Simma med linser eller glasögon?

Vem gillar inte simma i vattnet? Detta är mycket lugnande, särskilt om du är i det är omöjligt allt ovan och under vatten klar uppfattning. För människor som bär glasögon eller kontaktlinser, det finns lyckligtvis flera alternativ för att njuta av vattnet. Ändå finns det ett antal frågor som du bör tänka på. Rådgör med din ögonläkare eller annan optiker är härmed användbar.
  • Kontakter
  • Endagslinser
  • Simning eller dykning glasögon
  • Simning eller dykning glasögon styrka
  • Slutsats

Kontakter

Medan sport är kontaktlinser för många människor en respit; de är helt enkelt en mycket mer rörliga än glasögon. Men du kan också lämna dina kontaktlinser när du simmar? Uppenbarligen linser gör erbjuder många unika fördelar jämfört med glasögon.
Absorption av badvatten
Bara bära kontaktlinser i vattnet kan vara irriterande, de absorberar poolvattnet orsakar linserna till dina ögon fastnar. Ta i så fall inte omedelbart linserna gör. Naturliga tårar måste först byta ut badvattnet, cirka tio till femton minuter. Sätt linserna således inte omedelbart ur ögonen när du känner en klibbig känsla.
Risk för infektioner
Det finns också en betydande risk för infektion och inflammation av bakterier, mikroorganismer och många av de kemikalier i vattnet, särskilt orsakade av mjuka kontaktlinser. Dessa är vatten i en slags svamp som absorberar bakterier och andra potentiellt farliga ämnen. Tills du tar ut linserna, dina ögon hålla kontakt med detta minskar risken för en infektion i ögat ökar avsevärt, särskilt i färska naturliga vatten. I vissa fall leder detta även till blindhet.
Förlust av kontaktlinser
Hårda kontaktlinser är emellertid mindre känsliga för bakterieinfektioner. Materialet är verkligen för mycket så att bakterier kan överleva mindre väl. Ändå tryck på den här typen av kontakt sedan lätt förlorad. Denna hårda linser flyter på vått skikt på ögongloben. Särskilt i saltvatten gå linser lösare så risken är verklig att du kommer att förlora.
Klor irritation för med sig
Slutligen linser gå igenom klor sitter tillfälligt tight; ta bort linserna är därför svårt leder till irritation och rodnad. Detta är inte seriöst, men är ett irriterande problem. Bästa visar dina linser under några timmar eller en dag. Rengör dina linser mycket väl med en neutral rengöringsvätska, och inte vatten från en fjällbäck eller kranvatten. När emellertid, är det fortfarande rekommenderas att simma till inget slitage både mjuka och hårda kontaktlinser.

Endagslinser

Simma med endagslinser är möjlig. Detta bör du kassera omedelbart efter simning. Bakterier inte förbli i kontakt med dina ögon, så risken för infektion avsevärt krymper. Efter simning, bör du rengöra dina ögon så att ni alla bakterier, mikroorganismer och kemikalier tvättas bort. Efteråt kan du kontakta din vanliga repower.

Simning eller dykning glasögon

Vill du inkludera dina kontaktlinser medan du simmar, då kan du överväga att inrätta en bra fast skyddsglasögon eller mask. Det säger sig självt att denna lösning är inte 100% tillförlitlig. Det finns alltid en risk att vatten får under dina goggle linser som fortfarande kommer i kontakt med vatten. Därför är det inte tillrådligt att kombinera båda glasögon och kontaktlinser. Gör därför dina linser innan du går i vattnet.

Simning eller dykning glasögon styrka

En simning eller dykning glasögon med mark korrigering återigen rekommenderas. Optikern föreskrivs för varje separat ögon linser: för närsynthet med en dioptri av -1,0 till -8,0, från 1,0 till 8,0 för framsynta. Glasögon utan dioptrier finns också om bara ena ögat behöver korrigeras. För mer information, kan du köra till din optiker.
Skleral lins eller scleralens
Dessa anpassade linser du kan bära i vattnet. De täcker den främre delen av ögat, är säkra och inte falla av snabbt. Scleralenzen är emellertid av begränsad användning i tid. Denna stora linsen på ensam vita, ögonläkare föreskriver inte lika vanligt ändamål för bad och andra vattensporter.

Slutsats

Det säkraste sättet att ta itu med mindre synlighet simma, är att bära linser eller bada utan linser om möjligt. Dessa endagslinser ska köpas i nästan alla online kontaktlins butik eller från din optiker. Om du är osäker om användningen av linser eller glasögon medan simning eller vattensporter, frågar din optiker eller ögonläkare.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha