Saint Gildas de Rhuys, Bretagne, Frankrike

Saint Gildas är en liten by på mindre än 2000 invånare i stadsdelen Vannes. Byn har en rik historia och en vacker kyrka som är väl värt ett besök.

Rundvandring längs Atlanten


Från Port aux Moines är ett trevligt spår till Le Grand Mont. Rutten passerar över en krok väg, ibland några mindre klättring och förvrängnings operationer krävs. Det är därför inte en lämplig väg för personer som har begränsad rörlighet. På Plage de Port Maria hittar du precis utanför porten Dolmen Män Maria. Detta är en liten dös med en enda hörnsten på högst tre meter från en och en halv meter. Detta är också början av leden Plage de Port Maria. Genom Plage de Port Maria driver rutten. Strax ovanför stranden är tecken Le Grand Mont, indikerar den kustnära vägen. När stenkors på Le Mont Grad finner anges en orientering bord på vilket öarna är.

Abbey Church of Saint Gildas


På platsen för den nuvarande klosterkyrkan var belägen från sjätte till tionde århundradet ett kloster. I det elfte århundradet började med byggandet av den nuvarande kyrkan. Den massiva torn tillsattes i början av sjuttonhundratalet till kyrkan i slutet av restaureringsarbetet efter kollapsen av den romerska fartyg i sextonhundratalet. Den 12 augusti var 1944 förstördes genom att bomba klocktornet i kyrkan. Endast i 1966 restaureringsarbetet avslutades.
I kyrkan finns grav Saint Gildas, som också heter Gildas den vise. Denna brittiska präst levde 516-570 e Kr. Han är mest känd för sin bok ?? Den Excidio et Conquestu Britanniae ??. Det är den enda överlevande bok, som ger en bild av händelserna i Bretagne i femte och sjätte århundradena, som Saint Gildas hon visste.
Saint Gildas kom efter många vandringar upp i Bretagne, där han byggde ett kapell i den aktuella Saint Gildas de la Rhuys. Här lärde han sina elever och han skrev sin bok. Kyrkan bredvid hans grav fortfarande hitta reliker Saint Gildas.

Turister i Saint Gildas

Familjer med små och äldre barn kan njuta av stränderna i Saint Gildas. I och runt Saint Gildas finns många möjligheter till vattensporter. På Plage du Gohvelin du hitta en seglarskola där du kan lära dig med en katamaran segling.
Konstälskare de många gallerier av målare kan, keramiker och skulptörer besök i Saint Gildas. Ibland får du artisterna på gatan eller på stranden mot, medan de är upptagna med sitt arbete.
På sommaren finns det en marknad varje morgon Saint Gildas, där färska produkter är till salu. På söndagar finns en större marknad, som täcker nästan hela stadskärnan och bredvid som färskvaror är också kläder, accessoarer, keramik och souvenirer finns till salu. The Sunday marknaden är väl besöks av både turister och lokalbefolkningen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha