Scrapbook begrepp förklaras

Natan Åkerman Februari 29, 2016 Underhållning 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Om du just har börjat med scrapbooking, vare sig det är kort eller andra skrot klippbok projekt, kommer du att skapa en hel del begrepp som du inte vet. Därför under en lista med ord och vad de betyder och vad de står för. Då kan du också diskutera nästa gång! För enkelhets skull, de är i alfabetisk ordning.

Cardstock

Smidig returpapper, utan beskyddare som har en extra stark struktur. Tjockt papper har en storlek på 31,5 cm med 31,5 cm. Den finns på alla hobby butik. Cardstock fortfarande vanligast för scapbook layouter, men även hantera bra i andra projekt såsom kort.

Design Papper

Syrafri scrapbookpapper med tryck. Design Papper finns redan i många rader. Detta dokument kommer i alla storlekar och är ofta tunnare i konsistensen. Syrafria betyder att det inte finns någon användning av kemikalier, så att användningen av material, såsom lim eller lack inte skadar papperet.

Cricut skärsystem

Ett nytt datoriserat system som gör det möjligt att bilda med ett tryck på en knapp, bilder eller ens en hela alfabetet att klippa ut. Enheten ser ut som en skrivare. För den här enheten är olika patroner tillgängliga med olika bilder. Kostnaderna är i genomsnitt omkring 300 euro för en ny enhet och patroner sol kostar 30-40 euro. Om du standard de nya inköp enhets kommit hit patroner med grundformer. Cricut är en önskvärd anordning vid alla scrappers eftersom du är de bästa och mest exakta siffror kan klippa och detta sparar inte bara en massa styckning, men det ser också en annan professionell.

Doodling

Rita frihand former och mönster. De klotter på papper som människor ofta dra under ett möte eller telefonsamtal, kallas doodlings. Doodling har blivit en populär teknik skrot-bok. För doodling av din gästbok projekt specialpennor som finns i hobbybutiker eller bokhandlar. Dessa stift inte färgas med olika tjocklekar och kan skriva på papperet. Du kan klottra använda delar av dina projekt och vissa föremål och / eller rita figurer, men du kan också få en enkel klottra mönster försök att använda som bakgrund för din klippbok projekt. Ett tips är att göra detta med de speciella 3D -soufflé pennor Sakura. Dessa vackra färger, inklusive pastellfärger och har en 3D-effekt.

Utsmyckningar

Alla dekorationer, dekorationer som används vid tillverkning av skrot-bok arbetsstycken. Egentligen kan du överväga varje enskild del av din klippbok projekt som en utsmyckning. Vanligtvis tänker på band, blommor, strängar, klistermärken, etc. Dessa behöver inte köpa inte alltid i en särskild hobby-shop; även vanliga hem-trädgård och köksmaterial kan användas. Tänk på en sval bild i en tidskrift eller tidning, eller en bit av plast där ett fint mönster på den. Du kan alltså göra det så dyrt som du vill själv.

Eyelet och Setters

Verktyg för öljetter tillsammans i pappers vara zetten.Eyelets metall rundor med ett hål i mitten. Dessa skrivs ut på papperet genom öglan normgivare så att du har ett snöre eller band att fästa. De finns i många färger och former.
Den manuella ögla setter är en metallstång där du eyelet indoet och med hjälp av en speciell hammare och dalbana och öglan tryck i tidningen. Detta gör oftast någon buller och du har viss styrka i armarna krävs. Numera finns det speciella ögla setter som, även dyrare men lättare att använda.

Journal

Skriva text i dina layouter / arbetsstycken. Det är en annan form av scapbooken. Enkelt uttryckt är det en slags dagbok i kort form som du kan inreda. Detta också behöver inte vara en lång text, en mening eller två räcker.

Rub-ons

Material ?? genom att portas över till wrijven- på en annan yta. Fördelen med Rub-ons är att materialet är så tunt att det nästan inte ser är att den är placerad på ytan. Den kan även användas på alla material.

Noter

En helt transparent papper som ibland är tryckt med text och som kan placeras över din layout. Dessa ark är utskriftsvänlig och så möjligheterna är oändliga till exempel en fin text eller en fin bild att skriva ut bladet. Bara se till att när du skriver ut, du gör det på höger sida av arket. Ett ark har en slät sida och en något dimmer / grova sidan. Så du skriver ut på matte / grova sidan. Har du inte så kan man torka den tryckta delen där som här.

Skiss

Rita en layout. Innan du börjar göra en kort öppning märke där du vill placera bilder och möjligen där dekorationer framöver. Layouten är sedan på grundval av denna skiss tillsammans. Du kan hitta på internet många exempel layouter. Så om du inte vet hur du kan få en layout så att du kan dra från dessa källor.

Stitching

En teknik i vilken en nål och tråd används för att bekräfta att dekorera en layout eller ett material till lay-out. Sömnad kan göras med en symaskin, beroende på underlaget, men även du kan skapa denna effekt genom att dra en sådan randigt mönster med en penna.

Taggar

Etiketter, etiketter. Dessa är ofta kryddade att sedan använda i en layout / arbetsstycke. Ofta är dessa etiketter eller kraftigare papper, eftersom det är lättare att se de olika klippbok tekniker och utsmyckningar på den för att släppa taget. Till exempel kan du dekorera taggar och klistra in den på din layout, eller placera en ögla så att ett snöre eller band genom den kan och hänga den på en gåva och sedan placera den över igen på din layout.

Vellum

Ljus transparent papper. Pergament har också alla typer av färger och mönster. Det fina är att användningen av vellum kan du se en möjlig mark ännu.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha