Saltarv, en vild, salt grönsak

Det är kul att hitta dina egna grönsaker i det vilda. Vilda grönsaker är alltid biodynamisk. Tänk på att Zeeland ganska förorenat område beror på västra öppnas i Antwerpen, Belgien, där det inte kommer att vara så nära med miljöbestämmelser i Nederländerna. I Vadehavet å andra sidan kan du tryggt äta portlak från naturen. Dock alltid försöka skörda sparsamt; det bör inte ske på bekostnad av de arter som helhet.
Botaniskt dra portlak

Innehåll:

  • Var växer portlak?
  • Förekomst i Nederländerna
  • Fyra Agera med portlak
  • Naming portlak
  • Eettips portlak
  • Saltarv i salta köksträdgård
  • Saltarv i vanlig trädgårds

Var växer portlak?

Purslane är en växt som är 5 till 30 centimeter hög och främst växer på stranden eller i sanddynerna. Det fina med denna halofyt eller salt anläggningen är att det är ätbart. Denna anläggning skapar en smygande existens men slutmålet av kvistar sig upp mot ljuset. Ett område med portlak kan snabbt täcka en kvadratmeter. Han har grönvita blommor. Ursprungligen växer portlak till alla kustområden i den norra halvan av norra halvklotet, så både den nordamerikanska och eurasiska kontinenten.

Förekomst i Nederländerna

I Nederländerna, portlak sällan för kust vallar runt Ijsselmeer. Denna sjö har bräckt vatten, eftersom det har ett lås förbindelse med havet och det brukade vara ett hav. Du ser ibland anläggning mellan blocken i basalt vallar. Tidigare blev det mycket vanligare runt Ijsselmeer, när det var Zuiderzee. Nu kan du se växten i synnerhet i Nordsjön och Vadehavet.
Saltarv i Finland

Fyra Agera med portlak

Från Alaska till Ameland dig i naturen födosök med portlak. Saltarv är på mineraler provsmakning grönsak. Om du laga det kortfattat blanchera om du inte använder salt. Vegetabiliska blanche ser oftast att de näringsämnen bevaras bättre. Det gäller för alla salta grönsaker. Om du vill söka i Nederländerna portlak, vänligen ta en titt mellan blocken av basalt gångar såsom Dam och Hondsbossche piren. Det växer han väl. Gör plocka honom inte genomgripande; bara låta plantan växa. Saltarv kommer men vanligare i vår region.

Naming portlak

Det latinska vetenskapliga namnet på portlak är Honckenya peploides. På tyska heter portlak Salzmiere eller Strandportulak. I England kallas vörten anläggningen havet sand och hav sand fabrik i Kanada. I Alaska kallas för plant'beach gröna ", vilket innebär att stranden grönsak. Det latinska namnet Honckenya anläggningen ges för att hedra den tyska botanisten Honckeny. Peploides means'vlinders "grekiska. Bladen av denna växt göra starkt fjärilar tror därför att de sprids ut symmetriskt motstående varandra på vardera sidan av stammen.

Eettips portlak

Saltarv smakar lätt syrlig och salt. Det finns en hel del vitamin A och C. I Tyskland, växten traditionellt äts som ett slags surkål; bladen jäst. Både blad och frön av portlak är ätliga. De smakar bäst när de plockas strax innan plantan börjar blomma. Du kan bläddra både rå och tillagad mat. Dessutom kan du lägga i bladen i ättika. Det är också en bra idé att berika soppan med zeeposteleinblad. Fröet pulveriseras och görs om maten, men det kan också sättas till bröddeg.

Saltarv i salta köksträdgård

Saltarv mår bra i en trädgård med massor av sand. Anläggningen behöver inte gödselmedlet det ger sig de nödvändiga gödselmedel. Det är en salta växter så perfekt för en köksträdgård med grönsaker salta havet eller på en Nordsjön ön. Se bara till att han inte växer i skuggan. Nästan alla salta grönsaker har massor av sol som krävs för att nå full mognad. Om du är nära dynerna bor du kan gräva plantorna på hösten och bak i en pott tillräckligt stor för att under våren
Saltarv en idealisk salt moestuingroente.zijn sättas i trädgården.

Saltarv i vanlig trädgårds

Om du inte bor på stranden, kan du simulera strandförhållanden genom att kasta en påse med sand på jorden, några stenar in med det och portlak växer i denna speciella bit mark i din trädgård, eventuellt med andra salta grönsaker. Tänk på att jorden bör hållas salt. Fyra gånger per år vattnar du landar med saltvatten. Använd Celtic havssalt eller Himalaya salt; Det är salt som innehåller varje havsmineraler. Vanligt salt är geprocesseerd mat och innehåller endast ett mineral. Salty jord har alla mineraler som finns i havsvatten.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha