Ryssland: köp och försäljning av ryska statsobligationer

Anniborg Dahlgren Februari 27, 2016 Miscellanea 54 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
De ryska statsobligationer är en mycket attraktiv investering för utländska investerare. I framtiden, bara det blir mer attraktivt att investera i. Det beror på den ryska regeringen kommer att köra upp skuld för att investera i sin egen ekonomi. Kreditvärderingsinstituten ger Ryssland en B rating, som kan tas emot stort intresse på ryska obligationer. Läs allt om det i den här artikeln. Efter nedgången av Sovjetunionen, har Ryssland snabbt klättrade ekonomiska stegen. Landet går tillsammans med länder som Kina, Indien och Brasilien som en av de framväxande ekonomierna. De kallade BRIC-länderna och ses som framtida nyckelaktörer på den globala ekonomiska scenen. Ryssland var 1998 fortfarande drabbats av en större finansiell kris. Det var en följd av Asienkrisen ett år tidigare. Landet dock återhämtade sig snabbt och ekonomin växte. Mellan 1998 och 2008 växte ekonomin med i genomsnitt 6,5 procent. Under de senaste åren, är det tystare eftersom efterfrågan på råvaror har minskat något, men fortfarande det land upplever snabb ekonomisk tillväxt.

Tillväxten i den ryska ekonomin

Under Jeltsin och sedan Putin gjort landet en snabb övergång till kapitalismen. Detta var inte utan offer inblandade, men också många människor drog fördel av det. Flera stora statsägda företag sålts för alldeles för lite pengar, där de nya ägarna tjänat sedan igen.

De ekonomiska utsikterna för Ryssland

Också för framtiden, se perspektivet är bra för Ryssland. Landet har gott om råvaror, varav de flesta exporteras. Detta gäller i synnerhet olja och gas. Också mycket kol, trä och säljs malm. Jordbruket är ännu inte i sin ordning. Detta framgår av det faktum att mycket mat måste importeras. Samtidigt finns det många möjligheter för turism. Speciellt städer som Moskva och S: t Petersburg är sant vandrare. Den årliga tillväxten av andelen turister med 10 procent. Målet är att besöka tio år årligen 22 miljoner turister Ryssland.
Ryssland har en relativt låg skuldsättning. I framtiden, som sannolikt kommer att öka något igen sedan
Ryska regeringen vill satsa miljarder för att förbättra sin marknadsposition. Under 2011 statsskulden var cirka 11 procent av bruttonationalprodukten, men sannolikt skulden kommer att uppstå under 2014 till 17 procent av BNP. Sammantaget kommer det att cirka 130 miljarder euro. Ryssland har pengarna bland annat behövs för att förbättra infrastrukturen med tanke på de olympiska vinterspelen kommer att hållas i Sotji 2014 och VM kommer att hållas i 2018 i landet.

Ryska köp- och säljstatsobligationer

Den ryska regeringen kommer att emittera obligationer. Dessutom är regeringen ber att tala till investerare, pensionsfonder, banker och privatpersoner för att finansiera sin skuld. Som kompensation, betalade den ryska regeringen en viss ränta på lånen. Räntesatsen beror på sannolikheten att Ryssland kan uppfylla sina åtaganden. Den sannolikheten beräknas av olika kreditvärderingsinstitut, som Ryssland gav en B-status. Triple-A status är den högsta statusen som kan ha ett land. Om ett land får D-status är praktiskt taget bankrutt. Ryssland är dock inte överens med kreditvärderingsinstituten, eftersom detta innebär att de måste betala högre räntor på utestående lån.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha