Schizofreni: rättigheter och regler för schizofrenipatienter

Som schizofreni patienten har både rättigheter och skyldigheter. Rätt exempel består av bra information; Till exempel finns en skyldighet att ta ut tron ​​av drogerna. Ibland schizofrenipatienter ofrivilligt medges om de är en fara för sig själva eller andra. Också kan göra en schizofreni patienten får rättsliga bestämmelser när det här fallet, kan inte hans / hennes verksamhet representerar.

Patienter Lag och schizofreni

Enligt lag är du "patientens när du arbetar med en kurator. Om "patient" du har vissa rättigheter. Dessa rättigheter spelar en viktig roll i samarbetet med dina medhjälpare: de reglerar nästan "arbetsfördelning".
Du har en hel del rättigheter. En viktig rättighet är att du får bra information om forskning och behandling. Också viktigt: en undersökning eller behandling bör endast ske när du ger tillåtelse. Dessutom har du t.ex. rätt att se ditt ärendet, rätten till behandling och så vidare.
Du har också skyldigheter. Om du har kommit överens om att en behandling, så bör du också engagera sig. Din rådgivare kan till exempel förvänta sig att du använder din medicin som ordinerats efter att du har kommit överens om att behandlingen. Eller, kan du hålla inne viktig information till en kurator, så information som är relevant för din behandling.
Om du inte är nöjd med en utövare, är det lämpligt att ha ett samtal om det först. Ofta rensar luften. Du kan även skicka in ett officiellt klagomål. Detta är komplicerat, så det är bekvämt att be om hjälp med detta. Du kan kontakta en informations- och klagomål Office of Health, när en inspelning, en patient rådgivare.

Tvångs sjukhusvård vid schizofreni

Om du själv eller andra är en fara, kan du tas mot din vilja i ett psykiatriskt sjukhus. Endast under vissa villkor. Dessa definieras i lagen om särskilda tillträdesmentalsjukhus, BOPZ.
En viktig förutsättning är att du är en fara för sig själv eller andra. Det är till exempel om du känner dig mycket hotad under en psykos och andra attacker att försvara dig själv. Eller, om du känner starkt för självmord. En påtvingad integration fortsätter går igenom domstolarna, ibland med inblandning av borgmästaren. Under inspelningen, du har dina vanliga arbetsuppgifter, så de rättigheter som alla har. Bara för att hindra dig eller andra för risk bör du tar tvångsvård, till exempel mot dina mediciner får injiceras. Tvingad inspelning avslutas när faran är över.

Andra system vid schizofreni

Det finns en hel del regler som du och din familj att ta itu med. Om du vill använda en sådan regel, gör för uppdaterad information om detta system. Det finns bra informationskällor, däribland stiftelsen nu för senare.
När du kommer till en kurator har att göra, du patientens. Som patient har du vissa rättigheter. Till exempel medgav dig till ett psykiatriskt sjukhus, har du en klient genom att delta i politiken.
Du och din familj kan ha att göra med rättsliga arrangemang. Det kan vara att genom schizofreni vissa saker inte kan ta hand om på rätt sätt. Domstolen kan då utse en representant, den person som organiserar och vissa saker för din räkning. Det finns olika former av representation: mentorskap, administration och förmynderskap. De skiljer sig i de befogenheter den har en företrädare. Det finns även juridiska system för att bli av med stora skulder.
Du gör sjukvårdskostnader. Det finns planer på att få ersättning för kostnader, såsom sjukförsäkring. Avgiften inkluderar hemvård, hjälp av en psykolog eller psykiater och kostnaden för sjukhus regleras av de särskilda sjukvårdskostnader lagen. I vissa fall kan du enligt lag får en "personlig budget": en summa pengar som du kan göra din egen "köp".
Också runt arbete, frånvaro och funktionshinder är många system. Utplaceringen av dessa arrangemang är att göra ditt arbete även om du har en psykisk funktionsnedsättning. REA Lagen är ett exempel på ett sådant system. Om du verkligen inte kan hantera att fortsätta arbeta, även med hjälp, finns det åtgärder för att säkerställa att du fortfarande har en inkomst. Ett exempel är om invaliditetsförsäkring, WAO.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Jag har en vän som är schizofren och jag är orolig för den vård han får, till exempel om han får rätt medicinering och rådgivning. Vad kan jag göra för honom, jag kan det hjälpa dig? Var kan jag gå för att få en god vägledning för honom och en god psykologisk läkare, eftersom det verkar som om han inte kan skjuta dem med sin nuvarande psykolog och han känner sig missförstådd och inte får rätt medicinering. Jag skulle vilja hit lite mer råd och få bra grepp ointresserade !? Med vänliga hälsningar, Mrs. Maars

Shalom, är det bäst att söka råd från Anoiksis eller Ypsilon MVG, Etsel

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha