Rum att hyra. Hur gör du hyra ett rum?

Om du vill hyra ut det så snart som möjligt ett rum att hyra i en lämplig hyresgäst. Hur man hittar en lämplig hyresgäst och vad man ska leta efter? Det finns flera sätt för att tillhandahålla utrymme för hyra. Där kan du erbjuda ett rum att hyra och vad det innebär? Vilket pris är rimligt och vad trött du göra om du hyr till hyresgästen igen vill säga? Som hyresvärd har du rättigheter utan också skyldigheter. Hyresgästen har rättigheter och skyldigheter. Hyra ut ett rum för att ge människor lite extra inkomst. Dessutom kan det vara skönt att inte bara leva under samma tak och därför att hyra ett rum i ditt eget hem. Om du har utrymme i ditt hem och du vill hyra detta utrymme, ger detta extra inkomst och vissa umgås på. Fler och fler erbjuds rum att hyra där huvud åkande inte bor med, eftersom hyresgästerna att få ett rum med sekretess, användning av ett gemensamt kök, badrum och toalett. Flera rum på en våning är praktiskt för studenter eller ungdomar som bor på egen hand. Rummen kan lämnas, nakna eller möblerade och omöblerade. Rum erbjuds fullt möblerade främst för korttidshyra, till exempel företagare som under en längre tid måste bo i ett visst område för sitt arbete. Du kan också erbjuda golv eller lägenheter att hyra. Vissa människor även hyra ut sina hus, möblerat eller omöblerat. Studenter brukar välja omöblerade rum. Stoppade hyra kan vara användbart om det utstrålar en neutral atmosfär. Till exempel, vita väggar och neutral färg mattan eller segla på golvet.

Hyran, där du kan erbjuda ett rum att hyra?

Om du vill erbjuda ett rum att hyra, kan du hitta en lämplig hyresgäst på olika sätt.
 • Reklam i tidningar och lokaltidning
 • Erbjudandet att hyra via internet
 • Reklam genom samhällsorienterade platser sådana meddelanden på anslagstavlor på stormarknader
 • Genom word of mouth

Hyran, hyra vad du frågar?

För att bestämma en rimlig maximal hyra för ett rum är ett poängsystem. Hyresavtalet består av två volymer, de grundläggande hyra och serviceavgifter. Ju fler poäng, desto högre hyra. Detta inkluderar bostäder. Till exempel kan du tänka på ytterligare punkter:
 • Stadsdel
 • Eller buller ja nej
 • Underhåll av hus eller rum
 • Möblerad och / eller omöblerad
 • Eget kök, dusch och toalett
 • Med eller utan en trädgård eller liknande
 • Inklusive eller exklusive gas, vatten, el
 • Resten

Hitta lämpliga hyresgäst

Du kan hitta en lämplig hyresgäst genom att bjuda in människor att komma och se huset eller rum. Du kommer att få ett intryck av den intresserade och du kan även ställa några frågor. Om vårdtagaren bor också i huset där rummet hyrs finns det en provanställning på nio månader för hyresgästen. Detta innebär att hyresvärden på hyresavtalet kan säga under dessa nio månader, med tre månaders uppsägningstid används. Dessa är värdinnan kallade kammare. Efter nio månader, den gemensamma besittningsskydd av makt och så kunde inte enkelt hyra avslutas.

Pay insättning

Fyndigheten är pengar, som vanligtvis är en månads hyra, som efter utgången av hyresperioden och återbetalas till
hyresgästen. Den fungerar som en slags deposition för att täcka skador efteråt.

Servicekostnader, vilka är de?

Serviceavgifter är betalas utöver hyran eftersom det finns vissa tjänster och / eller tjänster som tillhandahålls som har att göra med att leva i ett rum eller lägenhet. De servicekostnader ingår i hyresavtalet och hyresvärden skall årligen ge en översikt av tjänsten. Kända exempel på tjänster för vilka avgifter beräknas är:
 • Hyran ingår gas, vatten och el
 • Runt i rummet, byggnad eller lägenhet hålls ren av hyresvärden. Till exempel, hallen, hiss, hallen och trapphuset, en pool och så vidare.
 • Någon gör sysslorna i livsrum och är en punkt
 • Resten

Underhåll

Hyresgäst och hyresvärd båda har skyldigheter när det gäller upprätthållandet av ett hus, lägenhet eller rum. Hyresgästen tar hand om mindre reparationer, är hyresvärden som ansvarar för större underhåll.

Hyresavtal

Om du har hittat en lämplig hyresgäst är klokt att använda ett leasingavtal. Här flera fall redovisas som hyra, juridiska hyreshöjningar, deposition, hyra perioden för en bestämd eller obestämd tid, andra. Det händer ofta att man hyr utan ett hyresavtal men det betyder så småningom ofta oenighet eller stress. Ett leasingavtal är därför förnuftigt och det är trevligt för båda parter att veta vad åtgärderna har vidtagits.

Hyr denounce hyresgäst

Utom hyresvärdinna rum, gäller hyra av andra rum och uppehåll fullt besittningsskydd för hyresgästen. Det finns ett antal skäl till varför en hyresvärd hyran i en sådan situation kan avsluta framgångsrikt.
 • Hyresgästen betalar lite eller ingen hyra, eller hyresgästen orsakar olägenhet för grannar
 • Hyrestiden löper med alla rättsliga villkor är uppfyllda för att avsluta / eller hyrestagaren orsakar allvarliga skador på levande boende eller på annat sätt en fara.

Det är uppenbart att utarbetandet av hyresavtalet är viktigt om du vill avsluta hyresavtalet igen.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Dear Sir / Madam, Mina frågor: Vad VROM mitt rum hyra? Jag har ägar, som jag hyr ut ett rum. Den genomsnittliga inkomsten för hyra hyresvärden. Kommer min hyresintäkter beskattas av ministeriet och / eller skattemyndigheter? Och hur mycket? Jag vill nämligen. Om du vill veta om det verkligen tjänar något faller. Inte för att jag får en kalv och senare tog en ko wordt.met Med vänliga hälsningar, Alex

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha