Självmedicinering: 8 laxermedel mot förstoppning

Självmedicinering: 8 laxermedel mot förstoppning

Stress kan en förändring i kost eller en resa störa transitering. För att råda bot på detta, olika laxermedel finns på apotek. Här är en praktisk guide. Konsumera utan att missbruka den!

 Innehållet i den här artikeln
 •  Flera familjer av laxermedel
 •  1. Transipeg
 •  2. Duphalac
 •  3. Ispaghul Mucivital Arkogélules
 •  4. Transit Laxeov Kuber Apple-Aprikos
 •  5. OptiFibre
 •  6. Melaxose
 •  7. Dulcolax
 •  8. Glycerol Suppositorier Gifrer

Det är aldrig roligt. Uppblåsthet, en känsla av tyngd eller buksmärtor följer ofta en långsam transit. Om dessa symtom är milda för det mesta, men vi måste undvika att hamna i kronisk förstoppning, som kännetecknas av sällan eller svåra tarmrörelser under minst sex månader.

Det första du bör göra är att respektera hans känslor av behov. Den tid som tillbringas på toaletten bör vara tillräcklig, och intim nog inte att orsaka några ytterligare problem. Det är lämpligt, om man inte lider av glutenintolerans eller colon irritabile, äta mer spannmål och grönsaker och torkad frukt. Men ändra sina matvanor tar tid och är inte alltid tillräckligt. En laxerande är användbar.

Flera familjer av laxermedel

 • Milda laxermedel är bättre tolereras. De ökar hydrering av avföring så att de ändrar sin volym och deras förenlighet, vilket underlättar transporten. Nämnda ballast laxermedel är sammansatta av växtfibrer, såsom vetekli, guargummi, frön av ispaghula eller linne. De agerar i två till tre dagar. För att minska uppblåsthet, är det bättre att gradvis öka doseringen. Från en lite snabbare action, så kallade osmotiska laxermedel är socker eller stora molekyler som varken spjälkas eller upptas av kroppen.
 • Smörjmedel laxermedel agerar inom 24 timmar. baserade paraffinolja eller vaselin, kan de orsaka en obehaglig anal läckage. Tog några månader, de faller ibland, i vissa människor, absorptionen av vitamin A, D, E och K. De är dock intressant om avföringen är hård.
 • Stimulerande laxermedel fungerar 5 till 10 timmar, men de irritera tarmslemhinnan. Dessa är syntetiska molekyler eller växter såsom havtorn, senna, Cascara, aloe och rabarber. Genom att öka sekretionen av vatten in i tarmen och stimulera slemhinnan, de främjar sammandragning av matsmältningskanalen och tillåta avföring. Om de är smidiga att använda eftersom tillgängliga i kapslar, tabletter eller te, förlorar de transit brukar köra av sig själv. Speciellt är de inte fria från biverkningar: rubbningar i hydratisering och kolit, bland andra. Så se till att reservera mycket punktlig vidtas för att felsöka, särskilt när du reser, och 5 till 7 dagar, 10 maximum.
 • Uttryck lösningar, suppositorier eller lavemang rektalt, agera på mindre än en timme. De orsakar genom reflexsammandragning av ändtarmen, men de är obekväma att använda. Om de ibland kan vara till nytta, så inte använder dem för ofta eftersom de är irriterande. De är inte lämpliga för personer utsatta för finnar eller lider av hemorrhoidal inflammatorisk sjukdom i tjocktarmen.

1. Transipeg

Om den 3.49 € låda med 20 påsar.

Sammansättning: makrogol 3350, en milt laxerande kallas "osmotiska". Citronsmak.

Den +: en drog återbetalas på recept. En bra långtidstolerans. Därför är denna typ av laxermedel som föreskrivs för kronisk förstoppning.

Den -: en enda dos, som endast är lämpligt för vuxna.

I vilka fall? Att agera smidigt vid tillfällig förstoppning. Från 15 år.

I praktiken: 1-2 dospåsar varje dag utspädd i ett glas vatten. Vidtas på en gång, helst på morgonen. Dess effektivitet är inte omedelbar: det inträffar efter 24 till 48 timmar.

Farmaceuten råd: en väl tolererad laxermedel som i allmänhet inte orsaka uppsvälldhet eller buksmärtor. Börja med ett paket dagligen i två till tre dagar innan dosen ökas vid behov 2 påsar per dag.

2. Duphalac

Om den 2,81 € låda med 20 påsar dos av oral lösning.

Kompositionen: laktulos, en milt laxerande osmotisk typ. Neutral arom.

Den +: lämplig för hela familjen. Det är ännu betraktas som ett referens laxermedel hos barn. Billig, kan det betalas tillbaka på recept. Greppet är möjlig utan vatten.

Den -: lite mindre effektiv än makrogol. En uppblåsthet och buksmärta ibland förekomma.

I vilka fall? För hela familjen och vid en ålder av 7 år, i händelse av tillfällig förstoppning.

I praktiken: från 15, 1-3 dospåsar per dag tas ren, som är, eller utspädd i en dryck. I åldrarna 7-14 år, 1 påse per dag. Börjar agera efter 24 till 48 timmar.

Farmaceuten råd: det finns ett drickbart flaska version, som kan ges till barn under 7 år.

3. Ispaghul Mucivital Arkogélules

, 6,40 € Om låda med 45 kapslar. Finns i lådor med 150 kapslar, cirka € 16,70.

Sammansättningen av ispaghula, en milt laxerande "ballast".

Den +: växtfibrer som finns i många läkemedel. Ett kosttillskott kapslar presenteras, bekväm att bära runt.

Den -: effekten är inte omedelbar, men börjar 48 timmar efter dosering.

I vilka fall? Från 7 år en åtgärd på den tillfälliga förstoppning.

I praktiken: en kapsel morgon, middag och kväll för att ta med ett helt glas vatten. Hos barn är det möjligt att öppna kapslarna och blanda med mat.

Farmaceuten råd: tänk välhydrerade att förstärka effekten av bulk laxermedel. Den ispaghul tolereras väl lösliga fibrer. Det är lämplig för personer som lider av symtom på irriterad tarm eftersom det orsakar lite
uppblåsthet och buksmärta.

4. Transit Laxeov Kuber Apple-Aprikos

Om den 11 € låda med 20 tugg kuber.

Kompositionen: en milt laxerande ballast, som består av aprikos massa, äppelpuré, prebiotika,
havre och vete kli fiber.

Den +: frukt fiber, havre och vetekli som stimulerar smidig transitering, i samband med prebiotika som har en positiv effekt på tarmfloran.

Den -: effekten på transit är inte omedelbar. Räkna två till tre dagar för att observera effektiviteten av produkten. Möjlig uppsvälldhet grund fruktooligosackarider.

I vilka fall? För hela familjen, från 3 år gammal, vid tillfällig förstoppning eller förebyggande, före en resa, till exempel.

Practice: 1 kub tugg per dag för barn mellan 3 och 9 år. 1-2 kuber per dag från 10 år och vuxna.

Farmaceuten råd: att bota 10-15 dagar för att reglera transit. En plommon-russin-fig version finns också tillgänglig.

5. OptiFibre

, 9-11 € om potten på 125 g. Finns i 250 g-format.

Sammansättning: pulver hydrolyserad guar fiber.

Den +: utvinns ur en baljväxt, dessa mjuka växtfibrer beter sig som en barlast laxermedel: de ökar pall bulk. Ett mycket fint pulver till den neutrala smaken som lätt inkorporeras i dieten.

Den -: åtgärden är inte omedelbar. Enligt varje profil, kan det manifestera efter 3-5 dagars användning.

I vilka fall? För hela familjen, från 3 år att reglera sådan transit i händelse av en tendens till förstoppning.

I praktiken: att minska uppblåsthet, börja med en pulver scoop för 2-3 dagar och sedan öka till maximalt 3-4 per dag hos vuxna. Att spädas i 200 ml vätska eller mat.

Farmaceuten råd: sprida dem tas under dagen: produkten inte ändrar smak eller lukten av mat. Om uppblåsthet, minska doser och öka gradvis.

6. Melaxose

, 5,20 € runt lådan med 6 påsar dos.

Sammansättning: laktulos mild osmotisk laxermedel, i kombination med paraffinolja och vaselin, smörjmedel laxermedel. Citrus smak.

Den +: det är i 6 till 8 timmar med närvaro av paraffinolja. En formel utan socker. En pasta smak snarare haft, och redo att använda påsar.

Den -: smörjmedel laxermedel kan orsaka läckage och en anal irritation, även om deras storlek är lägre än i andra droger.

I vilka fall? Från 15 år för gående förstoppning. Undvik hos personer med sväljningsproblem.

Practice: 1 påse dagligen på kvällen. Ta inte medicinen i en liggande position eller strax innan sängen på grund av risken för "fel".

Farmaceuten råd: ta vitamin komplex fjärr laxermedel eftersom paraffinolja minskar upptaget av vitamin A, D, E och K. I samtliga fall inte tas under längre perioder: en veckas behandling max.

7. Dulcolax

, 7,50 € ca.. Ruta 30 enterotabletter.

Sammansättningen av bisacodyl.

Den +: snabba åtgärder från 5-6 timmar efter intag. En drog länge använts som ett stimulerande laxermedel.

Den -: buksmärtor eller diarré är möjliga.

I vilka fall? Från 12 år i tillfällig användning för snabba åtgärder. Mot-indicerad vid behandling av spänning eller hjärta, för minskat antal blodkaliumnivåerna orsakar hjärtrytmrubbningar är möjlig.

I praktiken: 1-2 tabletter per dag, helst på morgonen eller kvällen. Ta med ett glas vatten utan att tugga.

Apotekarens råd: stimulerande laxermedel finns också i vissa örtteer. Uppmärksamhet ingen långvarig användning: dessa växter är irriterande för
tarmslemhinnan ... även brew!

8. Glycerol Suppositorier Gifrer

, 2,55 € cirka 10 suppositorier rutan.

Kompositionen: glycerol.

Den +: en lokalt verkande läkemedel, som verkar snabbt, i 5 till 30 minuter.

Den -: en laxerande suppositorieform, så inte nödvändigtvis behaglig att använda. Irritation med brännande känsla eller rektal blödning är möjliga långvarig användning.

I vilka fall? Från 15 år i tillfällig användning för snabba åtgärder på förstoppning. Rekommenderas inte vid hemorrhoidal tendens till finnar.

Practice: 1 suppositorium, 5-30 minuter före den valda tiden. Inte mer än 2 stolpiller per dag.

Farmaceuten råd: det finns versioner som är anpassade till barn och spädbarn. Endast för användning i felsökning eftersom dessa laxermedel är irriterande lokalt. Hos barn, kan de förlora
den avföring reflex om det används flera gånger.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha