Semestra på trettiotalet

På trettiotalet av förra seklet fanns det flera möjligheter att hålla semester. Som hade tillräckligt med pengar, bo på hotell eller bokade en allomfattande resa. De som tillbringar mindre hade gått en dag på havet, besökte en stad eller gick camping. Camping var billig. Du har köpt en bit av duk, sydde ett tält, lastade dina saker på cykeln och gick till en camping.

 Reser på velocipeden

Camping som ett slags semester firande har sitt ursprung i England. Rika cyklade i den 19: e århundradet från ett hotell till en annan på sina velocipeder ?? stora hjul, litet hjul bakom. Sina resväskor de skickade fram, eventuellt åtföljd av en kontorist. Runt 1880 fanns det en cykel på marknaden med två lika stora hjul och en bagagehylla. Det gjorde det lättare att resa, eftersom de nu kunde ta sina grejer.

Lättvikts ?? ?? tält

Under tiden, var de hotell blir livligare och hotellägare sätta ibland ett tält för att tillgodose sina gäster. Det väckte resenärer till idén att ta med eget tält. Den engelska skräddare T. H. Holding såg bröd och konstruerade en ?? för den tiden ̶ lätt tält som du kan bära på din cykel. Holding grundade också den första camping klubben i världen. Holländaren Carl Denig, som var medlem av det, kom sedan upp med en holländsk version, den nederländska Touring Club Camping. Dessa var mestadels unga män medlem som hade råd en cykel och tält kan importera från England. De låt dem sy ett tält och camping kunde börja.

Vagabondage

Lika enkelt som det såg ut, men det var inte. Många kommuner förbjudet att lägga ner ett tält i en äng eller en skog. De kallade camping lösdriveri. Kommuner som gav tillstånd, lämnade den blivande sommarlägret först be om godkännande till markägaren och sedan i staden både en camping tillstånd och intyg om gott uppförande pickup. Som försågs med rätt pappersarbete och några gulden betalas, ska tillbringa två nätter camping. Langer fick inte.

Polis Kontroll

1924 eller 1925 första campingen öppnades Saxenheim i Vierhouten. Under tjugotalet, antalet läger ökat. I norra Holland Bakkum plats till exempel, där kommunen 1928, tre toalett block, en tvättstuga och en vakt hus placeras på Seaway. Vid denna tidpunkt ta de första campare i 1914 sina tält ner i en skog framför en gård. När bonden förde dem mjölk och halm, som de fyllde sina påsar väcks.
När en campingplats öppnades fanns regler. Så pojkar och flickor stannade i separata områden och de kunde inte hejda sig ?? kväll i varandras tält. En kvinnlig polis gick sent in på natten alla tält ner och kontrollerat att det inte finns några pojkar hade kvar och den andra i avsnittet flickor.

Camping Kurs

Under trettiotalet, popularitet camping ökar, även bland de mindre bemedlade. Fler och fler människor fick sina arbetsgivare helgdagar och vissa arbetsgivare betalade också en semesterpremie. År 1920, 45% av de anställda har ett antal dagar och den siffran ökat till 74% 1939.
Det fanns fler campingplatser och duk nu i Nederländerna var till salu, så att den blivande sommarlägret själv kunde sy ett tält.
ANWB camping erbjuds kurser. Eftersom frågor besvarades som: hur ska du hålla gräset under ditt tält eller hur? Och: var att sätta ditt avfall? Du lärde dig att laga mat på en primus spis och släppa tältet stormsäker. Fram till 1974, ANWB dessa kurser.
År 1936 införde regeringen campingkort, obligatorisk registrering av alla som ville lägret.

Campare

Under mottagna trettiotalet och tältet med en konkurrent i form av husbil eller husvagn. De första campare såg ut precis som husvagnar och måste dras av hästar. År 1929 byggde ir. F. Hausbrand en husvagn för personligt bruk. Han kallade honom Hauscar. Fem år senare utförde han kyckling Kyckling Caravan på marknaden. För nu, slutfördes försäljningen av husbilar begränsad på grund av höga kostnader.

Resor med Van Gend & Loos

Förutom camping förblev flera dagars paketresa i pull. Således kunde boka alla typer av semester på Nederlandsche Vereeniging Tour. Två dagar till Wells till exempel f 4,50 eller tre dagar till Lunteren f 6,25. Längre turer är också möjliga, såsom sex dagar till Montferland 40.00 för f eller ett par dagar till Valkenburg och Maastricht f 29,50. Den resan var populär eftersom det hörde en resa till Eifel och Ardennerna i och sedan du över gränsen. Transporten skedde i en buss från företaget Van Gend & Loos.

Sov i ett vandrarhem

Ungdomar från 1927 äntligen kunde sova i ett vandrarhem. Det året öppnades: det första nederländska vandrarhem i en konverterad kvarn i Ouderkerk aan de Amstel. En far och mor viftar spira. Vistelsen var billigt, eftersom gästerna hade att göra sysslor: skalar potatis, skura golv och fönstertvätt. Som drev kostnaden.
Efter grundandet av den nederländska Central Youth 1929 öppnades flera nya vandrarhem i trettio år. Den äldsta existerande vandrarhemmet i Rhijnauwen i Bunnik. Det öppnade 1933.
Semester stannade slutligen på trettiotalet endast möjligt för en minoritet. De flesta var bara några dagar ut, familj, till stranden eller djurparken. På grund av krisen fanns inga pengar i många familjer för semester. Trettiotalet var särskilt åren billig semester till camping som den viktigaste formen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha