Senreflexer, sammandragning av en muskel

En senreflexer kallas ofta en spierrekkingsreflex. När senan kontrakt snabbt, finns det ett incitament via det centrala nervsystemet, som ges till den bifogade muskeln. Som svar på detta drar muskeln. En senreflexer syftar till att återställa balansen och hållning när det behövs. Detta sker till exempel vid ett fall, när vi snubblar när hon gick etc. När senreflexer är frånvarande eller är för stark, indikerar detta ett problem med det centrala nervsystemet. För att testa en reflexrörelse, använder man en senreflexer hammare eller hammare.

Vad är en sena reflex?

En sena eller spierrekkingsreflex reflex är en reflex av musklerna fästa till senan. En reflex är en reaktion av de muskler som inträffar ofrivilligt. Det är ett incitament för att gå vidare. När en sena sträcks plötsligt snabbt, till muskeln som är fäst till senan krympa snabbt.

Skillnad mellan senor och muskler

Alla vet musklerna ändå. Vi har mer än 600 muskler i vår kropp. Musklerna tillåter oss att flytta. Men några medlemmar består av muskler eller är inblandade i viktiga processer i vår kropp: hjärtfrekvens, andning och matsmältning. Muskler är ofrivilliga muskler som hjärta: vi har ingen kontroll över graden av kontraktion. Viljestyrda muskler, till exempel skelettmuskulaturen.
Skelettmuskler är förbundna medelst senor till ben. Detta gör det möjligt för oss att flytta benbitar i förhållande till varandra. Detta görs på höjden av en fog. Muskler skärpa, dra senan och senan flyttar benet. Frivilliga muskler vi kan kontrollera själva: bestämma vi i stort sett när vi skärpa våra muskler. Senor kan vi inte flytta men styrs av musklerna. Senor är sambandet mellan muskler och ben.

Tendon sträcka snabbt

Senan kan plötsligt snabbt sträcka, exempelvis genom att slå det ur balans, köra, själv snubblande, snubbla, etc. Ofta är det senan på låret eller armen som sedan snabbt sträcks.

Knäskålssenan reflex

En välkänd senreflexer är knäet ryck. En reflex är en mycket användbar funktion. Den reflexmässig reflex orsakar balansen i kroppen snabbt återställd. När vi blir obalanserad, sträcker senan ut snabbt. Detta tillåter det övre lårmuskeln drar ihop snabbt och återställer balansen i kroppen. Den senreflexer baseras på Golgisenans organ.

Andra senreflexer

Förutom det välbekanta knä ryck vi nämner även andra senreflexer. Så vi vet inkludera biceps senreflexer och triceopspeesreflex. Dessa två reflexer finns i överarmen. Dessa reflexer testas med hjälp av en sena hammare.

Pees Hamertje

Det är möjligt att testa ett senreflexer. Man använder sig av en senreflexer hammare eller hammare. En sena hammare är en liten hammare med vilken senan tappas. Detta tillåter sträckning av senan genereras. Som svar kommer att krympa den bovendijspier. En senreflexer kan utföras i en sittande eller liggande patient. För att testa reflex muskeln måste vara helt avslappnad. För detta, patienten kommer därför alltid en liggande eller sittande ställning. Dessutom är det lämpligt att härleda patienten, så att det inte är muskelspänningen i förväg. När reflexen inte återspeglas detta kan tyda på en felaktig teknik, en spänd patient eller en abnormitet i det centrala nervsystemet. Detta kan vara på nivån av kotorna eller på nivån av hjärnorna.
Barn använder ofta denna teknik för att framkalla senreflexer för sig själv. Det är naturligtvis trevligt att kyssa underbenet av sig själv som sparkar framåt. Det bör dock vara avskräckt för barn att utföra denna teknik. Knäskålen kan skadas om det finns ett felaktigt sätt med en hammare eller något annat föremål misshandlad. Dessutom barn drabbades ofta av en felaktig metod eller för hårt.

Frånvaron eller en alltför stark närvaro av senreflexer

Testning av en senreflexer täcks inte av skäl. Frånvaro eller överdriven närvaron av en särskild senreflexer kan göra läkaren misstänker att det finns en avvikelse i nervsystemet. När en senskada är snabbt drar ihop ett incitament genom perifera nerver och dorsalrots- förs till motorn voorhoorncel. Den voorhoorncel skickar en stimulans genom roten och perifera nerven till muskeln ökat. Som svar på detta drar muskeln. När något är fel i det centrala nervsystemet dessa incitament inte passeras på rätt sätt. En senreflexer testning är ofta en av de första undersökningar som läkare för problem med det centrala nervsystemet.
Testet måste utföras flera gånger och både vänster och höger. Det måste finnas en bra jämförelse av läkaren mellan de två sidorna. Endast utför ett test kan inte ge en avgörande diagnos. Dessutom kommer läkaren alltid baseras på oro låg muskeln att känna sammandragning liksom. Inte alla kan se sammandragning klar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha