Simon van der Geest: författare för ungdomar

Simon van der Geest är en holländsk författare, poet och teaterlärare som arbetar främst för barn och ungdomar. Han debuterade 2009 som en barnboksförfattare och vann en hel del utmärkelser, bland annat Golden Granger två gånger, 2011 och 2013. barnbok av 2015 gåva från hans hand.

Biografi

Simon van der Geest föddes i Gouda på 12 Februari 1978. Han växte upp i det gröna hjärtat bland ängarna. Poldern återspeglas ofta i hans berättelser. Som barn ville han vara en uppfinnare, satt ofta mixtra med eller utan elektronik. Men han skrev också en tidig ålder, eftersom hans sjätte om, dikter. Batman och Superman var hans hjältar. Han försökte även att flyga som Stålmannen. Tyvärr, det gjorde han inte flyga långt och bröt handleden.
Efter gymnasiet tillbringade han några år i Norge, där han deltog i Folkehøgskole. Tillbaka i Holland tog han i Arnhem på teatern utbildning som teaterlärare. Där upptäckte han att han tycker mycket om att skriva pjäser. Han då också gjorde dramatiker programmet vid Utrecht.
Van der Geest skriver pjäser, berättelser och dikter för barn och ungdomar. Han arbetar också som skådespelare för polisen och armén, och han är en dramalärare. Han bor i Haarlem
Van der Geest är känd som en författare utan historier som är mer avsedd för barn och samtidigt ha en självklar litterär kvalitet. Han gör detta genom att ställa sig en litterär utmaning och samtidigt att se hur historien "cool" är för barn. Det betyder inte bita varandra, enligt Van der Geest. Han säger om sin motivering: "Jag skriver inte för små barn eftersom jag tycker så älskvärd och söt. För mig är det genre som mig mest frihet geeft. "

Bok

Nail Tystnad
Ungdom Novel för 10 +, 2015
Vonkies farfar berättar hennes berättelser om det förflutna. Men Vonkie märker att morfar inte berätta allt. Tillsammans med sin kusin Sven Vonkie försöker upptäcka sanningen. Och sedan det förflutna plötsligt kommer farligt nära.
Spinder
Ungdom Novel för 10 + 2012
Denna bok uppstod från teatern Spinder. I boken säger Hidde om kriget mellan honom och hans bror Jeppe. Deras hus har en hemlig källare och Hidde har en insekt laboratorium där. Jeppe vill göra en replokal för sitt band. Pojkarna spelar hårt. Läsaren är mycket engagerad i berättelsen.
Dissus
Youth Novel / poziebundel 10+, anpassning av Odyssey
Flyttade äventyr Odysseus och översattes till nederländska poldern landskap med en tonåring som en hjälte. Det är en berättelse om rädsla och självkännedom, erkännande och om att stå upp för dig själv. Pojkar Leed få mytiska proportioner.
Gult gräs
Ungdom Roman 10+, 2009
Den 10-åriga Fieke upptäcker att hennes glömska utan sina föräldrar lämnade henne på campingen i Frankrike.
Boken gjordes till en film och ett fragment av Yellow Grass användes i 2010 av National Reading Record. Det lästes av över 45.000 barn i taget.

Teater

 • Gedonderdag
 • Dissus, vilse längs Odyssey
 • Jacobs äventyr
 • Zapp Matthew musik visar för barn)
 • Far och nära till
 • Ipromise
 • Svansjön
 • Min vän är ibland en noshörning
 • Någon ingen Issum Issum
 • Spinder
 • Penelope

Beröm

 • Golden Granger, priset för bästa holländska språkiga barnbok 2011 och 2013 för Dissus Spinder
 • Jan Wolkers Award för bästa holländska naturens bok: 2013 för Spinder
 • Flamländska Kinderjury Pris: 2014 för Spinder
(0)
(0)
Tidigare artikel Urininkontinens hos kvinnor
Nästa artikel Transgenderism

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha