Ryggont och djävulens klo

Smärta i nedre ryggen är mycket vanligt, mätt över en månad, 35% av de vuxna har ländryggsbesvär, ca 80% av befolkningen har under livet en eller flera episoder av ländryggsbesvär. Djävulens Claw, Harpagophytum procumbens, en ört från Kalahariöknen har smärtstillande och antiinflammatoriska. Ländryggsmärta är den främsta orsaken till fysiskt handikapp hos unga vuxna. Smärta i nedre delen av ryggen, på mindre än 20% av fallen, en fysisk orsak, som reumatism, benskörhet, infektion, fraktur, cancer eller bråck. Vanligtvis finns det ingen uppenbar orsak kan hittas för symptomen, Många faktorer såsom överbelastning, felaktig lyft, stress och trötthet kan spela en roll. Ländryggsbesvär har en betydande inverkan på livskvaliteten och arbete, särskilt när klagomålen har varit kroniskt. Lyckligtvis, vanligtvis innebär det akuta symptom med en självbegränsande natur: 50% av människor inom en vecka av ländryggssmärta off, 95% av folket efter tre månader inga fler klagomål, oavsett vilken typ av behandling de fått. Ländryggssmärta kommer ofta tillbaka i 50-80% av fallen, symptomen återkommer inom ett år. Under de senaste 15 åren genomfört omfattande forskning till effektiva behandlingar för ländryggsbesvär.

Djävulens klo

Roten till djävulens klo, en infödd buske i södra delen av Afrika, har visat smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper och används främst i rörelseorganens sjukdomar som artros, reumatoid artrit, seninflammation och smärta i nedre ryggen. Effekten av djävulens klor är vetenskapligt välgrundade; preparat är standardiserade om de viktigaste aktiva ingredienserna.

Studier med djävulens klo

I Cochrane översyn som beskrivs två kliniska studier som visar effekten av djävulens klor med ospecifika ländryggssmärta. De visar att ta ett tillägg med djävulens klo är signifikant bättre än placebo för att lindra återkommande ländryggssmärta och minska användningen av smärtstillande medel och NSAID ?? s.
I den första studien presenterade forskning Chrubasik 118 patienter med akut exacerbation av ospecifika ländryggssmärta, som varade i sex månader eller längre, en djävulens klo extrakt eller placebo under fyra veckor.
I den andra studien av 197 patienter fick Chrubasik 600 mg djävulens klo, var djävulens klo 1200 mg per dag eller placebo för fyra weken.5 Förutom smärta och funktionsnedsättning undersöktes med användning av tramadol.
I båda studierna antalet patienter slutfördes i slutet av studien, smärtan var signifikant högre efter intag av djävulens klor än placebo. I den andra studien var 15% av de människor som fått 100 mg dos av smärtan utanför jämfört med 9% i 50 mg-gruppen, och 5% i placebogruppen. Smärtan ökade under första studien med i genomsnitt 34% rabatt i den andra med 43% och 37%. Antalet patienter med svår eller olidlig smärta i nedre ryggen genom ökad användning av djävulens klor från 59% till 35%; Deltagarna använde därför mindre tramadol. Resultaten visar att djävulens klo är ingen patentlösning, men i många fall kan bidra till att avsevärt lindra smärta i nedre ryggen.

Några andra örter för ryggsmärta

Beroende på orsaken andra örter kan arbeta mot smärtstillande ryggsmärtor. Speciellt växter som pil bark och älggräs salicylzuurverbindingen traditionellt är kända och vetenskapligt underbyggda.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha