Sjunger den helande kraften

Alla typer av sjukdomar kan botas genom att sjunga. Sången är hälsosamt för kroppen och bra för psykiskt välbefinnande av människan. Dessutom sociala aspekten; sjunger i kör leder till nya sociala kontakter. Förutom utbildning lungorna och andas sångare har mindre stress och de är mer positiva i livet.
Sångare och sångpedagog Jimmy Hutchinson

Innehåll:

  • Parkinsons sjukdom
  • Stroke och afasi
  • KOL
  • Högt blodtryck
  • Smärtlindring
  • Snore
  • Stutter

Parkinsons sjukdom

Enligt en studie från University of Kansas att människor som lider av Parkinsons sjukdom nytta av att sjunga. Denna sjukdom kännetecknas av tal- och röstproblem. Genom att sjunga pariënt kan uttrycka sig klart. Tydligheten och rösterna ökar när 12 till 14 sångtillfällen gjordes.

Stroke och afasi

En stroke är en tillfällig förlust av hjärnfunktion till följd av syrebrist. Detta gör att du kan ådra sig permanent eller skada som långsamt kan återhämta sig. Ibland finns det afasi bland människor som haft en stroke. Afasi kännetecknas av att inte kunna korrekt bilda meningar. Om en strokepatient Melodisk Intonation terapi tillämpades då han kan bättre förstå fraser och mer. I själva verket är meningarna sjungs i stället talat; vilket leder till en lägre förekomst att säga fel ord eller inte på ett ord kan Komen ". Harvard University har mätt hur strokepatienter som utvecklats av MIT användning av namnge bild

KOL

KOL är ett samlingsnamn för flera lungsjukdomar. Personer med KOL kan ha mycket att sjunga. Veckosånglektioner förbättra lungfunktionen och livskvalitet. I en studie av 43 personer tyckte också att patienter drabbats mindre av ångest.

Högt blodtryck

Det finns ingen vetenskaplig forskning om effekterna av skandera på blodtrycket. Ändå har läkare har beskrivit hur en 76-årig kvinna, som var en sådan högt blodtryck att operationen var på väg att skjutas upp punkt, började sjunga religiösa sånger. Inom en mycket kort tid, tappade hennes blodtryck betydligt medan många farmakologiska medel har inte haft någon framgång för att sänka blodtrycket.

Smärtlindring

Musik förändrar uppfattningen av smärta. I en studie av personer med kronisk smärta visade att sjunga bekämpar smärta. Patienterna hade att sjunga i en halvtimme i grupp. De jämförde gruppen av sångare med en grupp människor som gör sport och de som lyssnade på musik. Både sport, lyssna på musik och sång har positiva effekter på smärtlindring men sång har det bästa resultatet.

Snore

Sångare, oavsett om de är professionella eller inte, procentuellt sett mindre påverkade av snarkning än andra. Forskarna drar slutsatsen att sjunga praktiken kan spela en roll vid behandling av snarkning. Förresten sångare har ofta en starkare fysik och bättre utvecklade öron, näsa och mun hålrum så att de kan sjunga bättre. Weston Price fann att när föräldrarna äter mindre mat som vitt mjöl och socker där deras barn är mindre god fysik och bland andra är mindre bra sångare. Förmodligen är det så att människor som kan sjunga bättre när det gäller fysik också mindre benägna att snarka. De kan användas mot snarkning någon sång terapi.

Stutter

Stammare inte stamma sång. Det är annars du andas när du sjunger; du sjunger från buken. Orsaken till stamning ligger i okontrollerade rörelser or'flapperen "av membranet. Detta säkerställer att du fastnat på ett ord. Hur kommer mellangärdet av stammare inte fungerar är svårt att säga. Ofta ett barn från en dag till en annan började stamma, efter en känslomässigt betydelsefull händelse. Det finns vokala terapier att läka stamning, men de fungerar inte 100%. Om stammare tala utan sång, hon ibland fortfarande vackla. Det beror på att du får omedvetet andetag och något du omedvetet du inte kan ändra lätt. Genom att sjunga stammare kan träna sin membran vilket gör den mindre går flaxande och stamning en mycket mindre eller försvinner helt och hållet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha