Sensitivitetsträning för självkännedom och grupp

Vissa företag dra nytta av: sensitivitetsträning. Denna metod tillämpades efter andra världskriget i små grupper. Syftet är att kontrollera samverkan mellan människor på ett pedagogiskt sätt och diskutera. Detta sker genom olika metoder, såsom rollspel och ge feedback. Ofta en grupp 8 till 15 personer för två veckor stängt från omvärlden, för att under ledning och att arbeta med varandra. Sensitivitetsträning ska inte förväxlas med en ecountergroep, som syftar till ett terapeutiskt mål.

Själv konfrontation

Sensitivitetsträning är ett sätt att förbättra både personlighetstillväxt samt personlig utveckling. Detta görs i grupp. Det finns flera olika metoder för att genomföra sensitivitetsträning. Det är ofta innehas av företag, så att deras anställda att få en bättre partnerskap. Även personer som vill förbättra sin självkännedom och i en grupp att arbeta tillsammans, utnyttja det.

Träningsgrupp: T-grupp

Ursprunget till denna metod sker strax efter andra världskriget. Det var och är fortfarande avsedd för personer som inte har några psykiska problem. Det är därför inte omfattas beteendeterapi. I 1914, har denna metod redan beskrivits för den första. Det var Kurt Lewin vidareutvecklas denna metod 1940. Strax efter andra världskriget blev det känt som T-gruppen, eller gruppträning. Det hänvisas nu till som känsligheten utbildning.

Vad är syftet?

Syftet med utbildningen är att lära människor att få självinsikt och självkännedom. Dessutom är deras interaktion behandlas med gruppen. I samverkan mellan två eller flera personer svarar på varandra. Detta är särskilt viktigt för företag där personalen måste kunna korrekt svara på varandra. Det är därför just de företag som bokar denna typ av utbildning för sin personal.
Konceptet är därför i första hand pedagogiskt. Detta innebär att deltagarna lära sig och tillämpa i det dagliga livet. För anställda är att de tillämpar det på arbetsplatsen. Det är inte avsikten att detta fungerar terapeutiskt.

Urval av konkurrenter

Urvalet av deltagare är ganska stränga. Inte alla kan gå helt enkelt till det. Personer med en psykisk störning eller tillstånd kommer att uteslutas från deltagande. Dessutom kan människor bara delta som kan hantera den psykologiska pressen. Detta kan komma att stiga eftersom hög under sådan utbildning.

För hur länge?

Gruppen består vanligtvis av åtta till 15 personer. Dessa förvalda strikt. Gruppen kommer att leva tillsammans under en viss period då de separeras från omvärlden. Det finns ingen kontakt med familj, vänner eller bekanta. Ibland består gruppen av människor som redan känner varandra delvis, men oftare gruppen består av människor som aldrig har träffat förut. Gruppen åtföljs av en skötare.
Företrädesvis, hålls en tvåveckorsperiod. Under denna period finns det ingen eller mycket lite kontakt med omvärlden. Som ett resultat av koncernen är helt beroende av varandra och måste därför anpassas till varandra.

Vad görs?

Ofta använder rollspel där. Denna situation är simulerade och vem som helst kan fördjupa sig i denna situation. Därefter är syftet att så troget som möjligt. Det är viktigt att interaktion och reaktion på varandra. Också med användning av återkoppling, som talat om beteendet hos den andra. Frågor som ska diskuteras och det kommer att söka efter en lösning. Det är speciellt avsedd att överge känslor. Rädsla, ilska, aggression, sorg och glädje är de känslor som ofta uppstår situationer där en fel med andra. Dessa känslor måste visas och diskuteras.

Mentalt sammanbrott

Ibland händer det att den psykologiska bördan är alltför stor. Det är inte förvånande att ett mentalt sammanbrott inträffar. Detta kallas också bristningsgränsen. Personen allt den kan inte längre fjäder arbete och kan inte längre delta i programmet. Denna mentala sammanbrott kan ta flera dagar till veckor. Av den anledningen, när klart varför pre-strängen bör väljas på deltagarna.

Ecountergroep

En ecountergroep är mycket lik känslighetsträning, men det har, i stället för en utbildningssyfte, i synnerhet ett terapeutiskt syfte. Gruppen kompositionen är därför annorlunda. Dessutom är varaktigheten mycket kortare: högst ving helg. Vidare användning är att vara gjord av nästan samma metoder såsom rollspel. Avsikten är att gruppen är öppen mot varandra och kan reagera omedelbart. En ecountergoep är inte avsedd för de anställda att kunna reagera mer effektivt och är inte avsedd att kartlägga samspelet inom en grupp på ett pedagogiskt sätt. Vägledningen kommer att vara annorlunda: det kommer att bli en terapeut i många fall, eller någon som arbetar inom mentalvården.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha