Sammanfattning Möchte Ich eine Möwe sein

Möchte ich eine Möwe tecken är en tysk bok gjord för studenter 4VWO. Boken är skriven av Klaus Kordon och läses av många gymnasieskolor i fjärde klass för tyska. Handlingen utspelar sig kring tiden för katastrofen på Tsjernoby. Huvudpersonen heter Vera, hon just förlorat sin praktik och reser till kusten för att begrunda sin framtid. Men sedan möter hon någon väldigt speciell ...

Möchte ich eine Möwe sein

  • Författare: Klaus Kordon
  • Utgivare: Wolters-Noordhoff
  • År: 1996
  • Sidor: 93
  • Språk: Tyska
  • ISBN: 9001549381

Genre

Möchte ich eine Möwe signal är en barnbok. När det gäller litteratur, skulle detta vara en roman. Boken är i själva verket kort och har bara en handling. Dessutom är det bara att hitta en utvald grupp av tecken i boken tillbaka.

Titel Statement

Ich eine möchte möwe signal, översatt till holländska, skulle jag vilja vara en mås sparar dröm om Vera, huvudpersonen från boken. Hon vill komma bort från allt omkring henne, världen och dess framtid. På stranden hon ser en fiskmås flyga iväg och önskar att de kunde göra det också. Följaktligen Möchte Ich eine möwe signalen.

Tecken

Vera Brieger
Vera är 18 år gammal och från Frankfurt. Hon förlorar sin praktik på en bokhandel, eftersom de tycker att det är alltför idealistisk där. Att tänka på sin framtid, reser hon till kusten.
Jan Grodewiek
Jan Grodewiek bor vid kusten och har sin egen butik. Det säljer han gamla grejer till samlare. Han är självförsörjande, vilket innebär att hans egna grönsaker, etc. odlas.
Mutter Gormsen
Mutter Gormsen Vera vet sedan tidigare, Vera vistas med henne. Hon försöker hjälpa Vera att göra viktiga beslut.

CV

Vera är en ung dam på 18 år som reser till kusten för att begrunda sin framtid. Hon förlorade bara hennes praktik på en bokhandel, eftersom det är alltför idealistisk. Hon bor hos Gormsen Mutter, är detta en god kunskap om det förflutna. När Vera utforska området de passerar en butik. Denna butik säljer alla gamla grejer till samlare. Här finns en gammal docka som mommy kan säga. Hon har en pratstund med säljaren Jan och sedan köper dockan. Sen går hon hem. Hemma, kan hon bara tänka på John. Nästa dag bestämmer hon sig för att besöka honom igen. Han visar henne sin trädgård och ber henne ut till en stor utomhus part på stranden. Om Mutter Gormsen hör detta hon varnar Vera för avsikter januari Hon tror att han är ett rent sexuellt rovdjur. Före Vera till partiet kommer att föra dem ett besök till frisören och hon drar en ny kjol. På festen hon dansar hela natten med Jan och sedan gå till sängs med honom. På den tiden, vet hon inte vad man ska tänka på det och är rädd att hon är gravid.
Nästa dag, hon och Jan cykling och simning i havet. Här Vera fick aning om hur trevligt det skulle vara att vara en mås. John inser att Vera men kvarstår för en kort tid. Därför erbjuder han henne att bo hos honom och söka arbete i närheten av Hamburg. Vera vet först inte vad man ska tänka på detta. Hon är kär i John men finner sig också för ung för att begå. Hon bestämmer sig slutligen inte att bo med januari Han tänker alltför lätt om världen och miljön. Hon vill inte att skilja från världen, men lever som en mås. Vera säger adjö till Jan och Mutter Gormsen och lämna tåget tillbaka till Frankfurt.

Tid och plats

Berättelsen är förmodligen utanför vid tiden för katastrofen på Tsjernoby. Detta var en kärnkraftsolycka i Ukraina. Miljö blev ett känsligt ämne och föroreningar var tal om dagen. Det är därför folk reagerar så känsligt för de olika perspektiven av Jan och Vera. Nämnda Klockan är 14 dagar. Historien berättas i kronologisk ordning, med enstaka kort tillbakablick.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha