Scalp Psoriasis: Hur kan man minska anfall?

Lorett Lundmark Februari 27, 2016 Hälsa 47 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Scalp Psoriasis: Hur kan man minska anfall?

Röda fläckar, klåda, mjäll flaga att ... Ett fall av psoriasis på båda påverkar hårbotten. Lösningar finns, varje dag, för att begränsa irritationer.

Accelerated spridning av epidermalceller som ackumuleras och bildar skalor är till grund för psoriasis i hårbotten. Beroende på obehag och symptom, hudläkare ordineras ofta kortikosteroider och / eller derivat av vitamin D.

Tillsammans med dessa behandlingar, är det lämpligt att anta god dagliga hygienrutiner som minskar irritation och tillåter henne att leva med psoriasis utan att rubba deras vanor. Dr Philippe Assouly, hårbotten behandlingsspecialist hudläkare, svarar på våra frågor.

Vilka schampon används vid psoriasis?

Bättre att välja ett milt schampo köpas på apotek eller apotek. Deras rengörings baser är inte samma som i snabbköp; de lödder mindre, men om de inte irriterar hårbotten. Emellertid kan lokal irritation vara tillräckligt för att återuppliva processen med psoriasis och orsaka ett återfall.

Hur ofta tvättar håret?

Tvätta håret varje dag om du behöver det, inte ett problem, förutsatt att du använder en icke-irriterande schampo.

Kan jag använda en hårtork?

Det ideala är att låta håret torka i fria luften, eftersom värmen kan vara en källa till irritation. Om man menar allvar, kan vi fortfarande använda en hårtork säkerställer kvar på den kalla andetag läget och ungefär 20 cm i hårbotten.

Det är emellertid bättre att inte gå ut med vått hår under en mössa eller hatt, för att undvika maceration av hårbotten som främjar psoriasis.

Hur att lugna klåda?

Förutom grundbehandling, använd ett schampo eller en lugnande behandling. Detta innehåller svampdödande medel, som blockerar spridningen av Malassezia och lugnande ingredienser för att lugna klåda.

Det bör också begränsa alkohol typ stimulantia, kryddiga rätter, kaffe ... som främjar inflammation.

Hur man undviker repor?

Det är en ond cirkel: 10 minuter skrapa förlänga från två till tre veckors duration ilska. Det är därför viktigt att försöka att inte repa.

Tyvärr finns det inga mirakel tips: alla att hitta sin parad, t ex genom att spruta iskallt källvatten, genom att ta en mild schampo när frestelsen är för stark eller massera spetsar fingrar med en lugnande kräm, hålla i hennes handväska.

Hur att kamma håret?

Målet är alltid att minska irritation i hårbotten. Vi måste därför göra sitt hår med en borste med mjuka spikar och runda ändar utan mycket press skallen. Om man vill fästa håret, inte dra i hårbotten: akta hästsvansar, chignons med flätor eller för hårt.

Slutligen måste vi undvika allt som "kväver" hårbotten, pannband typ mössa eller hatt, särskilt om det är varmt.

Kan vi göra en färg?

Ingenting förbjuder att en färg, även permanent, förutsatt att du slutföra kontrollen vi använder testet reagerar inte på potentiellt irriterande kemikalier i formeln. För att göra detta, tillämpa vissa material bakom örat och kontrollera, 48 timmar senare, visar huden ingen rodnad.

Dessutom är det bäst att undvika perioder av skov inte att attackera redan sensibiliserade hårbotten. De vegetabiliska färgämnen utan kemikalier, mindre allergiframkallande, mindre risk att utlösa en våg av psoriasis.

Ska jag rapportera detta till frisören?

Ja, redan gör det möjligt att desarmera missuppfattningar, konstaterar att det inte är smittsam. Sedan be honom att inte använda potentiellt irriterande produkter såsom hårspray.

Av samma skäl är det bättre att neka vissa behandlingar som erbjuds, såsom borstning, som värmer och drar på hårbotten. Och lita på, det finns ingen anledning att ta sitt eget schampo, frisörer är vana.

Läs mer om psoriasis i hårbotten: besök webbplatsen lanserades av Galderma och föreningen för kampen mot psoriasis. Tips för att undvika repor, vittnesmål, information om behandlingar, dermatologer svar ...

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha