Semesterparadis Curaçao

Curaçao om sitt eget land inom den holländska kungariket, har ett gott rykte när det gäller turismen. Alltid sol, fina stränder där alla typer av hotell, resorts och vackra sommarstugor byggs längs, god mat och du kan bara tala nederländska. Du måste ha en timme eller tio flyga över.

Öarna

Karibien del av kungariket består av:
 • Aruba
 • Curaçao
 • Sint Maarten
vad vi anser vara likvärdiga länder och
 • Saba
 • Bonaire
 • Sint Eustatius
vad vi betraktar som särskilda kommuner. Denna struktur har sitt ursprung i 2010.

Från koloni till turistön

Efter konkurs WIC 1791 Curaçao blev en riktig koloni. 1795 gjorde uppror slavarna och år 1800 britterna tog det över som sedan kom tre år senare drevs ut av lokalbefolkningen, för att komma tillbaka i brittiska händer 1807. Bara sedan 1816 ön föll igen enligt nederländsk styre. Det dröjde till 1863 innan slaveriet avskaffades, men lokalbefolkningen inte dra nytta av den. Det var svårt att få tag på igen och många har emigrerat till andra öar.
Curaçao levde länge handel, jordbruk och fiske, och när olja påträffades 1914 i närliggande Venezuela, var Shell beredd att öppna vid ett oljeraffinaderi på ön. Även om mitten av 20-talet, en bit av lycka på ön, men det gav missnöje med lokalbefolkningen. De löne praxis Shell skulle skylla, och 1969 bröt en arbetaruppror. Även om det var undertryckt, har den nederländska regeringen har minskat och gett fler Antilleans i administrativa befattningar. På åttiotalet, Shell vänster och komplexet uthyrd till Venezuela.
Sakta men säkert tar över turismen på ön, men det är inte så turistiska som Aruba. För dem som kommer för vädret, vackra stränder och det varma havet, är Curacao bra. Vill toppen upp-och-nattliv, är detta mycket mer odlas i Aruba.

Curaçao turistön

Som turist ö Curaçao gör bättre och bättre. Det finns flera flygbolag som flyger dagligen på ön och du är inte längre bunden till KLM. Sedan försvann monopolet priserna har fallit och även ofta hämmas av åtmin Arke Travel. Förresten, har KLM också deltagit i tiden. Speciellt utanför den ultimata semestertoppar, kan det vara mycket attraktiv att köpa en biljett. Du kan flyga direkt från USA. Normalt du sätter på ett direktflyg så elak ?? s 10 timmar.

Vad tittar du på en ö

Natur
Till skillnad från Aruba har i Curaçao många fler platser som är tyst och få turister. Till exempel vid Georges Bay på den nordvästra sidan av ön, har du ett stort naturreservat. Tyvärr finns det en del där Curaçao dumpar sitt avfall och hämtar delar av detta vackra område ner. Även om regeringen sidospår alltför ofta vädret fortsätter lokalbefolkningen att dumpa.
Dessutom hittar du en hel del exotiska djur, och en av dem är den vackra leguan. Men också alla typer av ödlor och den vackra men också några giftiga blå-blå. Beroende på säsong kan du gräva upp alla fiske vackra exemplar och tyvärr också ganska lite mindre attraktivt djur som stora kackerlackor, fast bitande myggor och små myror. Tidigare fanns getter lösa, men det borde inte. Då och då kan man kopiera din väg i alla fall bara passerar.
När det gäller sällskapsdjur är särskilt stor hund i efterfrågan och sedan faktiskt att skydda sig mot tjuvar. Skyddsrummet är full av det! Katter och små hundar är särskilt kom till ön med nederländska.
Turist
Speciellt på den södra sidan av ön du har stora hotell, charter och härlig stuga med sina stränder, restauranger och annan underhållning. Hato, flygplatsen i norr, till centrum av Willemstad, om du kan köra igenom, inte mer än en halvtimme. Eftersom vägarna är inte bra och alla har en bil ?? utan en bil som du inte kommer att få mycket långt på ön ?? slam vissa vägar stängda regelbundet. Vägarna är ibland så dålig att jeepen är inte en lyx.
För övrigt överallt ?? s biluthyrning, men det är klokt att ordna det hemifrån. Då kan det vara en bil väntar på flygplatsen.
Temperatur
Temperaturer under hela året regelbundet. Regnperioden ?? ?? i slutet av året till början av året och sedan ön är den mest gröna. Det är minst lika ?? s 20 grader på ön, stiger till 38 grader. Eftersom det finns större delen av året vind staten, är det lätt att göra. Först när vinden sjunker, kan det kännas förtryckande.
De bästa husen är också byggda på vinden och kan få in och ut njuta av härlig bris.
Språk
De språk som talas är papiamento, holländska och engelska. Spanska blir emellertid alltmer introduceras på ön. Även holländska är fortfarande ett officiellt språk, är det inte lärs ut någonstans också. Speciellt de gamla öborna talar holländska betydligt bättre än den yngre generationen. Med tanke på att det fortfarande finns ganska ett fåtal människor vill studera i Nederländerna, kan detta ge dyra problem.

Population

Som turist du dit är oftast lite av det, men Curaçao är inte tillgänglig person. En lite stel och ovilliga. Du behöver inte komma lätt mellan människor och endast när ?? bra ?? är, kan det fungera. Till exempel om en lokal person introducerar dig.
Dessutom Curaçao, över Aruba bördan av det förflutna och Makamba ?? s * som holländska kallas, ses ofta som en besserwisser. Människor som bosätter sig göra allt gick.
* Makamba har länge setts som en nedsättande term för holländaren. Numera när man pratar om Makamba, är det inte så mycket som ett skällsord som används.
Dessutom Curaçao kanske som människor stolt, men lite stolthet till ön. Det förorenar hela ön och det verkar de flesta människor har ingenting att intressera att naturen är så, det finns avfall längs vägarna etc.

Turistattraktioner

De flesta är, som redan nämnts, kan hittas på den södra sidan. De mest kända är:
 • Kokomo Beach
 • Baya Beach
 • Blue Bay
 • Daaibooi
 • Stora och små Cut
 • Mambo Beach
 • Playa Jeremi
 • Playa Kalki
 • Playa Kanoa
 • Playa Lagun

 • Playa Porto Marie
 • Playa Santa Cruz
 • Santa Barbara Beach
 • Seaquarium Beach
 • West Point

Sedan finns det saltdammar på St Michael där vackra flamingos ?? s se, och flera små stränder där du kan se fiskebåtarna ligger och lokala barn efter skolan härligt längs stranden och spela i havet. Det ger en något bredare syn på ön. Men du kan också segla, snorkling och simning med delfiner.

Kriminalitet

Överallt är brott, men i Curaçao firar frodas. Inbrott i butiker och bensinstationer är ordningen för dagen. Men turisterna kan rånade precis som gatorna i dagsljus. Så var försiktig med dyr utrustning, väskor över axeln och smycken. Det kan helt enkelt tas bort. Slutligen bilen ?? Låt det inte finnas något av värde. Chansen är stor att dina fönster skrivs och du förlorat tillhörigheter. Eftersom ingen bil körde väl där kan du också ibland drabbas av en buckla i bilen. Polisen plockade ofta ut en dag.

Slutligen

Det är som en turist för ett par veckors semester en stor ö, med tillräckliga resurser. Vill du bo en längre tid, är det inte lätt att komma mellan dem. De flesta människor ute är fortfarande längre bilda grupper med andra holländska.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha