Sjukdomar som mördare!

Göran Mörner Juli 21, 2016 Hälsa 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En sjukdom är desamma! Det finns flera sjukdomar som oväntat sparka stickande medan vi har länge varit ohälsosamt arbete möjligt. Vissa sjukdomar har redan framgångsrikt under förlossningen och andra sjukdomar växa gradvis utan att vi ens märker det. De sjukdomar som som en lönnmördare för och varför en hälsosam livsstil är viktigt?

Sjukdomar som mördare

  • Gradvis blir sjuk
  • Diabetes
  • Hjärt-kärlsjukdom
  • Cancer
  • Sällsynta sjukdomar
  • Nervsjukdomar

Gradvis blir sjuk

Alla vet när vi är äldre än sannolikheten för störningar och sjukdomar snabbt. För ett stort antal sjukdomar har en stor inverkan på det egna livsstilen. Massor av rökning, alkohol, fett eller uppriktighet se till att vi kan köra en mängd olika sjukdomar. Många av dem börjar små och växa långsamt över tiden, så om det händer det var som en lönnmördare. Om vilka sjukdomar vi talar göra?

Diabetes

Visst typ 2-diabetes ses som ett stort hot mot människor. Detta beror på att denna sjukdom orsakas av livsstil. Många mättade fetter, snabbt bränna kolhydrater och för stort intag av alkohol kommer att göra kroppen blir söt. Kroppen försöker kompensera höga blodsockernivåer genom att lagra det som fett, eller den person som tar i termer av vikt. En mycket törstig, behöver kissa mycket och är ofta trött. Kärlväggen av vener och aorta är något sprödare, vilket snabbar blödning. Sår kan också läka dåligt. Sikten är mindre än man ser suddig, har svarta fläckar framför ögonen eller dubbelseende. Det kan vara andfådd och har ont i benen. Det faktum att kroppen försämras som personen lever längre ohälsosamt. Varje år cirka 2800 människor dör varje år av diabetes.

Hjärt-kärlsjukdom

En annan av de livsstilsrelaterade sjukdomar är hjärt-kärlsjukdomar. Genom mycket att dricka, röka och fet mat tar, ihop venerna, skapa en fet rad. Detta innebär att förekomsten av arterioskleros. Vid högt kolesterol, men också av diabetes tar stoperigheid av blod att öka, varigenom risken för blodkoagulering är också större. En blodpropp dvs trombos kan uppstå och ingå i blodomloppet. Om det finns arterioskleros är i hjärnan eller bringas att hjärtat då kan vara en stroke eller hjärtinfarkt. Om blockeringen kvarstår, de långsiktiga konsekvenserna. Både hjärtinfarkt och stroke kan snabbt leda till döden, eller kan orsaka många fysiska, psykiska skador).

Cancer

En agiterad sjukdom är cancer. Ibland cancer kan gå mycket snabbt som i glioblastoma multiforme. Dessutom hjärnan kan inom en mycket kort tidsram dödlig. Den andra ytterligheten är långsam proliferation av celler, och den gradvisa nedbrytningen av vävnader. Tänk om rökning orsakar lungorna med tjära, förgiftad, eller missbruk av alkohol orsakar levercancer uppstår. Andra cancerformer kan gradvis genom surgöring av kroppen, fria radikaler och genetiska abnormaliteter utvecklas. Innan dessa varianter verkligen leda till symtom, kan det ibland vara i flera år eller årtionden att passera. Om det emellertid lett till komplikationer kan förvärra symptomen snabbt. Den stora majoriteten av alla människor som kommer att dö av cancer). Detta innebär också att det är önskvärt att anpassa livsstil för att undvika framtida sjukdomar.

Sällsynta sjukdomar

En stor grupp av sällsynta sjukdomar orsakas av metaboliska problem. Även om dessa sjukdomar är relativt okända, dör cirka tio procent av personer med sådana sjukdomar. I fallet med metabola sjukdomar, kan en redan har en defekt från födseln. Det leder i de flesta sjukdomar till ackumulering av gifter i kroppen, som inte processer går bra. Även höga halter av giftet att hjärnceller påverkas. När det gäller exempelvis leder BSV till barn demens och för tidig död.

Nervsjukdomar

Det finns olika sjukdomar i nerver, vilket gör att du förlorar kontrollen över kroppen. Tänk på multipel skleros där kroppen kommer gradvis att falla med åldern. I ALS, är det en gradvis eliminering av hjärnstammen, vilket orsakar en variation av processer till ett stillestånd. ALS diagnostiseras då det tar bara några år före sin död. En annan variant på detta är den Seitelberger syndrom. Axonet och myelin nerverna är sårbara för angrepp, vilket gör att barnet som ett spädbarn förlorar snabbt kontroll över kroppen.
Många sjukdomar orsakas av egen livsstil. Det är därför klokt att tänka om på det här inlägget. Gå ner i vikt, sluta röka och dricka, undvika mättade fetter och fler sporter är viktiga. Det ligger till grund för en frisk kropp så att sjukdomar som mördare mindre troligt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha