Sensuell, nära och spektakulära: ZOUK!

Zouk är en ny dans vurm som är att erövra Nederländerna. Om du har hört när den musik du vill ha mer! Det sägs även att zouk är en allvarlig konkurrent till salsa i Nederländerna. Salsa skolor är ofta de platser där du kan lära dig att dansa Zouk.

Vad är Zouk?

Zouk i Creole betyder "party". Det är en vacker sensuell dans från Brasilien på folkmusik från de franska Antillerna och Kap Verde-öarna. Dansen härstammar från Lambada, en dans från Porto Seguro, Brasilien. Det är mycket populärt i städer som Rio de Janeiro, Sao Paolo, London och New York, men också i Amsterdam, Haag, Rotterdam och andra platser. Ett slående inslag i denna dans är böljande rörelser och "droppar".

Zoukmusik

Den Zouk rytm har många likheter med lambada. En fyra-fyra tid med en lång inriktning i början eller i slutet, beroende på region. Ursprungligen kom från länder som Angola, Zouk var i sextiotalet folkmusik Kap Verde och de franska Antillerna. I Europa är det särskilt populärt i Frankrike, medan dess egen typ Zouk har utvecklats på Kap Verde-öarna.
Zouk uppfanns i början till mitten av åttiotalet, då många olika stilar smält samman. I synnerhet bandet Kassav 'gav stil på den tiden en pan-karibiska ljud genom delar av Kompa, Reggae och Salsa ta. Med sina hits Zouk blev snart den mest utbredda dans vurm i Latinamerika, och det var också populär i Europa och Asien.
Den vanligaste formen är ganska minimal, med elektriska instrument och en solid takt, och längtan sång.

Zouk kärlek

En speciell stil inom zouk kallas zouk kärlek, där musiken är långsammare och mer dramatiska. Musiken Zouk kärlek motsvarar Kizomba musik från Angola. Populära Zouklove konstnärer från denna tid inkluderar Nederländerna aktiv i Kap Verdes sångaren Suzanna Lubrano och sångare Gilyto Semedo och Gil Semedo, men också franska västindiska artister som Edith Lefel, Nichols eller afrikanska artister som Philipe Monteiro.

Zouk dans

Zouk dansas i Brasilien användning av ett modifierat, långsammare, till och med mer sensuell version av Lambada. Till skillnad från Forró, ledd av kroppen, eller Salsa, som leds med händerna, "zouk" eller "Zouk Lambada" under ledning av de limmade mot varje-bassänger av partners. På Zouk det är höfterna som rör sig först, följt av resten av kroppen, och det är det som gör dansen så "sensuell". Avsikten är att den övre kroppen förblir rak, utom vid rotation och dropparna, medan höfterna röra sig lös.
Samtidigt som man övar zouk i dans klasser, lärare varnar generellt kvinnor att vara försiktig med sin rygg och nacke eftersom det är en av de mest utmärkande och gemensamma rörelser för kvinnan att sitta med huvudet långt tillbaka, ibland även under midjan, och deras huvud och hår från en sida för att kasta den andra. Om detta inte görs på rätt sätt, kan det orsaka skador.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha