Skapa databas för dina böcker

Har du bokar en stor samling? Då vet du förmodligen att det är ibland mycket svårt att köpa nya böcker. Har du den där boken eller inte kan de? En databas som du skapar kan sedan vara tillrådligt att boka. Hur man skapar en databas över dina böcker så att du kan se exakt vad som finns i din samling?

Varför skapa en databas med dina böcker?

Det finns flera skäl till att skapa en databas med dina böcker. Så du kan skapa en databas, eftersom du inte vet vilka böcker du har. Det finns många författare och några har berg av böcker skrivna, med en databas kan du se exakt vad du har och vad som saknas. Andra kan se vilka böcker du har och så lättare något innan du köper. Även en databas användbar för försäkring, till exempel när en brand bryter ut.

Skapa en databas i Excel

I Excel, kan du enkelt skapa en databas. Du kan då tala om vad du vill ange. Tänk på författare, boktitel, serietitel, ISBN, förlag och andra viktiga saker som du vill nämna. Du kan sortera listan alfabetiskt och kommer att ha en praktisk lista över de böcker du har.

Programvara för böcker

Det finns olika program tillgängliga ?? s som du kan skriva in böcker. Några exempel:
  • Hem libary
  • Alla mina böcker
  • Kod Aero

Denna typ av programvara kan du ladda ner gratis test ofta. Om du gillar det, kan du köpa det fullständiga programmet och användning. Programmet ?? s har varit mycket omfattande och inkludera flera funktioner för dina böcker. Tänk på att lägga till omslag, förläggare, ISBN eller antalet sidor ?? s. Vänligen alltid mycket bra för virus. Så se till att du har en bra virusskydd innan du laddar ner mjukvara, eftersom tyvärr inte alla program ?? s lika tillförlitliga.

En online-databas spårning

Du kan också skapa en databas för dina böcker på Internet. Detta har många fördelar: du kan dela med alla, och det är också skyddad mot brand i huset. Det finns flera webbplatser där du kan lägga dina boksamlingar. Ett mycket känt exempel är Libarything.nl. På den här sidan kan du välja vilken bok du har, vilka böcker lånas, men du kan också ange vad du tyckte om en bok, med hjälp av en översyn. Du kan också se vad andra människor tyckte bra böcker och så din önskelista expandera. Det finns många fler av dessa typer av webbplatser och har dem i både holländska och engelska. En risk med så ?? s webbplats kan mycket väl vara så att inte alla böcker i systemet. Ofta kan du här eller ett omnämnande av det, så att böcker kan läggas ännu. De flesta webbplatser är gratis, men erbjuder samma funktioner som den programvara som nämns tidigare i denna artikel.
Online spårning databas för böcker kan också förenklas, till exempel genom Google Dokument. Detta ser lite ut som Excel och kan nås från vilken dator som helst, förutsatt att du har tillgång till filen med ditt konto. En fördel är att Google Docs är också gratis. Du kan också dela filer med andra människor. Du kan också välja att boka platser som Goodreads och Hebban.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha