SIDS eller plötslig spädbarnsdöd, vilka är orsakerna?

Annsofie Lundmark April 24, 2016 Hälsa 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
SIDS och SIDS är två olika namn för barn som dör plötsligt i sömnen, ofta i deras spjälsäng eller barnsäng. Uppenbarligen är detta alltid en mycket rörliga händelse. SIDS är också ett samlingsnamn för dödsorsaker kan inte fastställas med säkerhet, från mycket små barn som oväntat i sömnen, eller plötslig död. Vilka är de troliga orsakerna? Med SIDS, det är situationen där ett barn har avlidit, vanligtvis i spjälsängen eller sängen, medan ingen uppenbar dödsorsak hittas. När ett allvarligt sjuk barn som dör i vaggan, till exempel, en distinkt sjukdom, gör man inte tala om plötslig spädbarnsdöd. I en plötslig och oväntad död av ett barn från tre veckor till ett eller två år i barnsäng eller spjälsäng eller sova, de talar ofta om SIDS, eller plötslig spädbarnsdöd ?? ??. För ett barn som dör av genetiska störningar eller komplikationer av ett medicinskt problem eller en identifierbar sjukdom, frånvaron av SIDS eller plötslig spädbarnsdöd. Man talar om SIDS eller SIDS som ett barn vad som såg helt frisk, plötsligt fann döda, medan ingen uppenbar orsak kan hittas för döden. Död av ett barn är alltid en fruktansvärd sak. Från den 1 juli, 2007 rutin obduktion utförs på barn som verkar ha avlidit av plötslig spädbarnsdöd eller plötslig spädbarnsdöd. Föräldrar kan vägra obduktion.

SIDS eller förklara SIDS, hur?

Förmodligen SIDS avser en samling orsaker där barnet plötsligt får avlidna. En klar anledning till den oväntade döden är bara inte hittas, därför faller under rubriken SIDS eller plötslig spädbarnsdöd. Den plötsliga döden av ett friskt barn är därmed egenskap. Forskare föreslår att många av de dödsfall som är förknippade med ett ännu inte väl utvecklad funktion hos andningscentrum i hjärnorna. Om barnet är i nöd genom stopp andning eller någon annan orsak, bör det finnas en signal till hjärnan att göra barnet börjar andas igen. Om denna funktion inte är väl utvecklad, är barnet inte andas och har en andningsstillestånd tills den dör. Riskfaktorer inkluderar:
 • bebis på magen för att sova
 • röka under graviditeten
 • röka där barnet att sova eller lämna barnet i ett rökigt rum
 • alltför många filtar eller införa alltför tung filt på barnet gör andningen kan kompliceras av vikt eller riskera filten i ansiktet lögn.
 • Användningen av kudde för baby ?? s är farligt och får inte användas.
 • En madrass som är så mjuk att barnet sjunker in i den, är farligt och bör inte användas.
 • Alltför varmt rum
 • Om inte amning ges endast flaskmatning, barnet löper större risk för plötslig spädbarnsdöd
 • Alla företag i en krubba eller bassinet att så kvävande "kudde" att arbeta

Serotonin
Blodprover visade att serotonin ofta störd i blodvärden hos barn som avlidit av plötslig spädbarnsdöd, kan det tyda på en störd blodtrycksreglering och inkluderar stopp av andning och syrebrist i blodet. Men det är alltså inte med säkerhet fastställa vad dödsorsaken, som om det tyder på att de flesta dödsfall i plötslig spädbarnsdöd punkt för andningsdepression kan ha andra orsaker som ligger bakom den plötsliga döden och andningsproblem. Ännu mer i riskzonen barn:
 • som har fötts för tidigt
 • och / eller som redan har en ALTE
 • och / eller de som är födda i en familj där tidigare ett barn att SIDS eller SIDS är / har avlidit
Det är möjligt att barn också kan dö apné.

Vad är ALTE?

En ALTE är förkortat uppenbar livshotande ögonblick en situation där ett barn mellan 0 och 2 år gamla, plötsligt dök upp och / eller blå och / eller halta hittas. Genom att stimulera den person som finner barnet, återupplivade barnet och överlevde. Om barnet börjar andas igen och / eller väder moderniseras, ser det snabbt pigga och friska, så att läkaren ofta inget speciellt kan hittas. Dock bör i sådana fall alltid kontakta en läkare så att ytterligare forskning skulle kunna göras. Barn som har haft en eller flera ALTE högre risk för plötslig spädbarnsdöd eller plötslig spädbarnsdöd. Denna forskning har visat. Dessa barn kan testas under sömnen för att se om de under sömn för att hålla andan och det kan beslutas efter resultaten i syfte att ansluta dem hemma med en hem-skärm och ett larm utlöses när andning barnet stannar. Om larmet ljuder, kan föräldrarna uppmuntra barnet så att det går tillbaka i tid för att andas. ALTE kan orsaka plötslig spädbarnsdöd, men det betyder inte att SIDS alltid orsakas av ALTE. I vissa fall kan barnen också strypa eftersom ansiktet är i madrassen och de kan inte lyfta huvudet eller svarvning, de omfattas ligga i förtryckande filtar, ligger de med ansiktet i en kudde eller madrass sjunkit, eller nästäppa eventuellt i kombination med något som ligger vid mynningen, andra okända orsaker, eller ens i undantagsfall av ont uppsåt.

SIDS, en baby låg inte sova på mage i sängen

Professor G.A. Young, hävdade en barnläkare 1987 på grundval av sina slutsatser att barnet ?? s som lades att sova på ryggen, är mindre benägna att dö av plötslig spädbarnsdöd. Detta godtogs inte omedelbart. Först när landet infördes för att sova för att sätta råd föräldrar ger barnen på baksidan, antalet plötsliga dödsfall i målgruppen minskat dramatiskt. Återigen, indikerade detta att SIDS har ofta att göra med störning av andning. Tidigare föräldrar med spädbarn byråer korrekt rekommenderas att sova för att sätta barnen på buken, alltså visat fel råd. Tack vare god information om riskfaktorer minskar avsevärt SIDS världen. Av de 100.000 barn ?? s som är födda i Nederländerna ungefär 14 dör under sitt första levnadsår till plötslig spädbarnsdöd eller plötslig spädbarnsdöd. När barnet blir äldre, ser vi minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Efter det andra levnadsåret är död från SIDS har blivit ovanligare.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Avlägsnandet av färg
Nästa artikel Kostråd i diarré
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha