Sinus inflammation, orsaker, symptom och behandling

Kasten Nilsson Februari 27, 2016 Hälsa 774 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I skallen finns flera håligheter. I de ovan backar, ovanför SILBEN, wiggebeenholte och vid pannan sittplatser hålrum i skallen. Dessa håligheter kan bli inflammerad. När dessa håligheter blir inflammerade det kallas en sinus-infektion. Denna term är inte helt korrekt, eftersom hålrummen i maxillary och SILBEN hålrum ingen panna, men hans bihålorna.
  • Vad är orsakerna till bihåleinflammation?
  • Vad är symptom på en sinus-infektion?
  • Hur är behandling av en sinus-infektion?

Vad är orsakerna till bihåleinflammation?

Hålrummen i skallen är täckta med slemhinnor. Som namnet redan säger, de producerar slemhinnor. Kanaler genom slem rinner in i näshålan. När kanalerna är blockerade, kan slem inte gå bort och kan bli inflammerade slemhinnor. Vi talar då om en bihåleinflammation. Kanalerna kan bli blockerad till näshålan på exempelvis en betydande förkylning. Nässlemhinnan är inflammerad och blockerar passagen av slemmet till näsan. Slemmet ackumuleras sedan i sinus kaviteten och bihålor och slemhinnan blir inflammerad på grund av den reducerade resistens av bakterier och / eller virus. Människor som är passformen har mindre chans att få en sinus-infektion. Även människor med nasal anatomisk abnormitet större chans att få bihåleinflammation.

Vad är symptom på en sinus-infektion?

Vanligtvis har patienten med en sinus-infektion en förkylning, eller har haft en förkylning. Det kan fortfarande vara en täppt näsa, med gulgrönt slem. I en sinus smärttillstånd i förgrunden. I en sinus-infektion, det finns smärta runt pannan och ögonen, och överkäken. Det kan också vara blod i slem och en förtryckande känsla av fullhet i huvudet. Ofta det finns smärta på morgonen och tar smärtan ökar när bockning. I vissa fall kan det finnas feber. Utöver dessa symptom försvinner ofta även smaken och lukten hos patienten kan tugga och smärtsam. Slutligen finns det smärta i kindtänderna.

Hur är behandling av en sinus-infektion?

En sinus infektion läker och inte ses av en GP. Inom en vecka till tio dagar läker en sinus-infektion. Om det finns feber och febern varar mer än tre dagar, är det lämpligt att rådgöra med din läkare. Vissa allergier orsaka symptom som liknar en sinus infektion, eller som orsakar en sinus-infektion. Allergin orsakar också symtom som klåda och symptom är mycket säsongsbetonad. Även med en misstanke om allergi, är det lämpligt att rådgöra med din läkare. När en sinus-infektion kommer regelbundet tillbaka, är det också klokt att konsultera läkare. Smärtan kan vara en smärtstillande såsom paracetamol. Rök inte när det finns en sinus-infektion. Rök kan irritera slemhinnor. Rökning saktar läkning av en sinus-infektion. Droppande med saltvatten i näsan kan leda till kanalerna i näsan frigörs igen, så slemmet kan gå. Dessutom, två gånger dagligen med ångande hett vatten kan frigöra kanalerna i näsan. En kraftfull åtgärd mot bihåleinflammation är Xylomethazaline. Xylomethazaline kan användas, dock endast en vecka. I en mycket allvarlig bihåleinflammation kan vara att otolaryngologist sinus kaviteten och bihålor ska tömmas för att minska symptomen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha