Semester utan barn: att leva väl detta första separation

Semester utan barn: att leva väl detta första separation

För första gången sedan födseln, du beslutat att åka på semester utan att ditt barn. Svårt att korsa loppet av separationen. Ett steg ändå till nytta för hela familjen om man är slät och utan oro. Tips för att följa.

"Capucine nio månader, men jag kan inte skiljas från henne, säger Laura, hans mamma. Min mamma är redo att hålla det, men jag litar inte. Och framför allt, jag har ingen lust att leva borta från min dotter, även en helg ... "

Separation gynnar hela familjen

Ta en bit med sitt barn, särskilt när det kommer till första gången, kan vara smärtsamt. Hemmafruar vill inte avyttra sin moderns roll och arbetande mödrar känna skuld vid tanken att inte bry sig nog av deras lilla en.

Men varje medlem i familjen resort berikat upplevelsen. Föräldrar fortsätter att fokusera sin uppmärksamhet på deras barn. De återupptäcka intimiteten i par eller glädjen i sociala livet ofta parentes senaste månaderna. Balans i livet är nödvändigt, kommer barnet att vara de första att njuta de positiva effekterna.

Mer om Testa dig själv innan du går på semester utan barn

Hur man lever rofyllt separation

  • Bäst att lämna det med släktingar, som du känner dig säker. "Barnet känner alla känslor av sin mor, sade Daniel Bailly, professor i psykiatri. Hon bor mer rofyllt separationen, desto bättre kommer att upplevas av barnet. "Men exakt hur?
  • Förbered separation: följa ditt barn och stanna en stund för att acklimatisera, ge några råd till den person som kommer att hantera. "Gör ingen omedelbar förändring, säger Daniel Bailly, utan istället behålla regelbundenhet i tidtabeller och mata barnet. "
  • Säg adjö innan de lämnar ingen fråga att lämna i hemlighet. Håll dig borta tyst under ögonen på ditt barn. Om han vägrar att låta dig gå, ingen anledning att känna skuld eller att stärka din förtvivlan genom att visa dig så ledsen som han. I stället måste vi lugna honom med ord lugnande ton och erbjuda honom i ansiktet av en leende och självsäker mor.

Om låt bättre möta

Även om separationer kan starta tidigt i barnets liv, bör de inte vara alltför ofta eller för länge. Med risk för att destabilisera hans känslomässig balans. Låt helgen och gradvis öka längden på vistelsen, men inte överstiga femton dagar.

När du hittar ditt barn, inte bli förvånad om det visar ingen glädje eller ännu värre, börjar gråta. Det är i alla fall att han vill att du i din frånvaro. Återföreningen är stunder av intensiva känslor ibland svårt att hantera och ska vara jämn. Tiden för alla att träffas.

Hur ditt barn lever separation?

Den passerar genom olika reaktionsfaserna. Han protesterar, sedan blev ledsen.

Men dessa två faser är nödvändiga för det sista steget: att lösgör som gör det möjligt för barn att öppna upp mot omvärlden och utveckla självförtroende.

Föräldrar är ofta överraskade av och utvecklingen av sina barn i deras frånvaro: han tar sin flaska själv, är mer vaken ...

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha