Sambandet mellan fetma och ooronsteking

Åsikterna varierar, men det finns starka indikationer på att öroninflammation och avlägsnande av tonsiller, ett samband med övervikt. Detta verkar bero på att smaknerver skadas när man har en öroninfektion, även under avlägsnandet av tonsillerna smak nerverna är skadade. Skeptiker anser dock att det kan finnas andra vanliga faktorer som orsakar fetma

Otitis

Öroninfektioner för många barn en smärtsam upplevelse. Enligt studier som har gjorts i USA, det finns en koppling mellan fetma och kroniska öroninflammationer, även känd som fetma eller övervikt. Forskning visar att skador orsakade av kroniska öroninflammationer, påverka smaken och att människor kommer att föredra livsmedel med hög fetthalt. Forskare från hela landet presenterade dessa oväntade fynd på American Psychological Association ?? ?? s ?? hundra sextonde årsrapport årliga konvent. Enligt Linda Bartoshuk, PhD, vid University of Florida College of Dentistry, är infektioner i mellanörat en vanlig barnsjukdom och fetma är ett växande problem i hela världen. Eventuella samband mellan dessa två problem, är det av stor betydelse för folkhälsan.

Fynd

Bartoshuk presenterade några preliminära resultaten som en stark koppling existerar mellan smak skador från kronisk öroninflammation och en ökad preferens för fettrik mat. En rad studier bekräftar denna fråga. Bland 6584 personer som deltog i en studie med ett frågeformulär med en rad frågor om deras historia av öroninflammation och deras body mass index, undersökt sambandet mellan öroninflammation och fetma. Deltagarna, främst akademiker, var i åldrarna sexton och nittio-två år. Resultaten visade att personer med måttlig till svår historia öroninflammation, var mer benägna att bli överviktiga sextiotvå procent. Bartoshuk noteras att den totala andelen av övervikt i denna studie var mindre än andelen av den totala populationen.
John Hayes, PhD, av Brown University och hans medarbetare vid University of Connecticut, fann ett samband mellan öroninflammation, smak, livsmedel valet och fetma. Påträffades bland medelålders kvinnor, att kvinnor med smak nervskada i enlighet med driften av deras smak, företrädesvis söt och fet mat till honom namn och att de hade större midjor. I en annan studie, resultaten som förskolebarn med en allvarlig historia av öroninflammation åt mindre grönsaker och mer godis, också hade dessa förskolebarn tenderar att vara tyngre. ?? Detta tyder på att smak skador från öroninfektioner kan ändra mat val och därmed leda till fetma. ?? Hayes sade.
Kathleen Daly, PhD, vid University of Minnesota-Twin Cities, talade om resultaten senare att spädbarn som behandlats med rör, efter en öroninflammation kan också leda till en högre BMI. Enligt Daly, fetma fördubblats bland barn under de senaste tjugo åren. Ju mer information som samlas in på detta stora folkhälsoproblem, desto större är chansen att vi kan hjälpa till att förhindra detta problem. Daly tror.

Mer forskning

Forskare undersöker möjligheten att skadan andra smak nerver kan också förenat med viktuppgång. Avlägsnandet av tonsiller, verkar också ha en effekt på fetma hos barn. Epidemiologisk forskare Howard Hoffman, som finns i en studie från National Health Examination Survey, som genomfördes 1960 att 13 887 barn i åldrarna sex till sjutton år som låtit sina tonsiller borttagna visade en ökad risk för fetma. Analysen visade att det vid tidpunkten för undersökningen, barn mellan sex och elva år, där tonsillerna avlägsnades fyrtio procent mer sannolikt att vara överviktiga. Ett annat resultat var att flickor som har fått sina tonsiller bort hade trettio procent mer sannolikt att vara överviktiga. Hoffman sade att avlägsnandet av tonsiller, en behandling för kronisk öroninflammation vid tidpunkten för undersökningen. Dessa data antyder att det finns en konstant effekt på smaklökarna, genom avlägsnande av tonsiller och som kan ha en inverkan på de matvanor.

Skeptiska

Som med alla studier ingår också i dessa studier igen människor som tror att ingenting är bevisat. Throat-näsa och svalg Ray Clarke från Alder Hey barn ?? s Hospital i Liverpool, England, sade att det var känt att svåra öroninfektioner och operationer kan påverka smaken. Däremot anser han att det inte finns någon annan bevis för att detta kan spela en roll i utvecklingen av fetma. Enligt Clarke, kan det mycket väl vara en annan gemensam faktor som spelar en roll i fetma. Avlägsnandet av tonsillerna gjordes ofta hos barn med andningsproblem, såsom sömnapné, och detta är verkligen kopplad till fetma hos vuxna och kan länkas till vikten av barn. Andra ÖNH läkare är skeptiska slutsats från dessa studier. Enligt dem, ser de i praktiken ingenting av ökad risk ?? s bland sina patienter.

De tecken och symtom på en öroninfektion

När barn har ont i öronen oftast går det en öroninflammation i samband med det. Hos vuxna, ont i öronen resulterar vanligen från en inflammation i yttre hörselgången. Vanliga symtom är tinnitus, klåda, smärta och tillfällig hörselnedsättning. Ibland kan det också vara fråga om biverkningar såsom kräkningar, purulent ansvarsfrihet, hög feber och diarré. Inte alla former av ont i öronen uppvisar dessa symptom.

Infektioner i mellanörat

Ofta en öroninflammation börjar med en förkylning. Slemhinnan i näsan och halsen sväller upp och därigenom örontrumpeten, som förbinder näsa och svalg och mellanörat nära. Detta kan orsaka inflammation på grund av att mellanörat är blockerad, bakterier eller virus kan multipliceras i mellanörat. Ofta åtföljs av feber. Inflammationen orsakar ansamling av vätska som i sin tur orsakar tryck på trumhinnan och orsakar smärta. Ibland trumhinnan bryter sig öppna så att fukt rinner bort, om det händer, försvinner smärtan oftast snabbt. Trumhinnan sedan återgår automatiskt stängs. Mellanörat infektioner kan förekomma i alla åldrar, men vanligtvis en öroninfektion hos barn i åldern ett till sex år.
(0)
(0)
Tidigare artikel Studera i Lettland
Nästa artikel Boktryckarkonsten

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha