Semester i Side, Turkiet: flyg, hotell och attraktioner

Herved Mattisson Februari 28, 2016 Underhållning 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Side är en mycket populär semesterort i Turkiet. Denna stad är full av lyxhotell, spa ?? s, barer och andra populära resmål för turister. Med bil eller buss till Side är inte det bästa alternativet, flyga är ofta mycket billigare. Dagliga flyg avgår från flera flygplatser i Nederländerna till Antalyas flygplats. Platser att bo är tillräckliga. Vissa hotell har även sitt eget vatten park! Hur länge är det egentligen som flyger från Nederländerna till Liverpool? Vad man ska göra och vad hotellen har en vacker äventyrsbad med jätte diabilder?

Side, Turkiet

Side är en antik grekisk stad vid Medelhavskusten i Turkiet. Denna lilla stad har vuxit till en stor turistort på den turkiska kusten. Det är år 2015 full av områden, lyxhotell och stora vattenparker. Utöver dessa stora och höga byggnader, barer och andra ställen där turister gillar att samla in, kan du också njuta av ett antal kulturella höjdpunkter. Side ligger nära Manavgat och bara 78 kilometer från Antalya. Om du går med flyg till Liverpool är det bäst att landa på flygplatsen Antalyas flygplats. Härifrån är det ungefär en timme med buss eller taxi till Side.

Hur länge är flygningen till Liverpool från Amsterdam Schiphol och Eindhovens flygplats?

För resor inom Europa uppmanas att närvara vid flygplatsen i god tid. Schiphol och reseleverantör Correndon råd att checka in 2 timmar före avgång. Så det är lämpligt att minst 2,5 timmar förväg på flygplatsen kommer att klara förseningar i kollektivtrafiken och trafikstockningar med bil. Flygningen till Liverpool kapacitet är cirka tre timmar och 45 minuter om du flyger från Amsterdam Schiphol. Från Eindhoven flygplats lämna några mycket billiga leverantörer. Flygtiden är då approximativt 3 timmar och 40 minuter.

Med buss eller taxi från flygplatsen

Side själv har ingen egen kommersiell flygplats. Om du har bokat ett flyg från ett av de tillgängliga flygplatser i Nederländerna, är ofta det bästa alternativet för att flyga till Antalyas flygplats. När du har landat och visum köpas på själva flygplatsen, måste du ta buss eller taxi till hotellet i Side transporterar. De flesta leverantörer i Nederländerna erbjuder en gratis transfer till ditt hotell. Är inte detta fallet? Det finns massor av bussar och taxibilar ?? s väntar på dig på flygplatsen. Bussresan till Liverpool tar ungefär en timme. Restiden är dock beroende på trafikstockningar på vägarna och antalet hotellområden eller camping där busshållplatser.

Sevärdheter i och i närheten av Sida, Turkiet

Ruins Temple of Apollo
De viktigaste turistattraktionerna är den antika teatern i Side och Apollotemplet. Templet består nu av flera pelare och är över 2000 år gammal. Många människor går detta antika kolonner vid solnedgången eller soluppgången besök.
Manavgat vattenfall
Vattenfallen kan besökas på egen hand eller med en turné. Vattenfallet är inte hög, men faktiskt väldigt bred. Under kvällen brinnande bakom de stora vatten lampor så det ser ut vattnet lyser. Från centrum av Side är ungefär en timme med bil, buss eller taxi till vattenfallet.
Sido museum
På platsen för en gammal romersk badhus Side Museet ligger. Du kan inkludera antika vapen, statyer, gravar och porträtt finns i och runt Side. Dessutom finns information på engelska om historien i Side och staden Manavgat.
Seleukeia
20 minuters bilfärd från centrum av Side är den nyligen utgrävda staden Seleukeia. Denna stad grundades under kung Seleukos ett Nikator. Du kan med eller utan guide vandring bland ruinerna. På information översatt till flera språk, förklaras vad någonsin denna stad.

Boende

I och runt staden Side i Manavgat staden själv kan du besöka hundratals hotell, vandrarhem, resorts och lägenheter. Du kan göra det så lyxigt som du vill. Var uppmärksam på tidiga bokningar rabatter, barnrabatter och andra erbjudanden från holländska reseleverantörer.
Hotell med stor vattenpark
Sidan finns två stora hotell inklusive en vattenpark där du kan använda gratis när du bokar. Denna spektakulära vattenparker har bland annat flera stora och spännande vattenrutschbanor:
 • Splash World Ali Bey Park
 • Splash World Pegasos World
 •   Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha