Shopaholic shopping eller hatar: varför män hatar handla

Irmi Amundson Juli 21, 2016 Miscellanea 17 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Särskilt kvinnor älskar shopping. Men när är du en shopaholic? Och varför många män tycker att handla fruktansvärt? Och hur kan du göra det roligare för en man som inte älskar shopping?

Köpa kläder för kvinnor är en kreativ och avkopplande process

För många kvinnor, köpa kläder och har en kreativ process så att de kan slappna av. Det är också en inspirationskälla för dem att uppfinna ständigt nya kombinationer och upptäcka. Även fickpengar och i gengäld få något nytt och ges böter för många kvinnor. Shopping är därför många kvinnor ett sätt att avstressande.

Kvinnor ljuga om deras köpbeteende

Dock har undersökningar visat att många kvinnor ibland ljuga om ett förvärv. De berättar inte att de har köpt något nytt eller de få ner priset avsevärt. Etiketten med priset på plagget skärs innan hennes fästmans se om de nya förvärven sätts undan i skåpet innan de kan se dagsljus igen. Ibland kvinnor gör det för att de verkligen koopverslaafd och köpa dyr saker de inte kan betala. Eller att de vet att deras partner eller make kommer att slå tillbaka, eftersom han vet att de inte har råd med det. Även män kritiserar ofta sådana inköp eftersom de känner att de inte behövs. Vissa män också irriterad över högar av kläder som allt högre och högre genom alla dessa inköp.

Varför shopping för män så mycket stress?

Många kvinnor finner bra shopping, några av de män tycker att det är hemskt. Men varför män tycker att det är så fruktansvärt att handla? Forskning har visat att shopping på några av de män stress under en eftermiddag så hög att de uppnår samma nivå av adrenalin, eftersom de skulle vara tvungna att hoppa ut från ett flygplan. Vad herrar särskilt mot staten är att kvinnor shop in shop gå ut utan att ha ett mål i sikte. Kommer hem i slutet av eftermiddagen och sedan inte göra någon enda inköp, även om det kan också ha något annat kul som händer på den tiden i ögonen på många män hemskt.

Hur kan du göra shoppa roligare för män?

Naturligtvis kan du välja att inte mer än shopping med din partner eller make om han finner inget vidare. Är det mannen som fortfarande ibland liksom meemoet den andra, kom ihåg att något så det är också trevligt för honom. Tänk dig till exempel i förväg hur länge handlat det kommer att bli och var. Dessutom bestämmer vad som behöver köpas. Ta en man som inte älskar shopping inte när det finns inget på programmet. Ge den andra lite frihet. Låt honom plocka ut något trevligt för dig, så han har en mycket tydligt syfte och avgöra var du senare går kvinnan.

Special om skillnaderna mellan män och kvinnor

Den speciella män och kvinnor är mycket mer att läsa om skillnaderna mellan könen. Läs allt om det i: Skillnaderna mellan män och kvinnor

Shopaholic eller inte? Gör testet

När folk köper deras beteende inte längre i handen eller i synnerhet spenderar en massa pengar på onödiga saker är en shopping beroende lurar. Det finns tester för att se om någon är en shopaholic. Som kan hittas på test shopaholic.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha