Ärva ett hus och lasten: Box 1 eller 3?

Gunlies Svensson Februari 27, 2016 Miscellanea 13 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det är svårt för många människor att förstå hur skatten när de ärver ett hus från en avliden släkting. Det är också ganska svårt eftersom det finns i princip två möjligheter: i boning i detta hus i ruta 1 är som om du själv inte kommer att bo i huset här egenskapen omfattas ruta 3. Detta sparar en hel del av kostnaderna och det är värt att gräva i det så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vad man ska göra med huset.

Ärva en fastighet

Ärva familjens hem affärer är en jobbig eftersom det har stort sentimentalt värde. Inte alla ser fram emot att engagera sig sedan den här egenskapen, till exempel därför att det är för långt bort eller för att du inte har något att göra med regionen. Inland Revenue, gör det dock mycket om du går in i huset, du hyr den eller det förblir tom. När det rör sig om ett billån utan det faller i det ena fallet, det vill säga i ruta 1 och den andra i lådan 3.

Arvegods i ruta 1

Du går i huset som kommer direkt från arvet av en avliden släkting, och detta gäller en bostad fri från inteckning än det ändå faller i ruta 1: inkomster från arbete och hem. Detta är fallet när pantfria hus sägs vara din huvudsakliga bostad. Detta är mer fördelaktigt än när det faller i fält 3 eftersom den inte beskattas medan detta är fallet när du inte inbegriper hemmet. Du bör dock ha i åtanke att i händelse av ett arv arvsskatt måste ändå betalas till skattemyndigheterna. Mängden därav bestäms av woz värdet på hemmet.

Arvegods i fält 3

I fall du inte äger kommer att bo i huset - och det är därför inte din huvudsakliga bostad - då det faller i fält 3: inkomster från sparande och placeringar. Det kommer då att debiteras, om din egendom eller eget kapital till följd inkomst av kapital eller förmögenhetsskatt tas ut på. Detta med en faktisk 1,2% på årsbasis. Antag att en fastighet med ett värde på ?? 190 000 termer och euro du också äger en besparing då måste man lägga till dessa belopp tillsammans och minska skattefria delen runt ?? 21,000 € var 1,2% och vid beräkningen så att du vet hur mycket skatt du måste betala detta. Du kan använda skatte om så önskas avtal om en stapplade månatlig betalning av denna skatt.

Rent arvegods

Du kan också välja att hyra huset. Det är fortfarande i fält 3. Med hyresintäkter kan du sedan betala skatten. Detta är användbart om du funderar på eller för att gå in i huset i framtiden. Det kommer alltid att förbli din egendom. En del människor undrar om det fortfarande inte är praktiskt att fastigheten ändå att ta en inteckning för att få makten ner. Eftersom det fortfarande din egendom, men detta har ingen effekt. Observera att du som ägare är fortfarande ansvarig för att betala kommunalskatt. Detta kan dock givetvis ta vid fastställandet pris du kommer att fråga.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Venessa Persson
  Like 2   Dislike 0

Jag flyttar en ärftlig hus, fri från inteckning, så box1? Vid försäljning arvegods vad min tillfälliga bostäder har varit, talas det om att skapa en privat bostad reserv, om så är fallet, för hur mycket? WOZ --- 200 000 - REA 250.000, -Jag kan inte komma ut.

Lispätta Dahlgren
  Like 1   Dislike 1

Vilket belopp måste anges när man ärvt inteckning hem utan i fält 3? Det woz värde? Det woz värde minus redan betalat arvsskatten? Den faktiska intäkterna från försäljningen? Den faktiska intäkterna från försäljningen minus redan betalat arvsskatten?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha