Skador på ditt hem genom vandalism

Belinda Englund Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 9 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du ser det regelbundet omkring dig, graffiti på byggnader och tidningarna är fulla av små rivningar. Vad ska du göra om du står inför en vandal som skadat ditt hem och hur du kan skadestånd.

Din egen försäkring

Den privata försäkringar hemförsäkring har ofta en täckning för vandalism skador. Men förutsättning för ersättning är oftast att gärningsmannen lagstridigt ditt hem invaderas. Detta innebär att gärningsmännen utan din tillåtelse att ange ditt hem. Detta kan bero på att de har brutit sig in i hemmet, men också att efter att ha öppnat dörren, in i huset utan att du har kommit överens om.
Typiskt, men vandaler inte ange ditt hem. I så fall kommer försäkringen därför inte vidare till ersättning för skadan. Det vill säga att till exempel endast skador av graffiti inte omfattas av täckningen av försäkringen, samma gäller om dina fönster repas eller skäras.
Men om skadan inte bara faller under rubriken skadegörelse men kan också tillsättas i en annan kategori än det finns en chans att du fortfarande har rätt till en avgift. Du har nämnt som ett exempel en skada som det uppenbarligen var ett försök att bryta sig in i huset, i vilket fall det skulle finnas täckning kan inkludera inbrott täckning. Om vandalerna bär också eld mot din fasad grundade orsaka skador uppstod där täckning under rubriken branden. Om du har försäkrat fönster skador på din hemförsäkring är trasiga fönster omfattas, vare sig väl av vandaler uppstod eller inte.

Story på gärningsmannen

Nederländska skadeståndsrätten förutsätter att varje bär sin egen skada inte någon annan kan hållas ansvarig för uppkomsten av skadan. Detta innebär således att endast om gärningsmannen är känd, kommer du att skada dina berättelser. Du har här ungefär två alternativ, eller ställa gärningsmannen ansvariga gentemot dig eller går i ett brottmål. Om du har en rättsskyddsförsäkring är en bra idé att slå på den, kommer det att bli en förlust på dina berättelser. Om du inte dike det är lagligt för dig det enklaste att ingripa i brottmål. Mer information kommer att skickas till dig automatiskt av åklagaren.
Naturligtvis, din försäkring, om skadan du har haft för att kompensera, även gärningsmannen skyldig.

Multipla brottslingar

Om det fastställs att flera gärningsmän har orsakat skadan, så behöver du inte skyldig någon av dessa brottslingar posera för deras del. Den nederländska lagstiftaren har ordnat det så att du kan vara fullt ansvarig för skador orsakade av en grupp varje medlem i gruppen för helheten. Mottagaren kan sedan återhämta en del av det belopp han betalat till andra gruppmedlemmar. För dig, har detta fördelen att du aldrig kommer att behöva hitta andra brottslingar. Du kan också på detta sätt gärningsmannen ansvarig med flest pennies ger dig den bästa chansen att få ersättning efter din förlust.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Elfred Persson
  Like 0   Dislike 0

Hej, med oss ​​taket på vårt skjul på lägret förstördes, därmed skador på 600 euro inklusive läckage, vår försäkring inte, polisen och vi vet inte vem som gjorde det, men vi är så eftersom vi inte vet vem den har gjort med kostnader någon här vet något på ~?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha