RUO - Resultat från övrig verksamhet

Cyrillus Brodd December 27, 2015 Miscellanea 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Förutom rörelseresultatet och lön från anställning inkomstskatt har en annan viktig kategori beskatta inkomster. Detta är resultatet från övrig verksamhet. RUO ansvar för arbete som utförs i samband med handel som syftar till att få en fördel i pengar. Den här artikeln beskrivs de grundläggande reglerna diskuteras.

RUO

RUO taxerade inkomsten från verksamheter som är icke-vinstdrivande företag och inte en form av lön sysselsättning.

Beställnings lag

I inkomstskattelagen är tillämplig på en beställning. Först är intäkter från verksamhet diskuteras. Då regimen lön från anställning. Om du inte kan ta dessa två kategorier av resultatet, är RUO regimen diskuteras. Denna order är bindande.

Fördel krav

Det krävs att du måste ha en rimlig chans till gagn för den verksamhet som du gör anspråk på RUO. Det är också anledningen till att en tävling eller tävlingar där du inte har något inflytande på resultatet, detta aldrig beskattas som inkomst från arbete och hem. .

Skattesystem

Om du har en fördel som faller under RUO, fördelen faller i fält I inkomstskatten. Fördelen är progressivt laddas. Det resultat du bestämmer dig för att minska omsättningen av din verksamhet med de kostnader som är hänförliga till det. Fastställandet av vinsten är lika med vinstordningen för företag.
Principen om god affärspraxis reglerar normer som kostnader är avdragsgilla och hur tillskriva omsättning åren. Den största nackdelen med RUO är att de specifika affärsmöjligheter inte är tillämpliga.

Frilansarbete

Ett bra exempel på arbete som omfattas av RUO regimen, inkomster från frilansuppdrag. Om du ibland skriver artiklar för webbplatser och du tjänar något med den på, sedan släppa inkomsten under RUO regimen.
Om du håller dig bara upptagen skriva artiklar för flera kunder, skapar en annan situation. I så fall kan du överväga verksamheten som ett företag. Med den kan du göra anspråk på särskilda anläggningar för entreprenörer, såsom undantag egenföretagare och små och medelstora vinst.
Mellan dessa två ytterligheter ligger en stor gråzon där du kan ta ställning. I detta fall är det alltid klokt att anlita en rådgivare på din situation för att uppnå ett optimalt resultat.

Balansräkning

Om du utför frilansarbete och du har därmed resultera kan du rita en balans under RUO regimen. Till exempel, du köper en dator för att utföra verksamheten, du kan aktivera och skrivs av över fem år.
Med en balansräkning innehåller också en Resultaträkning. Avskrivningar till exempel på datorn går in i detta. I gengäld måste du ta det här.

Administrering

Om du påstår RUO, måste du föra register. Detta kommer också till uttryck i en sådan skatt. Du kommer därför att inkludera kostnaderna för dina fakturor, fakturor, och bör behålla alla andra handlingar som kan vara av intresse.
Den RUO regimen kan vara en fördel om du har utfört frilansarbete. Vissa kostnader kan belasta resultatet, så att du kan få en skatteförmån där du normalt inte förtjänar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha