Ska vi förbjuda öppen eld i Île-de-France 2015?

Ska vi förbjuda öppen eld i Île-de-France 2015?

Ségolène Royal, minister för ekologi, vill återvända till förbjuda öppen eld i Île-de-France 2015. rätta?

Förbudet mot eldstad bränder öppnats i Île-de-France 2015 är "överdriven", enligt Ségolène Royal.

Ordern kan enligt minister för ekologi, "att ifrågasätta träindustrin och utveckling av förnybar energi. Frankrike är fortfarande den fjärde europeiska skogen och det finns värmekaminer på högpresterande trä" , betonade hon.

Förbudet mot öppen eld under 2015 var

Skorstens bränder i "öppna centra" bör i princip vara förbjuden från den 1 januari 2015 i Paris och 435 städer i regionen, enligt en prefectural som en del av en plan för att skydda atmosfär.

Syftet var att minska koncentrationen av fina partiklar i smog som stagnerar över huvudstaden. Läs också: skorstensbränder: förbjuden i Île-de-France 2015

Skorstenseld ändå föroreningar

"De gjorde oss att tro att skorstensbränder mer förorenande än dieselbilar," Ségolène Royal var irriterad.

Argumentet till ministern är överdrivet eftersom det inte stämmer överens med avancerade uppgifter. Den exakta siffran har motiverat förbudet är detta:

"Värme trä bidrar 23% av de totala fina partikelutsläpp i Île-de-France, på samma sätt som avgassystem vägfordon", enligt en rapport från enhetsövergripande och regionala direktoratet för miljö och Energi.

Föroreningar från öppna spisar redan framgår av en 2011 studie av Airparif förening. Enligt henne innebär vedeldning 7% av den totala mängden föroreningar mot 8% för vägtrafiken, inom 32% av partiklar framställda i Ile-de-France genom tätorten.

Förorening genom skorstensbränder motsvarar vägtrafiken.

"Träet utgör endast 5% av energiförbrukningen i bränsle som används för uppvärmning av bostäder, men den är ansvarig för 84% av utsläppen av fina partiklar av bostadsuppvärmning", även Airparif larm i sitt arbetsrum.

För Benoît Hartmann, taleskvinna för föreningen France Nature Miljö, "man inte kan förneka att det finns ett problem med log bränder, som ansvarar för 50% av kemiska partiklar vi andas i säsong. Men kanske att förbudet är en överdriven åtgärd ", säger han på BFM TV.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha