Sammanfattning: J. Bentham på rättighets

J. Bentham skrev i 1816 bok ?? ?? anarchical villfarelser. P. Hayden används i boken The Philosophy of Human Rights ?? ?? ett fragment av Bent om ?? rättigheter förklaring ??. Ett verk av den franska nationalförsamlingen 1791. Bentham är mycket kritisk till detta uttalande. Denna sammanfattning innehåller ett förord ​​av Hayden på Bentham, följt av kritik av Bentham ett uttalande och de första två artiklar därav. J. Bentham, anarkistiska Fallacies, utdrag återgivna i P. Hayden, Filosofin för de mänskliga rättigheterna, St Paul: Paragon House, 2001, sid 118-128.

Hayden om Bentham

Bentham är den viktigaste utilitaristisk. Sträva efter det största nöjet för det största antalet. Två främsta anledningarna till detta beteende: undvika smärta och få njutning. Politisk teori: maximera lycka för många människor. Han avvisar naturliga lagen. Rättigheter uppstod inte förrän en regering, men är resultatet av lagar. Naturliga lagen är moraliskt rätt och så skadligt för samhället, eftersom de stryka orättfärdiga lagar.

Inledande anmärkningar

Den franska Declaration of Rights hävdar att täcka en gränslös område, men detta orsakar problem med sanning och osanning och utför fel överdrivet. Det största misstaget är en text om FN: s säkerhetsråd att ge allt regeringsmakten som det hade alla medlemmar, men ojämlika, kan bedöma. Revolutionen hade kommit om det uttalandet, förstöra hans egen framtid. Den mer abstrakt regeln, dvs den mer allmänna, desto större är risken för fel. De hade var tvungen att be vid varje punkt om det var lämpligt att införa denna punkt. Om det råder osäkerhet uppstod om användningen, de tog men att lagen var lämplig för alla, oavsett skillnader och olika omständigheter. Detta gjorde det lättare att undertrycka oppositionen och Franzén blev alienerad från sina rättigheter. Detta var den moraliska, nonsens och missbruk av tvetydiga ord och fraser som kan leda till stora problem.

Artikel 1

Den första artikeln är felaktigt och tvetydigt. Människor är inte födda fria och inte förbli fria. Människor är beroende av föräldrarna vid födseln och senare egna handlingar. Människor är inte gratis; det finns många född in i slaveri, men de är fria? Fri enligt naturens lagar, enligt folk slavlagar. Människor är inte lika rättigheter. Titta på arvet till de fattigaste och de rikaste familjerna, uppenbar ojämlikhet. Ärftlighet och arvsrätt, etc. är ojämlik värld, inte bara i Frankrike, så att folk inte lika rättigheter vid födseln och kommer också preliminärt omfattas av jämställdhet inte få. Dessutom är jämställdhet inte permanent. Tänk på befälhavaren och eleven, säljare och kund. Lika rättigheter saknas. Alla dessa onoggrannheter resultatet av den första artikeln.

Artikel 2

På samma sätt, artikel 2 består av farlig nonsens. Det hävdar förekomsten av oförytterliga rättigheter. Att dessa rättigheter innan en regering eller lag existerade. Att regeringarna existerar endast genom överenskommelse mellan deltagarna. Allt detta är felaktigt. Det är ett figurartikel och en gång konkret förklaring av artikeln begärs, för att orsaka farliga misstag som kan leda till missbruk. Av erfarenhet vet vi att en regering kommer inför lagen och lagen innan rättigheterna för folket. Önskan om en lag inte gör direkt att rätten existerar. Naturliga rättigheter är rent nonsens och leder ingenstans alls. För att bedöma en lag användbar eller värdelös, ses enligt lag eller så här bra, bör ändras eller tas bort. Inte ens bredvid hundratals andra lagar i ett sådant allmänt skript som säkerhetsrådet. Genom denna okränkbara rättigheter fortfarande finns motiv för uppror mot lagen. Anti juridiska rättigheter och tanken på att det är dåligt. Utförandet är inte så mycket fel, men medvetet missbruk av vaga språket för att skapa en skitsnack systemet är fel. Utan verkliga lagar inga verkliga rättigheter. Utan denna verkliga rättigheter och lagar dumpa allt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha