Rumänien, även kallad liten Paris ..

Asma Gyllenhaal December 27, 2015 Underhållning 110 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Rumänien är ett land i Europa. Landet ligger vid Svarta havet och även i anslutning till länderna i Bulgarien, Serbien, Ungern, Ukraina och Moldavien.

Innehållsförteckning

 • Innehållsförteckning
 • Allmän information
 • Städer i Rumänien
 • Natur
 • Bästa tiden att besöka Rumänien
 • Klimat Rumänien
 • Resedokument
 • Vaccinationer och hälsa Rumänien
 • Rumänska New Lei
 • Rumänska
 • Uppfinningar och litteratur

Allmän information

 • Kontinent: Europa
 • Original namn: Rumänien
 • Språk: Rumänska
 • Valuta: New Rumänska Lei

Städer i Rumänien

Bukarest
Bukarest är Rumäniens huvudstad och största staden i landet. Staden kallas också Lilla Paris. Stadens centrum har en medeltida utseende. Bukarest är den industriella och kulturella nav i landet. I Bukarest, förr och nu tillsammans. Genom några naturkatastrofer är en hel del gamla byggnader borta, men det finns också många förblir intakt. Bukarest sedan kommunismens fall 1989 blir en intressant stad med många attraktioner för turister. Staden har något att erbjuda för alla. Antimklooster Den byggdes i början av sjuttonhundratalet och nu lever fortfarande några munkar. Du hittar också den rumänska versionen av Paris Triumfbågen, nämligen Arcul de Triumf. Den Cotroceni Palace är den officiella residens rumänska presidenten. 1679 denna plats byggdes som ett kloster. Vid det här laget har det blivit en av de mest kända landmärken i staden. De som vill koppla av kan besöka en av parkerna. Exempel finns Cismigiu Park, som ligger mitt i centrum av Bukarest. Där varje år mer än en miljon människor. Det finns också många museer där du kan gå till exempel att lära sig mer om historien om staden. Det finns också flera restauranger och ?? kvällar finns många ställen där du kan gå ut väl.
Andra städer
Sighisoara är en stad i Transsylvanien där den verkliga Dracula, Vlad Tepes bodde. Cluj-Napoca är också i Transsylvanien och ekonomiska centrum Rumänien. Lasi är den näst största staden i Rumänien, med många antikviteter och unika arkitektur.

Natur

Rumänien har en hel del av naturen. Det finns urskogar full av massor av olika djur. Rumänien har den största befolkningen av lodjur, varg och björn i Europa. Det finns också bor många arter av fåglar och du kan hitta en stor mångfald av växter, blommor och träd. Det finns sammanlagt fjorton olika nationalparker och över 360 naturreservat.

Bästa tiden att besöka Rumänien

Den bästa tiden att resa till Rumänien från maj till september. Dessa är månaderna maj, juni och september temperatur bäst. Det finns dock i denna period som den mest regn. På vintern kan det ofta vara mycket kallt och på sommaren bara väldigt varm. Ändå kan du komma in i sommar och i Rumänien. Speciellt på morgonen, kan du göra många aktiviteter.

Klimat Rumänien

I Rumänien, du vanligtvis varma somrar och kalla vintrar. Under våren och hösten är oftast en bra temperatur, men kan vara skillnaden mellan dag och natt är ganska stora. Temperaturen på våren och hösten under dagen varierar mellan 15 och 25 grader. På sommaren kan det vara mycket varmare, medan den kan vara mycket kallare på vintern. Det kan också släppa en hel del snö på vintern.

Resedokument

Rumänien behöver inte visum om du vistas mindre än 90 dagar. Tja, behöver du ett giltigt holländsk pass eller id-kort. Detta bör vara giltigt minst sex månader efter ankomsten i Rumänien. Du behöver också ett giltigt pass eller ID-kort om du inte är med på planet, men bilen går till Rumänien. Du måste alltid kontrolleras varje tillfälle. Om du inte har nederländska identitet bör du kontakta ambassaden.

Vaccinationer och hälsa Rumänien

Det rekommenderas att ta ett besök på vaccinationer Rumänien mot hepatit A och DTP. Det är också lämpligt att genomföra en medicin pass så att du kan meekrijgen läkemedel på apotek. En medicin pass talas på olika språk, så att de förstår vad du behöver i Rumänien. Hygien i Rumänien är inte lika bra, så det är klokt att ägna stor uppmärksamhet åt vad du äter och dricker.

Rumänska New Lei

I Rumänien betalas med nya rumänska Lei. Du kan fästa särskilt i de större städerna. Kreditkortet kommer att vara i större restauranger, butiker och hotell accepteras. Resecheckar kan vara mycket händig och kan bytas ut på många ställen. Det är i Rumänien brukligt att tips för utförda tjänster.

Rumänska

Det officiella språket i Rumänien är rumänska. Det finns också människor som talar tyska, ungerska, ryska och turkiska. Det talas också romani, som ofta kallas det språk som zigenare. Rumäner kan oftast många olika språk som engelska och franska. De får detta vid en tidig ålder som en lektion i skolan. Du kan också väl i Rumänien än engelska.

Uppfinningar och litteratur

Rumänerna är oftast väldigt stolta över sin historia och uppfinningar. Sålunda kan exempelvis, upptäcktes insulin och penna i Rumänien. Rumänerna är mycket stolta över sin litteratur, som under de senaste åren börjar bli känd utanför Rumänien. En av de mest kända böcker som i Rumänien och att Rumänien har något satt på kortet var Dracula av Bram Stoker.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha