Självläggnings sod, snabbt och billigt

Lall Gunnarsson Februari 28, 2016 Hus & Trädgård 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Turf om efter ett jobb år. Vill du ha en trevlig tight och grön gräsmatta, sedan torv en skänk från ovan. Du kan ganska snabbt skapa en vacker gräsmatta. Priset på torv är mycket dålig. Från några euro ?? s per kvadratmeter kan du köpa alla sod. Turf underhåll är inte svårt. Klipp gräsmattan en gång i veckan för en trevlig även gräs.

Självläggnings sod

Om du vill lägga sod så ska du göra vissa förberedelser i trädgården. Tack vare goda förberedelser kommer du snart att ha en vacker gräsmatta. Den yta på vilken SOD kommer att läggas måste vara väl utanför. Det är viktigt att alla rester av den gamla gräsmattan tas bort. Strö sedan ett lager av kompost på substratet. Komposten bör blandas med jorden. Ta ett djup av cirka tio centimeter. Uppgradera nu för att skjuta från marken med dem tills en fin slät, platt päls.

Snabba resultat med torv

Efter förbereda marken, kan gräset läggas. Gräs mattor levereras på rulle. Detta är användbart eftersom det tillåter dig att rulla en gång på marken. Placera varje rulle mot varandra ordentligt. Om alla rullarna ligger i det än turfen mattor har ännu inte trycks mot substratet. Detta kan göras med en gräsmatta rulle. Du kan också använda den platta baksidan av en spade slår det. Gräsmattan är nu nästan klar. Spraya tillräckligt med vatten på gräset så att de är mycket våt.

Torv Underhåll

Även om det regnar ofta i Nederländerna, är chansen att några soliga dagar efter värpdagen torv är stor. På soliga dagar, är det viktigt att spraya torv två gånger om dagen. Detta förhindrar uttorkning under de första veckorna. Den inledande perioden efter värpdagen gräset är fortfarande mycket känsliga för skador. Iakttag försiktighet för att gräsmattan, så att gräset kan vidhäfta väl till substratet. Resultatet är en vacker grön gräsmatta.
Genom att klippa gräsmattan en gång i veckan gräset förblir trevligt. Tiden för att klippa gräs är mellan mars och oktober. Klippa gräset på samma höjd. Ofta kan du ställa in gräsklipparen på en viss höjd. Ställ gräsklipparen för låg, eftersom gräset är för kort och kan torka ut på grund av skada.

Kala fläckar i gräsmattan utseende

Kala fläckar i gräsmattan uppstår eftersom gräset växer i olika längder. Inte varje grässtrå växer lika snabbt. Om inte ofta klippning, sedan gå långa grästuvor växa över, vilket gör att kortare gräs kan försvinna. Till exempel, kala fläckar i gräsmattan bildas. Genom vecka att klippa gräsmattan du förhindra överväxt. Det är därför viktigt att regelbundet klippa gräset. Gör inte detta eftersom gräset för kort eller inte växer. Gräset måste vara minst tre centimeter lång efter klippningen.

Priserna torv

Kostnaden för torv är inte hög. Från en till två euro per kvadratmeter kan du köpa alla sod. Du har också snabba resultat. På ett ögonblick finns det en fin gräsmatta i trädgården. Genom att köpa mer kvadratmeter torv, är priset per kvadratmeter ofta lägre. Torv kan även levereras i hemmet. Här är naturligtvis fästas leverans kostnader i de flesta fall. Gräs mattor levereras sparar en hel del släpa.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha