Sagor existerar i H.C Andersen museum

Karle Rosenqvist December 26, 2015 Underhållning 31 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vem känner inte! Sagor av Hans Christian Andersen. Den lilla sjöjungfrun, Flickan med svavelstickorna och Kejsarens nya kläder. För dem som är intresserade författaren av dessa sagor HC Andersens Hus i Odense i Danmark rekommenderas starkt.

Allmän information

Accessibility
Den H.C. Andersens Hus ligger i centrala Odense och främst att nå med kollektivtrafik. Tåget stannar i centrala Odense, och därifrån är det cirka 10 minuters promenad. Museet ligger nära födelseplatsen för den sago författare.
Adress
Hans Christian Andersen Museum
Smällar Boder 29
DK-5000 Odense C
Adressen till födelseplatsen för Hans Christian Andersen
Munkemollestraede 3-5
DK-5000 Odense C
Antagning och öppettider
Museet är öppet från tisdag till söndag från 11:00 till 16:00. I juli och augusti, är museet även öppet varje dag från 11:00 till 17:00 pm. Inträdet för en vuxen är 70 DKK vilket ungefär motsvarar Euro 9,50. Barnen kan gå in gratis.

Livet av Hans Christian Andersen

Writer liv H.C Andersen nästan en saga i sig. Hans Christian föddes 1805 i Odense, son till en skomakare och en tvätterska. Hans far dog i unga år gjorde livet svårt för familjen Andersen. Hans Christian ville bekanta sig med teater och en 14-åring gick han till Köpenhamn i hopp om att kunna få utbildning och hitta arbete efteråt. Så småningom blev hans talang upptäcktes och han fick en bra utbildning. Långsamt berättaren Hans Christian Andersen föddes. Hans ursprungliga önskan, nämligen en karriär som konstnär på teatern, var han tvungen att ge upp tyvärr. Han reste mycket och hans resor var ofta en källa till inspiration för hans berättelser. Trots de många resor han misslyckades med att hitta kvinnan i hans liv. Han dog 1875. Ensam men känd. Han har över 156 berättelser, 14 romaner, 50 dramatiska verk och omkring 1000 dikter till sitt namn.
Sagor
Hans Christian Andersen är mest känd för sina sagor, där idag fortfarande många barn och vuxna tycker om. Några sagor som han skrev är:
  • Den lilla sjöjungfrun
  • De röda skorna
  • Prinsessan på ärten
  • Sandman
  • Den fula ankungen

Den H.C. En annan Hus

Museet innehåller en detaljerad rapport om livet av Hans Christian Andersen. Om hans berättelser finns det inte mycket att hitta, men livet för Hans Christian har varit en saga i sig. Museet är tydligt uppdelad och varje tema kring hans liv har ett separat rum.
Tema "The Time"
Detta utrymme visar vid vilken tidpunkt Hans Christian föddes. Tiden var ändras och den tid under vilken det finns många vetenskapliga och tekniska utvecklingen pågick.
Teman Man "
Här kan man se vissa saker om Hans Christian som person. Dessa är främst om hans utseende som var nästan "Resistance" i sin tid.
Tema "The Art"
I detta rum finns många små "konst" kan ses från författaren. När han var på väg, skulle han ta en penna och ett papper att gå är inspirationskällor för att sätta direkt på papper för att räkna ut dem senare. I detta rum är många av dessa små verk utställda.
Tema "Life"
I detta utrymme är livet för Hans Christian Andersen central. Baserat på 60 beskrivningar besökare kan lära sig allt om sin barndom, sina resor, sina böcker, alla historier och de sista åren av livet av författaren. För dem som föredrar bilderböcker och ganska begränsad att titta på bilder, det finns också mycket att se. Varje beskrivning är omgiven av bilder, målningar, urklipp och de som är kopplade till lämplig beskrivning.
Temat "födelseplats"
Även om Hans Christian Andersen har alltid förnekat, är huset på Munkemollestraede förment födelseplatsen för författaren. Genom museet har tillgång till denna stuga som återigen är helt "som förut" möblerade. Vid första huset verkar ganska rymliga, tills vi läsa att det finns förmodligen fem familjer bodde i.
Tema "The Oddities '
Nere i källaren är en utställning av några andra handlingar som rör livet av Hans Christian Andersen. Bland annat museum hatten och en bläckhorn.
Tema Nyhavn '
En del av hans liv Hans Christian Andersen bodde i Nyhavn, en charmig gata i Köpenhamns hamn. Här har han bott och arbetat bland annat de sista åren av sitt liv. Utrymmet i det här rummet är inrett som hans kontor har sett förmodligen där.
Tema "The Memorial Hall"
Konstnären Niels Larsen Stevns 1929 har inrett detta rum i kupolen rummet. Han gjorde detta med hjälp av åtta ritningar om livet av författaren.
Tema "Arbete"
Arbetet med Hans Christian Andersen har översatts till 160 språk. Museet innehåller många kopior av böcker av författaren och utgifter på de olika språken. Kort sagt: ett bibliotek fyllt med böcker av Hans Christian Andersen.
Tema "Galleri Walk"
Som av 1838 finns det flera konstnärer som har inspirerats av det arbete som Hans Christian Andersen. Detta förfarande lider av ett antal av dessa verk.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha