Ska jag gå till en psykolog?

Adel Hallström Februari 29, 2016 Miscellanea 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du behöver inte må bra om dig själv? Du tänker gå till en psykolog? Många människor fortfarande felaktigt tror att du kan förlita sig enbart på mycket allvarliga psykiska problem till en psykolog. Många människor vågade steget till en psykolog för att sätta endast när de redan mentalt helt ner eller tvingas ställts av deras GP. Du bör se en psykolog som en partner, en förtrogen som hjälper dig att se skogen genom träden och kan hjälpa dig att förstå varför du gör saker som du gör.

Vad är en psykolog?

En psykolog är en akademisk professionell eller expert i psykologi som behandlar inre och beteendet hos människan. Du har olika typer av psykologer. Beroende på vilken typ av psykologisk hjälp som du behöver, behöver du en viss typ av psykolog. Nedan följer några exempel på de typer av psykologer. Denna lista är inte uttömmande men visar att psykologer specialisera sig mer och mer så att sannolikheten för att de kan hjälpa dig ordentligt.

Typer psykologer

Kliniska psykologer
Koncentrera sig på diagnos och behandling av känslomässiga, mentala och beteendemässiga problem. De är specialiserade på behandling av en viss sjukdom.
Skolpsykologer
De används för att undersöka intelligens och personlighet elever i primär och gymnasieutbildning. De används också för att hjälpa elever med problem.
Sport Psykologer
Åtfölja idrottsmän så att de ständigt motiverade. Idrottarnas prestationer bestäms till stor del av deras psykiska sinnestillstånd.
Hygieniska Psykologer
De ska se till att de får rätt kandidat i rätt plats. De används mest av rekryteringsföretag.

När jag går till en psykolog?

När dina klagomål, frågor eller funderingar du kan förklara svåra, och där du inte kommer ut väl. Med fysiska symptom besöker din läkare, så varför hantera klagomål av psykologisk natur att inte se en psykolog? En psykolog kan ge backup under en svår period och ger dig de nödvändiga resurserna för att hantera vissa situationer.

Är jag galen?

  • Du är inte galen. Det är bara stark för att be om hjälp när du har problem.
  • Dagen har blivit mer av en psykolog, en kurator.
  • En psykolog lyssnar på dina problem och kommer att arbeta med dig för att hitta ett sätt att ta itu med dina problem.
  • En psykolog hjälper dig att se ditt liv från rätt perspektiv. Han / Hon kommer att ge dig en inblick i vissa aspekter av ditt liv, mönster, miljö, etc.
  • Du lär dig att förstå varför du gör saker som du gör dem.

Hur man hittar en psykolog?

Du kan rådfråga din läkare så många allmänläkare för att arbeta med en terapeut. På webbplatsen för den belgiska federationen av psykologer hittar du en sökfunktion. Alla psykologer som anges det är officiellt erkända. Ömsesidiga försäkringsbolag erbjuder också listor över psykologer. Dessa ömsesidiga försäkringsbolag också ofta ge ett ekonomiskt bidrag för dessa psykologer.
När du väljer en psykolog, kan det vara intressant att titta på personliga sidor av olika psykologer, så att du får en allmän uppfattning om vem psykolog. Låt dig också särskilt styrs av din känsla. Om den personliga sidan tilltalar dig, kan du alltid boka tid för en intervju, så att du kan bedöma om det klickar.

Vad kan jag förvänta mig?

Din första möte är ett möte. Under det samtalet, berättar något om dig själv och varför du har kommit. Eftersom psykiska problem kan ha olika orsaker, kommer uppmärksamhet att ägnas åt ditt förflutna och ditt nuvarande liv omständigheter. Sedan börja behandling. En session varar ca 60 minuter. Det är i första hand tänkt att aktivt samarbeta för att uppnå ett bra resultat. Hur lång tid tar en session beror på ditt klagomål, din budget, så dina egna behov och varierar från person till person.
Du behöver inte ta reda på allt själva. Tvivlar du allvaret på din fråga eller klagomål? Kontrollera med din läkare.
Förr snarare än senare.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha