Själv reparera en tork

Lär dig hur du kan reparera en torktumlare själv. Ofta är det inte nödvändigt att kasta bort torken. Lär dig hur du enkelt kan få en hårtork fungera igen.

Reparation av en tork

Ingenting är mer irriterande än en torktumlare som stoppar det. På sommaren, gör detta inte alltid lika problem, eftersom du alltid att umgås. Men på vintern är det viktigt att torktumlaren byts ut eller repareras så snart som möjligt.

Torktumlare omhändertagande eller reparation ändå

Det finns redan dussintals torkar skickas till deponi eftersom de ofta ganska lätt att åtgärda. Den vanligaste felet är skador på dörren till torktumlaren. Detta kan garantera att torktumlaren inte längre kan stängas eller inte öppna mer. I de flesta fall vitvaror och hushållsapparater delar butiker, du universella handtag och låsmekanismer för att köpa torktumlare. Du kan också ringa tillverkaren av torken och be att sända dessa delar. Ibland är det nödvändigt att byta ut hela dörren. Dessa dörrar är generellt inte så dyra.

Tvätten torkar inte i torktumlaren

Ett annat vanligt problem är att torken fortfarande fungerar, men det var inte torr. Detta kan ha flera orsaker. Ibland är det bara damm som täpper avloppsslangen. Så om du tar hela tork isär, är det klokt att kontrollera avloppsslangen. Du kan också ta bort detta för att se om det finns någon substans bakom ormen inbäddat sammanträde. En annan orsak kan vara att tvätten är alltför våt i torken. Det är därför möjligt att problemet inte är med torktumlaren, men nära tvättmaskinen ljus. Det är också viktigt att se om torken är från väggen, är dammfri och stabil.

Torktumlare isär

Om allt detta inte fungerar, eller är orsaken till problemet är något annorlunda. Då är chansen att du måste ta tork isär. Kontrollera i alla fall att strömmen är avstängd och att du har tillräckligt med utrymme. Ofta Orkar mycket smutsig inuti. Försök i första hand för att rengöra torktumlaren, och sedan kontrollera om torktumlaren fungerar. Anslutningen av en tork är generellt mycket komplicerat. Här är det bäst att inte göra för mycket, ledningar själva nästan aldrig sönder. Ofta problemet är en säkring, så det enklaste är att först kontrollera säkringarna. Du kan göra detta genom att följa sladden och se om du ser någonstans blåst säkring. Om du har hittat säkringen, är det viktigt att välja rätt säkring till ett vitvaruföretag. Gå inte äga delar processing i en torktumlare. När allt kommer omkring, är en tork används en hel del makt, så chansen att det brinner bra.

Tillvägagångssätt tillverkare av torken

Lyckas alls, då kan du alltid försöka ringa fabriken i torktumlaren. De flesta fabriker har egna reparatörer anställda och ofta är det inte så dyrt att reparera en torktumlare. Annars kan du alltid köpa en ny torktumlare.
(0)
(0)

Kommentarer - 6

Hej, Finns det någon som vet hur man byter säkringen av en Bauwknecht torktumlare och där det är? Jag har redan köpt en ny säkring men har ingen aning om var den gamla säkringen Lör Torken var min mamma som hade låta någon komma för att se vad som pågick. Det är då säkringen bort och nu tyvärr emigrerade utomlands så polling är knepigt. Vem kan förklara detta för mig eller skicka ett foto där säkringen ska sitta? Tack på förhand.

Vattnet inte rinna i facket och är inte på marken. var är den?

Vår torktumlare är varje gång och gnugga ljud efter cirka 50 minuter. Maskinen går bra och efter en tid börjar pipa och vände efter nästan en timme att få det verkar som om en broms läggs på det, vilket är en ganska högt ljud. Jag tog av locket men kan inte ta reda på varifrån den kommer, allt fungerar till synes) väl. Vad kan det vara och fixa det?

Min torktumlare har cirka sex år i garaget stod utan använts nu vill jag använda honom, men han gör ingenting omdanks du har ljuset verkar han är på. Vad kan orsaka detta?

Min torktumlare gör bra i början, men det kommer att köras varje gång svårare och stoppar efter 30 sekunder. Får inte mer om honom och sedan går nynna. Har du någon aning om vad det kan vara?

Hej mitt vatten ur min torktumlare inte dränera min kopp ni kanske vet en lösning BVD hälsningar suzanne

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också