Sebastian Vettel; den största racingtalangen genom tiderna?

Sebastian Vettel är den yngsta mästare i Formel 1. 2010 världen var det år då det hände och år 2011 fortskrider väl. Det är en pojke med en stor potential och är chansen att inte för honom kvar med en VM-titel. Kan den unga Heppenheimer jaga för register över Michael Schumacher?

Information

  • Namn: Sebastian Vettel
  • Födelsedatum: 3 Juli, 1987
  • Födelseort: Heppenheim
  • Nationalitet: Tysk
  • Längd: 176 cm
  • Vikt: 64 kg

Yngsta föraren någonsin plockade upp en punkt i Formel 1

Under 2007 gjorde Sebastian Vettel sin debut i Formel 1. På den tiden han var den tredje föraren för BMW. Robert Kubica men blev skadad efter en krasch, efter Sebastian Vettel fick chansen att visa upp sig. I Amerika, Indianapolis kretsen, gjorde Sebastian Vettel sin Formel 1-debut. Han visste att när åttonde till slut och tog en poäng. Sedan dess är Sebastian Vettel den yngste föraren någonsin plockade upp en punkt i Formel 1.
I samma säsong flyttade Vettel till Torro Rosso, ersätter Scott Speed ​​där. På Toro Rosso, lyckades han ta sina poäng totalt för säsongen 2007 till sex.

Yngsta föraren någonsin vunnit ett lopp i Formel 1

Under 2008 var Sebastian Vettel den första föraren av Toro Rosso. Inledningen på säsongen var inte jämn, men under säsongen började han. Han lyckades även att boka på Monza sin första seger. I orsakade en regnig lopp en känsla av Sebastian Vettel i en Toro Rosso, misslyckades med att vinna den snabbaste bilen, en ras. Detta Sebastian Vettel blev den yngste föraren någonsin vunnit ett lopp i Formel 1.
Det goda resultatet av Sebastian Vettel gick inte obemärkt och 2009 flyttade han till RedBull, desto bättre syster team Toro Rosso. Under 2009 Vettel körde ett bra år, men av den dominerande Brawn av Jenson Button Vettel tog titeln. Han var nära, men inte nära nog att köra Button ännu.

Yngsta föraren någonsin mästare i Formel 1 världen

Under 2010 Sebastian Vettel under hela året hade den bästa bil till sitt förfogande. Ändå var det ett ganska tufft år. Vettel hade inte den mest pålitliga bil, och han gjorde några fel, till exempel genom att köra själv tillsammans med sin lagkamrat Mark Webber utanför banan. Spänningar kvar länge i mästerskapet och först Webber verkade ha de bästa referenser, då Alonso var den ledande utmanare tills Vettel slutligen beslutar senast. Vettel blev den yngste föraren någonsin mästare i Formel 1 världen.
År 2011 är preliminärt Vettel bästa år någonsin. sex av åtta lopp vanns och han blev också dubbelt sekund. Ledningen i VM är enorm och världen kan knappast missa honom redan. Om detta är hans andra VM-titel, kan han på allvar jaga för de sju världs titlarna Michael.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha