Scrabble roligt och pedagogiskt för alla åldrar

Gitten Brodd Februari 29, 2016 Underhållning 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Scrabble är inte bara roligt men också mycket lärorikt. Detta gäller inte bara för barn utan också för vuxna som regelbundet ser på styrelsen utseende lagkamrater där de aldrig hade hört talas om. Efter den nödvändiga diskussionen om huruvida ordet ska placeras, och bijhalen av ett lexikon kan ofta ett ord som skall läggas till den personliga vokabulär igen. En scrabble spelet faktiskt skulle vara i standardutrustningen av spel i en familj att höra men också fortfarande höra spel skåp av ett hem för äldre i hemmet.

Form ord upp till sju bokstäver

Scrabble är ett ordspel som kan spelas med två till fyra spelare. Huvudregeln i spelet är att bli ihågkommen med sju bokstäver ord med valfritt antal bokstäver och placeras på ett bräde. Orden kan placeras både horisontellt och vertikalt, men bör följa efter på redan som ord. De tillgängliga bokstäver berör hela alfabetet med de vanligaste bokstäverna finns flera i spelet. Det handlar om allt från en gång bokstaven q till arton gånger bokstaven e. De sju bokstäver är blinda kan fångas och lägga ner en sådan särskild avsats egna som de andra spelarna har ingen uppfattning om det. Genom blinda förpackningar med sju bokstäver tur spelar en faktor att beakta vid sidan av uppfinningsrikedom för att uppfinna ord.

Poängvärde och Scoring

Orden är placerade på en platta som består av 15 x 15 = 225 rutor. Några av dessa rutor är färgad och har en kromaticitet ett visst multiplikator värde för bokstäver eller ord som läggs på. När gröna rutorna 164 lägger brevet på rutorna endast för värdet av själva brevet. Vid 24 ljusblå rutor de bokstavliga värdet räknas dubbelt i 12 mörker och han har tre gånger. Ordet värde har rosa lådor med 17 dubbelrum och åtta fall av rött som värdesätter tre gånger. Tecknen har alla ett punktvärde som sträcker sig från 1 till 10. Vid beräkning av de punkter som erhållits först räknade värdet med bokstaven fördubbling eller tredubbling, och sedan multipliceras med ordet värde. Vem alla sju bokstäver i ett varv till explain'm få 50 extra poäng. Tricket är att få högsta möjliga poäng med olika bokstavsvärden och multiplikationsfaktorerna. De två tomma blocken kan användas för valfri bokstav.

Resultat från 600 till över 800

Efter utläggning av ett ord, bokstäverna är blinda göras upp till totalt sju. Spelet är slut när alla bokstäver används upp. Resultatet av en Scrabble match med en total poäng på alla spelare mellan 600 och 700 anses vara god, mellan 700 och 800 som mycket bra och över 800 anses vara utmärkt.

Implementering i flera länder

I den engelska versionen skall fördelas, totalt 100 bokstäver och två tomma block. Den tillverkade av trä kuber hålls i en tygpåse, så att de kan fångas lätt blind. Scrabble säljs i 121 länder och finns på 29 språk i romerska alfabet, hebreiska, arabiska, kyrilliska, grekiska, kinesiska, japanska och mycket mer. Det finns också en blindskrift version tillgänglig.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha