Sevärdheter i närheten av München

München är den största staden i södra Tyskland och den tredje staden i landet. Ett perfekt resmål för en weekendresa. Men om du är upptagen staden bara satt där i närheten av München också mycket att göra. Miljön är inte bara i historien som klostret Andechs eller Schloss Schleissheim men också den naturliga skönheten i sjön Starnberg är runt hörnet. Och sedan finns det koncentrationslägret Dachau nära München, en imponerande upplevelse. Hittas i närheten av Münchens många attraktioner, romantiska byar och vackra sjöar. De visas här fyra platser, dock, är alla inom en radie av 25 kilometer från München och är lätt att nå med bil, kollektivtrafik eller cykel. Perfekt för dem som vill fly under en helg paus som staden.

 Andechs Monastery

Historia
Andechs klostret ligger på platsen för den tidigare slott Andechs, ovanpå ett heligt berg. År 1391 beslutades att inrätta ett kloster på denna plats, var år efter slottet förstördes. I klostret fanns flera viktiga reliker räddade vad gjorde platsen för pilgrimsfärd. På grund av de många besökarna fanns ett behov av ett värdshus. På värdshuset, hade naturligtvis också att vara berusad och klostret bryggeri var så här, där klostret är fortfarande känd för, bildades.
Bryggeri och restaurang
Den Andechser kloster bryggeri ägs av klostret St Bonifaz i München och Andechs. Varje år mer än 100.000 liter öl som bryggs. Förtrollningen på etiketten lyder: Genuss für Leib und Seele. Översatt betyder: njutning för kropp och själ. Klostret säljer sju olika sorters öl, nämligen Andechser Doppelbock Dunkel, Vollbier Andechser Hell, Andechser Spezial Hell, Andechser Berg Bock Hell, Andechser Export Dunkel, Andechser Veteöl Hell och Andechser Veteöl Dunkel. Öl är bryggt lokalt utan i hela Tyskland och även i Ryssland och Japan dricka.
Vid klostret har en restaurang med ölträdgård. Från biergarten har en magnifik utsikt över de omgivande kullarna och Ammersee. Här naturligtvis den lokalt bryggt öl, done Andechser. Detta öl åtföljs av lokala specialiteter från slaktare och bagare, som också hör till klostret. Också få en rundtur i bryggeriet.
Accessibility
Klostret är bäst nås med bil via A95, den A952 och sedan från Starnberg i Andechserstrasse eller via A96 och sedan internt genom Grafling. Det går från Tutzing, nås med S-Bahn från München, en buss.

Schloss Schleissheim

Historia
Schloss Schleissheim är strax norr om München nära byn Ober-Schleissheim. Den består egentligen av två separata hus, gamla och nya Schloss Schleissheim. Den gamla byggdes 1598 och består av en byggnad runt en innergård, Wilhelmshofs. Den nya Schloss Schleissheim är väster om det gamla slottet byggdes och består av en stor huvudbyggnad. Syftet var också att bygga här runt en innergård där dimensionerna hos den nya låset kan vara en faktor två större än det gamla slottet, men det nya låset är aldrig färdig.
Museum och trädgård
Slottet är ett museum och kan besökas. Det finns flera utställningar, förutom det inre av slottet är imponerande. Trädgården är värt att se, det är en av de få slottsträdgården som inte har justerats i engelsk stil men fortfarande behöver den ursprungliga barockstil.
Accessibility
Ober-Schleissheim nås med S-Bahn linje 1 till flygplatsen. Också genom bilen är låst från A99 att nå ring runt München väl. Men det bästa är att cykla till slottet från München. Från centrum, vägen genom utkanten av München, via en gammal flygfält riktning Ober-Schleissheim och låset.

Starn

Lake Starnberg är en stor sjö cirka 25 kilometer söder om München. På norra sidan av sjön är staden Starnberg. Sjön är idealisk för vattensporter såsom simning, segling och surfing. Det kan också vara i närheten bra cykling och vandring. Mer information om sjön och dess omgivningar kan hittas här.
Från München Starnberg och den västra stranden räckhåll Starnberg S-bahn. Detta S-bahn, linje 6, sluta efter Starnberg fortfarande i Pocking, Feldafing och Tutzing. Den östra stranden är att nå med tåg, det finns en station i Seeshaupt. Motorvägen A95 från München till Garmisch-Partenkirchen, som ligger längs den östra sidan av sjön Starnberg. Strax innan mer A952 motorvägen delar av från A95 och tar besökarna direkt till Starnberg.

Dachau

Historia
Dachau ligger i staden Dachau. Numera fd läger på ett industriområde, under kriget var några kilometer från utkanten av Dachau. Lägret var dekorerad 1933 och sattes i fängelse i första hand var motståndare till regimen. Under årens lopp har dock var romer, homosexuella, brottslingar, och särskilt motståndskämpar fängslade judar. Dachau lägret var i drift fram till 1945.
Förutom huvudlägret i Dachau i München-området, det fanns också många mindre, anslutna till Dachau läger. Om dessa ofta nära fabriker som ligger där fångarna användes som tvångsarbetare.
April 29, 1945 lägret befriades av amerikanerna. Under åren 1933 till 1945, sammanlagt 206 200 personer från trettio länder i Dachau fängslade. Dödssiffran från Dachau uppgår till 25 613 i huvudlägret och ytterligare 10.000 i underläger.
KZ-Gedenkstätte Dachau
Idag webbplatsen är ett museum och minnesmärke som är gratis att besöka. Den gamla huvudbyggnaden är ett museum där massor av bilder att hitta brev och annat material som ger ett intryck av livet i lägret. Det finns också en omfattande utställning om krig och andra koncentrationsläger i Europa. På fastigheten finns två baracker ombyggda. Av de återstående barackerna kan också titta på stiftelsen. På baksidan av fastigheten finns tre kapell och en judisk minnesmärke byggt. Även här, att se precis utanför den rektangulära lägerområdet, gaskammaren och krematorier. Kamrarna är inte typiskt används för systematisk dödande av människor. I lunden, ligger bredvid gaskamrarna och krematorierna axeln av de tusentals människor som dog här.
Accessibility
Med bil Dachau kan nås enklast via A8 mot Stuttgart. Dessutom, med S-bahn kan komma till Dachau, de sedan ta S2. Från Dachau station ta buss 726 till ingången till lägret.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha