Scharlakansfeber eller SCHARLAKANSFEBER, symptom och behandling

Iselinn Edström Februari 27, 2016 Hälsa 29 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Scharlakansfeber eller SCHARLAKANSFEBER är en mycket ofarlig sjukdom som oftast förekommer hos barn. Det är en form av laryngit med olika biverkningar. Även om symtomen ibland kan vara skrämmande, utgör sjukdomen ingen fara och komplikationer är praktiskt taget obefintlig. En riktig behandling, dock krävs.

Vad är scharlakansfeber eller SCHARLAKANSFEBER?

Scharlakansfeber eller SCHARLAKANSFEBER är i allmänhet en sällsynt sjukdom. Det står i kontrast till den sjätte sjukdomen inte orsakas av ett virus, men av en bakterie, nämligen streptokocker. Emellertid är denna grupp av bakterier en människa inte alltid blir sjuk, de kan också komma in i kroppen utan att behöva att infektera den. Djur kan vara bärare av streptokocker.

Vem kan få scharlakansfeber eller SCHARLAKANSFEBER?

Liksom vattkoppor eller röda hund, är scharlakansfeber en barnsjukdom men kan också förekomma hos vuxna. Även om scharlakansfeber kan också förekomma hos vuxna, är detta fenomen mycket sällsynt. Sjukdomen kommer att dyka upp i synnerhet hos spädbarn och barn från 3 till 12 år.

Är scharlakansfeber eller SCHARLAKANSFEBER smittsam?

Scharlakansfeber är ganska smittsam och kan tas av någon person. Spridningen av bakterien sker genom direktkontakt med en sjuk person eller när de hostar eller nyser. Symptomen uppträder två till fyra dagar efter att bakterierna har invaderat kroppen. Från den tidpunkt då symptomen av scharlakansfeber inträffa, är sjukdomen smittsam, inte före. Från den tidpunkt då symtomen har försvunnit, så gör risken för infektion.

Vilka är symptomen på scharlakansfeber eller SCHARLAKANSFEBER?

Scharlakansfeber representeras av en mängd symptom som ofta kan vara mycket irriterande. Men ingen av de symtom eller farligt, kan de orsaka allvarliga komplikationer. Symptomen på scharlakansfeber rankas:
 • Halsont och hög feber
 • Svullna och inflammerade tonsiller, huvudvärk och kräkningar
 • Efter två dagars röda prickar i nacken och armhålorna
 • Så småningom, dispergering av prickar över hela kroppen
 • Jordgubbar Tong; Första vita, sedan röda och svullna
 • Fläckar försvinner efter fem dagar
 • Efter en till tre veckor skal handflator och fotsulor

 • SCHARLAKANSFEBER eller scharlakansfeber kan också orsaka komplikationer?

  I vissa fall, även om det är sällsynt, finns det komplikationer uppstår när en person har haft scharlakansfeber. Till exempel kan en person har njurproblem eller akut reumatisk feber när han var sjuk. Emellertid är sådana komplikationer inte är ett resultat av de bakterier eller symptom på sjukdomen. De orsakas av ämnen i kroppen för att bekämpa infektionen.
  6Hoe scharlakansfeber eller SCHARLAKANSFEBER behandlas och botas?
  Förebyggande åtgärder i form av ett vaccin är i motsats till, till exempel, är inte möjlig påssjuka. Sjukdomen kan vara precis uitgeziekt eller en läkare kan ordinera antibiotika såsom penicillin där bakterien som orsakar sjukdomen är mycket känslig.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha