Råttor i hemmet - Ta itu med råttor boet och rått angrepp!

De allra flesta människor tycker vilda råttor smutsiga. Så länge råttor i avlopp, soptippar och hö loft bivack, de är uthärdligt, men råttor i ditt hus, måste du kämpa genast! Här är några tips och råd för att bekämpa råttor, råttor bon och råtta plågor i hus, trädgård och kök ...

Råttor i huset ...

Nästan alla vilda råttor du möter i holländska hem är "bruna råttor. Den bruna råttan kallas också "kloak råtta", "vatten råtta" och "stadsrat", men de flesta kallar honom helt enkelt "råtta." Brown står för arten, så de är inte alltid brun i färgen. Råttor är snabb. De kan också gräva, klättra, hoppa och simma.

Förutom den bruna råttan är också den "svarta råttan" i Nederländerna. Den svarta råttan kallas också "scheepsrat", "houserat", "dakrat" och "pestrat". I Nederländerna, den svarta råttan till stor del ersatts av den bruna råttan, men under de senaste åren befolkningen växer igen. Har du slåss råttor i huset, har du bruna eller svarta råttor i all sannolikhet!

Hur känner du igen råttor i huset?

Råttor i huset du kan känna igen särskilt stora spillning som är kvar. Råtta spillning är mycket större än mus spillning; ca 2 cm lång och 0,5 cm tjock. Dessutom avföring från råttor var tråkig och grå färg. Nära spillning kan oftast alltför oljig spår spår av "magen fett" som finns på väggar eller golv.

Råttor är starka och gnaga igenom vad som helst. Tänderna hos en råtta växa kontinuerligt. För att göra bära ner sina tänder, råttor gnaga på hårda material såsom trä, plast och även metall. Om du går på natten gnagande, repor, rota och prasslar höras i tak, skåp, väggar eller tak däck, då är det förmodligen råttor. Du hittar också en annan knaagsporen eller hål, då är mycket troligt en råtta angrepp! Om du försöker hitta råtta angrepp, kan du ganska råttbo av papper, sågspån och isolering på banan kommer med unga råttor i det.

Var gör råttor off?

På grund av deras stora antal människor är beroende råttor. De har också alltid bor i tätbefolkade områden där mat och vatten finns tillgängligt. Bruna råttor vilja bo i kryputrymmen, vägg håligheter, avlopp, rännor, soptippar, slutna väggar och gödselbrunnar. Svartråttorna kan hittas tidigare i höga, torra platser som vindar, lager och hö loft.

Råttor äter nästan allt och anpassar lätt att utjämna de mest bisarra omständigheter. Råttor äter allt: spannmål, frukt, kött, fisk, knölar, bladgrönsaker och alla typer av färska och skämd mat. När råttor är hungriga, de kan även höns, kaniner, duvor och marsvin attacker. Även mus bon de råna tom.

Råttor också lockat till ditt hem om det finns en hel del mat för att få. Öppna sopcontainrar, spridda livsmedelsförpackningar, en stor komposthög eller en rik köksträdgård är attraktiv för råttor. En råtta faktiskt hitta någonstans godtagbar, så länge maten är i närheten. Kontrollråttorna börjar därför med stängnings och ta bort matkällor!

Råttor i huset farligt?

Råttor är bland de mest skadliga skadedjur finns i holländska hus. Råttor sprids nämligen olika sjukdomar och patogener. De bär främst bakterier och virus med dem såsom TB, paratyfus, salmonella, E. Coli, Hanta virus, svinpest och Leptospiros ... Även parasiter såsom loppor, löss, fästingar, maskar och kvalster.

Råtta kissa och bajsa också alla ned, ge dem utrustning, möbler och mattor smutsiga. De gnaga på livsmedel, vilket också blir kontaminerade livsmedelslager och matförgiftning kan förekomma. De lever också på trä, rör och elledningar, vilket kan orsaka skador på byggnader och maskiner och även kortslutning eller brand kan bryta ut.

Fight råttor i huset

Tack vare optimalt skydd, renhet och hygien kan hålla råttor ut ur ditt hus och trädgård. Väl där, råttor bon eller råtta plågor är i ditt hem, men du är för sent. I så fall kan du göra följande för att kontrollera råttor ...

1. Var försiktig med mat

Råttutrotning börjar med stängnings och ta bort matkällor som lockar råttor. Pack livsmedel i lufttäta förpackningar hade PVC eller metall eventuella matrester lämnar svajar och gör regelbundet. Vara diskret med fågelmat, hundmat, kattmat och "mata ankor." Om det fortfarande rester över detta än på samma dag.

2. Anslut ingångar och utgångar

Hålla fönster och dörrar på kvällen stängd. Stäng alla hål och sprickor i väggar med cement. Var uppmärksam att öppna gropar, källare fönster, vindsfönster och kasserade eller trasiga ledningar. Även hål i golvlister, fönsterkarmar och isoleringsmaterial är länken, eftersom de kan genomsöka utrymmen står i förbindelse med, hålighet väggar och / eller gamla rörledningar. Och även uppmärksamma katt klaffar.

3. Diskret avfall

Håll skräp utom räckhåll. Lämna inte högar av skräp i din trädgård uppstå och se till att avfallsbehållare är hermetiskt tillslutna. Råttor gnaga enkelt genom plastsoppåsar runt, så gör skräp alltid i en hård behållare. Högar av trä, höstackar och komposthögar är perfekta gömställen för råttor, så inte lämna dem alltför länge oanvända. Gör dem, de ofta ordna eller ta bort dem.

4. Råttgift

I fallet med en råtta infektion eller angrepp av råttor i hemmet är det enda effektiva råttgift alternativ. Råttgift består av andra generationens antikoagulantia, och andra typer av kemikalier. Det är klokt att söka professionell skadedjursbekämpning i en råttangrepp. En erfaren företag kan nämligen att uppskatta storleken på råtta angrepp, leta efter smittkällan och justera råttgift på det.

5. Rat Trap

En råtta liknar en konventionell musfälla: bita, slå, död! En råtta är mycket större och mer kraftfulla än en råttfälla och bör därför förvaras utom räckhåll för husdjur och barn. En råtta är användbar för en eller ett fåtal råttor i huset, men absolut inte tillräcklig för att bekämpa ett skadedjur eller bo av råttor.

6. Dogs & Cats

En jakt eller stor katt kan jaga råttor ut ur ditt hus och hålla sig borta från din trädgård. Du behöver en tuff djur, eftersom råttor är skamlös och inga jordnötter ... En överdimensionerad alfahannen kan bara gå in i kanten av din Jack Russell Terrier bita om den känner sig hotad.

Slutligen

En koloni av råttor har sitt eget territorium där inga arter tolereras. När ett territorium släpps tack vare framgångsrik skadedjursbekämpning eller råttutrotning, då är chansen att det kommer att tas så småningom av en rivaliserande råttkoloni. Råttutrotning är inget alternativ att stöta bort råttor.

Råttutrotning är ett nödvändigt ont när det finns en pest hos råttor eller stora råttor bo i ditt hus uppstod. Skyddsåtgärder bör du så du måste ta i alla fall! Finns det råttor som finns i ett närliggande hus, samarbeta vid behov för att blockera kämpar för att undvika ömsesidig migration.

Har du erfarenhet med oönskade råttor i huset? Låt oss veta vad du har gjort för att bekämpa råttorna och förstöra och hur har packat upp råttutrotning!

(0)
(0)

Kommentarer - 65

Kära, Vi har nu ett år sedan köpte ett hus i vinter jag märkte vissa typer av möss i garaget. Sätt gift och gardinkappor. Nu sover vi under taket, och vi hör ibland gnagande, och gillar dem med ett ekollon spelar det bara tar upp till 10 minuter. Råttor kan detta vara? Vi kan inte utrymme där vi hör dem, hur kan vi åtgärda detta?

Jag förväntar mig inte detta är råttor, utan snarare till möss. Mer om att kämpa möss i ditt hus, kan du, om så önskas, läsa den här artikeln om musstyrning och 240 + kommentarerna nedan. Lycka till!

Hjälp oss i Lorentz gatan finns råttor i grannen faller i trädgården och över kryp gifzakjes. Men det hjälper inte. Vad händer nu? Paul kan du hjälpa en stund, "Jag har en råtta eller mus problem min mamma har setts där jag försöker döda honom nu, men jag kan inte hitta honom de har råttgift stänkte spillning vi tror att vi funnit det vara en kvinna eftersom hon bitar mattan strippa och tror att de kommer att föda och vi vill inte kalla skadedjursbekämpning vad händer nu?

Hej Paul, jag bor i ett hörn hus ett block av fyra hus. De två mittersta husen lider av en eller flera råttor. Jo vi har vinden isoleras med stenull, råttor är smutsiga härifrån? Hälsningar, Mart

Råttor är ändå inte lätt rädd eller rädd för någonting, och de låter sig säkert inte bara bevaras av vissa syntetfyllning. Det finns ändå många fall där råttor bara lösa in stenull ...

Kära, vi lider av råttor i hönshuset. Råttor är enligt min mening effektivt behandlas med gift. Nu hittade jag en död råtta och mycket spillning boskap nära coop. Körningen, men jag vill omfattar den del där jag hittade råtta och spillning. Jag har städat upp råttorna och spillning alltför. Någon aning om hur länge jag måste hålla kycklingar från denna del sätt att hindra dem sjuka eller liknande kan vara? Där jag hittade råttan är sand och det är i ett slags växthus, regnar det finns aldrig och skotta sand utanför knepigt. Jag hoppas att ni kan hjälpa mig, så länge jag inte kan hitta råd.

Jag är inte en bakteriolog, så jag skulle inte vet hur länge bakterier av en rattenkadavertje på bar mark kan leva. Jag faktiskt tror inte för länge ... Kanske är det en bra idé att kasta runt för att vara säker på en hink med blekmedel och vatten på plats. Inte mycket miljövänligt, men troligen effektivt.

Hej, jag ville att friska upp, och det var skrämmande baby djur i min bad, var barnet råtta blöt och såg smutsiga fot grind på badet kanten. Frågan är nu vart tog solen kan varelsen krypa ur badkaret eller toaletten? Det var verkligen små och dök upp på en mus tills jag kom närmare. Det var också mycket vanligt. Verkligen skrämmande. Vi hittade ingenting av exkrementer men tanken att det skulle vara i huset eller sitter hemma kan få Brrrrr ... Jag måste gå runt barn och en hund vad kan jag göra? Poison Jag tycker skrämmande än en-in-law är någonsin så nästan förlorat sin hund genom råttgift.

Bruna råttor kommer att ingå i vårt avloppssystem för. Om de går på jakt efter en torrare plats eller mat kan de verkligen in genom sidolinjer gatan avlopp byggnader. Den "kloak råtta", nämligen gör bra användning av avlopps fel att söka nestelgelegenheid och mat i hemmen. Råttor kan toalettskålen genom svanhalsen i simning. Och beroende på formen av en snabb-dräneringsventil att spilla in i ditt badkar. I ett sådant fall är det viktigt att ha inspekteras när avlopps under ditt hus för sprickor, hål, sprickor och sättningar.

Kära Paul, jag är inte säker på om jag har råttor, men hoppas att ni kan hjälpa mig ... Vi har en kyckling hus med tillhörande körning. Och vi har en kaninbur. Dessa två är tillbaka i en stor kör. Denna körning är gjord av voljär nät och två meter hög, 30 cm grävde och taket är också av voljär nät. Det finns inga hål eller sprickor större än 1 cm. Varje kväll försöka få dit ett rovdjur under hönshuset, det hänger utfodring klockan. Avlägsnandet foder klockan är inte särskilt meningsfullt eftersom kycklingarna alltid jävlas med mat och det kommer alltid att finnas matrester i sanden. Jag hade för övrigt prövats, men om maten inte beror lika väl de gräver under hönshuset. Jag oroar mig en hel del om mina höns och kaniner, är ganska rädd för att bli dödad ... är begravd 30 cm mesh tillräckligt? Jag måste också göra en botten av gasväv i? Vad skulle det vara gasväv för att stoppa råttor, hermelin, eller sten mård? Nu har en gifbox monter men inte äta! Jag bor i ett landsbygdsområde, så diken runt mitt land. Jag har också fem hundar springa, men de är i på natten. Korridorerna som grävt har en diameter av ca 4 cm. Avföring ligger i, och jag kan inte hitta fotspår.

Kära, Idag ser jag en råtta utanför i min bil körs bakom en gammal förvaringsskåp vad jag står där ... Jag kan inte exakt se om det var en brun eller svart råtta ... han faktiskt kom att se mig där 16 lägenheter är ... och som alla har sina soptunnor utanför är ... ja vill gå bakom skåp kommer att ha en ihålig där råttan har sitt bo ... min fråga är att jag sätter råttgift och hur? eller ska jag prova med en råtta ... Skulle det finns flera råttor inte vet?

Kära Paul, ja, har det kvinnliga lukter och liknande installeras i de flesta ställen, det hjälper. Jag tror "vi tgeen i vardagsrummet lukten någonstans ovanför" är t taket, det skulle gå så kom igenom gips! Vi väntar hans långa nedbrytningsprocess bara undrar. Jag tycker också att det borde finnas något i marken, men jag kommer inte ens titta ... Tack!

Hej, sedan sex månader hade lidit av råttor, möss hade i början, men inte sett. Råttan gick igenom en passage grävt stiftelse under mig och gick under krypgrunden och på min undertak. Livsmedel som vi alltid sitter i plastbehållare på grund tidigare mus upplevelser. Hur som helst, kallad kommunen och som hade gjort bland gift mig med en tråd golv, tre veckor efter att de började 't att äta och blev inte sluta. Men nu, vad Jesus luft, och att i månader! Flyger vi var inte bra! Hur kan vi bli av med stanken, har varit något att ångra 't gift ...

Om det finns döda råttor i en våt kryp ligger ruttnande du tyvärr inte just kommit från lukten. Den "lik" av råttkadaver kommer bara försvinner när maskarna alla mjuka vävnader har helt äts upp, vilket gör nedbrytningsprocessen avstannat. Tyvärr, det enda som hjälper till att avlägsna rått kadaver röst. Om du inte krypa utrymme 100% lufttät, till exempel, shellack. Och möjligen täcka upp lukten av rökelse, doftljus, doft pinnar, et cetera ...

Kära, har Min man inandas vid rengöring upp lagringsutrymme ca 20 minuter, luften av en död råtta. Hur skadligt det kan vara? Han kände sig inte bra ... illamående och kräkningar. M.v.g. Hem

Kära Säljaren, om din man just har inhalerat doften av en död råtta, han behöver inte oroa dig. Illamående är i själva verket en känsla av obehag från mag-tarmkanalen. Och kokta verkligen ger ofta förväg. Kräkningar är en reflex för att förhindra att giftiga ämnen når tarmen och absorberas genom den vägen in i blodomloppet. Illamående och kräkningar styrs av kräkningscentrum i hjärnstammen. Vid dålig lukt varnar illamående så att säga för något potentiellt farliga. Stanken av en rattenkadavertje utlöser exempelvis kräkmedel dig så att du vet att du bör hålla sig borta. Illamående är en varningsmekanism och utbildning mekanism. Så länge din man har andats ingen mikrob-rika damm, behöver han inte oroa sig i princip. När han svepte och / eller sugits saker som han har inhalerat eventuellt torkat ut resterna från råtta kadaver eller råtta spillning, dock kan det finnas en viss grad av "berusning" är. Såsom är också där i mag-tarmkanalen och tarmkanalen hos människor skadliga bakterier, virus, svampar och parasiter är närvarande, är dessa mikroorganismer är också närvarande i matsmältningssystemet och spillning av råttor. I de torkade resterna av råtta avföring kan innehålla Hanta hus. Detta virus kan inkludera hand om muskelsmärta, huvudvärk, temperatur och allmän sjukdomskänsla. I svåra fall, njurproblem uppstår, tillsammans med hög feber, kräkningar, buksmärta, dimsyn och smärta i sidan. Om symptom uppträder mer än illamående och kräkningar, gå till doktorn som en försiktighetsåtgärd. Styrka! Hälsningar, Paul

Råttan kunde höra varje gång med bultande de hittade så småningom sin väg till utsidan och sätta på plats med luftgevär och sköt um / output nära besprutas med polyuretanskum inga problem hade mer därefter.

Vi har råttor i hönshuset. Nu var det i går kväll en kyckling på marken, förmodligen att kläckas ... nu när kycklingen var död i morse och det drog ut och hennes huvud var avstängd. Dessutom fanns det fler sår på hennes kropp. Kan detta ha gjort en råtta? Vi har varit med om detta förut, som var kyckling Volkswagengruppen på revbenen efter, det var bara en nakna skelett över. Det dödas regelbundet ägg; skalan hittar vi sedan tillbaka på en annan plats. I en annan loft är en kyckling ensam, som alltid är på marken ... Varför det inte är tidigare fångas? Gr. Hannie Mail

Kära Hannie, Råttor kan döda kycklingar, men detta är ovanligt. Om du står inför en överraskande stor råtta eller flera råttor som fungerar bra tillsammans, sedan en kyckling kan vara säker på offer. Och små eller unga hönor kök lättare ... Hönorna kan också dräpt av en iller, hermelin eller sten mård, men hålen i din hönsnät måste vara mycket stor. Eller på annat sätt tillgängliga ... Det förekommer också ibland redan innan att råttor inte döda en kyckling, men allvarlig skada i huvudet eller halsen. Om en kyckling är en gång skadad, kan de andra kycklingarna ens gå vidare till kannibalism. En kyckling kadaver kan sedan ätas av både råttor och andra hönor och tuppar i hönshuset. En stripped bare skelett inte sker inom femton minuter, men gör eventuellt i samband med en hel natt. Vem har gjort den ursprungliga skadan är svårt att spåra, men en skadad kyckling är ett lätt offer för både råttor och andra höns i en körning. Kycklingar kan skada varandra ändå tills de blöder, ända intill döden följer. Ofta börjar med "picka" av tristess, ett fenomen som saknar samband med den naturliga hack vad kycklingar vanligtvis att bestämma den relativa hierarki eller hackordning. En "verenpikkende" kyckling lockar om alla typer av kolleger som möter dem fjädrar. Den exakta orsaken till detta "picka" är okänd, men har att göra med all sannolikhet "picka" med t ex ras, genetik, bostäder, ljuspenna / stable / springer, gruppstorlek, möjlighet till isolering, ockupation, någon överbeläggning, förekomst av sittpinnar, inomhusklimat, temperament enskilda djur, möjlighet att utflöde och sammansättning, form och leverans av kyckling foder och strö. Experter misstänker att den berömda "fjäderplockning beteende" hos tamhöns är en evolutionär kvarleva från scurrying genom boskippen. Boskippen var den största delen av dagen söker mat och fångas därför hela dagen i runda ... På grund av den moderna, energirika, ständigt i lager kyckling mata sina höns rasar dock nöjd och redo att äta, så att de också ofta uttråkad. Mat är alldeles för lätt i dessa dagar för kycklingar, mat står på spel och inte bry sig om att göras för det. Butikernas picka från tristess en gång till en grupp av kycklingar, sällan stannar det i ett djur. Nämligen massiv kyckling kopiera varandras beteende och detta beteende inte kan eller knappt olärda. Är "picka" en gång utbröt inne i en kyckling populationer, så sluta egentligen inget mer ... "fjäderplockning" teoretiskt skulle kunna förhindras genom att erbjuda långsamt eller icke-sluka mat och små balar alfalfa där kycklingar längs fint i kan fortsätta igen ... Men också att ta itu med näbbar kycklingar. Allt som allt, kommer många kycklingar lägga händerna på en sårad eller död kyckling som de gör en chans att göra det. Tja ... vi går tillbaka till ämnet ... Om det finns regelbundna ägg dör, risken för en iller, hermelin, sten mård eller igelkott större än risken för en råtta. De flesta råttor är i själva verket inte kan beröva hönsägg ... Men en stor, smidig råtta vet hur man ska hantera en misslyckad liten kyckling ägg. Flera råttor som samarbetar så mycket bättre. Framgång i alla fall! Hälsningar, Paul

Kära, har du redan en sex månaders råttor på ett undertak och bakom badrum väggar, råttor fighter redan varit flera gånger, men kunde inte göra någonting sedan dess blivit en orsak hittades inte. Nu har jag nått den punkt där allt jag planerar att bryta med allt! Vad ska jag ägna särskild uppmärksamhet åt? Det finns döda råttor i taket där jag inte kan nå, och det finns liv finns det också ett antal! Badrum och bijkot enorma stink! Heeeeeeeeeeelp!

Råttor få på undertak via anslutningar till utanför hemmet, genom kontakter med kryputrymmen och håligheter eller genom kontakter med gamla vattenledningar eller avloppsrör. Vid brytningen måste man ägna särskild uppmärksamhet åt hål, slitsar, sprickor, och rör genom vilka råttor i taket kan frigöras. Detta bör du hermetiskt, företrädesvis med cement, stålnät eller galler eller någon annan lösning att råttor inte kan gnaga igenom det. Styrka med din råtta problem!

Hej, Vandag Jag hade min lada sidospår. Vi har ett hus vars första våningen är en terrass på 11 meter. I slutändan är detta vår lada. Ladan är därför ett betongtak. Hur som helst, jag städade upp och till min fasa såg jag alla bakom små svarta spillning är ett ställe. Hjälp! Är dessa råttor eller möss? Jag var så chockad! Eller flyttas bort det mesta av saker, men några hyllor och en låda är inte. Jag var rädd att vissa råttor skulle komma springande mot mig ... Nu undrar jag, hur kom de hit? Viktigast hur får jag bli av med dem? Jag kom till ladugården eller två soppåsar med jord, klippa grenar och saker är, vad finns det nu en halv. Vi lever inte så länge och sopor v / d trädgården var min sista oro. Inte nu längre ... Allt annat är mycket snyggt, även barn. Ingen mat, dryck eller vad är där. Förmodligen kommer de ner på sopor? Jag kommer att kasta i morgon direkt! Vad kan jag göra?

Det finns en tydlig skillnad mellan mus- och råttspillning spillning. Möss spillning är oftast kolsvart / jet svart färg och verkligen liten. Längden på en mus pellets varierar från 3 till 8 millimeter, tjockleken på en till tre millimeter. Vanligtvis mus spillning bara några millimeter i längd och en millimeter tjock. De är så tunn och avlång form och pekade vid ändarna. Spillning från en mus är svarta, genomsnitt av fyra till fem millimeter lång med fria spetsiga ändar. Rat spillning på andra sidan, ser drastiskt annorlunda. Rat spillning är mycket större och tjockare än mus spillning och även helt annorlunda i form och proportioner. Spillning en råtta är jordnötsformade eller bananformad. De är tjockare, rundare, mindre långsträckt, och ca 2 cm i längd. De pekade på endast en av de två sidorna. Möss kan ange ditt hem i alla möjliga sätt; enligt takpannor från under dörrar, genom skarvar, genom hål, springor och sprickor i puts eller peka ... Råttor behöver betydligt större öppningar än möss ... Vad du kan göra för att hålla möss och råttor ur ladugården är främst antalet potentiella gömställen och potentiella sova arrangemang till ett minimum. Trädgårdsavfall sanering jag tycker är ett utmärkt steg i rätt riktning. Om du verkligen måste ta itu med råttor, kan du kontakta kommunens renhållning tjänsten. Lycka till!

Hej, När du hyr en bostad, har vi upptäckt att det finns råttor i en lada intill huset. Vi har satt alla hål etc. men dessa djur har precis knaprade en ny passage genom ramen. Varje typ av råttgift jag har provat, klämmor och allt att vinna det finns ... Råttorna äta det ens, men bara inte dö. Kan du hjälpa mig, eftersom jag är verkligen desperat att prova något!

Kära Rudy, som råttor göra så mycket besvär att komma in i en lada, du behöver hitta nästan vara något för dem är av enormt värde. Finns det kanske råttor bon i ladan på? Finns det en tillgänglig öppning till ett avlopp? Finns det en hel del mat tillgänglig? När råttor råttgift fortsätta äta utan att dö, det finns oftast "för många" råttor på motsvarande mängden råttgift ... Erbjudandet är för lågt på grund av råttpopulationen är helt enkelt för stor. Varje råtta sedan få lite gift inuti, men inte tillräcklig för att störa blodproppar. På lång sikt råttor kan även vara resistenta mot råttgift av att de vitamin K-produktion ökas vid exponering för små mängder av råttgift. Detta motstånd är även genetiskt nedärvd ... Således uppskattas att för ungefär en fjärdedel av brunråttor i Nederländerna som är resistenta mot råttgift / rodenticid. Vid en resistent råtta angrepp är inte riktigt mycket annat att göra än vidta förebyggande åtgärder, så att en plats är inte längre intressant för råttor. Ta skräp ut, så att råttor inte kan täppa smidigt sätt, tar bon av råttor, ta bort mat och stoppa sprickor, hål, sprickor och spår hermetiskt tillslutna. Dessutom kan du konvertera tunga, överdimensionerade klämmor råtta, vilket råttor för att slåss hans död. Även med en luftgevär / luftgevär igen är ett alternativ, men det skulle strida mot djurs hälsa och välbefinnande lagen och flora och fauna. Här har jag ingen specifik kunskap om, men är avgörande för dina djur onödig smärta kan drabbas av, som jag 100% stöder. När det kommer till kritan, är skadedjursbekämpning jobbet av kommunalt och vatten ombord, så kanske det är värt att kontakta dessa organ ... Massor av styrka med din råtta problem! Hälsningar, Paul

Hej Paul, tack för förklaring! Det är så att jag har allt, men allt fick utgå i ladan. Men det är en mycket gammal lada, så det finns gott om utrymme där de kan gömma sig. Mat eller så har det aldrig varit ännu. Vi har en råtta angrepp nämligen om fått från tidigare hyresgäster och vet inte ens hur många råttor där, eftersom vi verkligen inte hitta ett bo. Det är sant att bakom vår lada är en gård och som vi brukar se som kommer därifrån råttorna. Vi har också stängt allt som jag vet. Nu har jag råttor klämmor och placeras starkare gift. Synd för djuren, men nu är det riktiga kriget mellan mig och råttorna. Om de inte dör, kommer jag att göra det möjligt för en särskild avdelning för detta ändamål, så att de verkligen är borta.

Ja, om du har en gård nära -Var har oftast gott om mat för råttor närvarande är- så jag kan tänka mig att du verkligen kasta är en idealisk bas. Kanske kan du närmar dig bonden och ange att du får regelbundna råttor från sin trädgård att besöka. Kanske han inte råtta problemet medveten och skulle antingen inte alltför glada om det. I själva verket kan jag tänka mig att han är juridiskt skyldig att vidta några åtgärder för att han underminerar din njutning.

Kära Paul, vi har sex år lider av råttor i väggar och crawl utrymme mellan taket. Har du erfarenhet av skalmur isolering som en lösning? Vi har förnyat vårt avlopp, och tror att råttorna genom hålrummet av grannarna kommer till oss ... Tyvärr grannarna är inte så sympatisk att bidra till problemet ... så vi måste hitta sig en lösning ... Tack för tänkande !

Jag vet att du kan ha hålighet väggar fyllda med skumplast pellets isolerande. Sedan borra ett hål här och där i lederna på utsidan av ditt hus och spraya isolering där. Logiskt då inga råttor fler hål i ditt hem. Problemet är kanske att föreningarna verkar vara bland dina håligheter och shålrum dina grannar och kanske din krypgrund. I så fall måste du förhindra att du isolera din krypgrund och hus din granne. 😉 Men detta skulle kunna diskutera med en isoleringsföretag. Allt som allt verkar vara en mycket effektiv lösning! Väl dyr, men du får också en bättre isolerade hem avkastning, där i vissa fall, ytterligare medel för bidrag.

Tack för din kommentar! Det är fallet, är kaviteten av hela blocket en stor anslutning ... Vi tar det ändå hänsyn!

Jag ger alla mina dagar koltrastar och sparvar bröd. Nyligen upptäckte jag en råtta att äta bröd kom. Vad kan jag göra åt det? Jag skulle vilja få ett svar på detta. Tack, Francis

Du kan ändra sättet du erbjuder brödet anpassa sig till fåglar ... A. Du kan välja din trädgård fåglar bär små mängder av bröd samtidigt, vilket gör det snabbt och råttor inte ges möjlighet att komma in på en bit; B. Bröd utbyte mot utsäde och det här erbjudandet, hängande matare så att råttor inte kan nå; C. Lägg brödet i en livsmedels hylla, en hylla på toppen av en smal stolpe bekänt är ... några råttor kan då fortfarande klättra upp genom högen, men kan inte komma runt att få på toppen av platån. Förhoppningsvis har du några här. Lycka till! Hälsningar, Paul

Hej, hörde vi regelbundet möss sitta under diskbänken. Och de fann också att det faktiskt finns, under tiden också fångat något, men att städa upp allt vi har tagit bort de förteckningar över disken och till vår fasa vi såg där alla saknade strumpor, handskar, handdukar och moppar är! Kan detta dras av en mus eller ska vi tänka på råttor? Vi lever fritt och på en gård.

Om du har fångat flera möss i huset, då risken för råttor är relativt liten. Möss är i själva verket rädd för råttor, eftersom råttan är en naturlig fiende till musen ... råttor, döda och äta möss. Möss också bli mycket stressade råttor luktar, det påverkar deras beteende negativt. Det hävdas att råttor ibland även möss kan inte leva tillsammans, så aldrig sett en och undvika samma plats, men i praktiken, råttor och möss är fortfarande ibland i samma hus eller rum. Jag vet inte hur stor din vardagsrummet är där du fånga möss, men om det var en bra bit bort från din diskbänk, jag tror att chanserna för råttor ganska kraftigt. Jag ser en mus åtminstone inte lika snabbt som färsk hånar en handske eller handduk, åtminstone inte helt. Möss gnaga bitar därifrån istället för att ta dem till sitt bo. Bruna råttor också är kända för att dra bomaterial tycks mig fullt kapabel att dra stora tygstycken. Kvinnliga bruna råttor dessutom kunna använda alla typer av mjuka material för att beläggas längs insidan av deras bo vanligtvis i form av en kompass. Det var gnagde på tyget och hade stapeln av föremål med den verkliga formen av ett bo? Och du har också knottrig eller knaagsporen under diskbänken eller i dess omedelbara närhet anade det?

För några dagar hör vi högt prasslande och gnagande och shuttled mellan taket i sovrummet och vindsvåningen. Jag själv sover på vinden. Det är så högt att jag inte tycker att det är en mus, men en råtta. Jag vill köpa i morgon gift, men vilken typ är lämpligt? Jag vill ha det från att torka ut och inte riskera att en fluga och maggot angrepp som någon hade ovan. Hjälp! Hitta den otäcka and'm rädda råtta eller mus med 't tak gnagande och in i sovrummet av barnen. Eftersom jag har ingen aning om hur han fick mat eller vatten. Vi har försökt att titta igenom några brädorna att komma bland de tröskel sätt, men jag ser ingenting. Vet inte hur råtta / mus har kommit in och är rädd för fler exemplar!

Kära Rebecca, möss kan göra en hel del buller för sådana små varelser, särskilt om du försöker att sova och det är i resten av ditt hus "tystas". Detta är ännu mer sant när en mus är belägen i en hålighet som fungerar som en ljudlåda. Vindar är särskilt hus möss och sällan råttor, näbbmöss och skogsmöss. Jag har flera gånger varit intensivt söker efter exakt aktiva ingrediensen som rått gift / råtta hämtar sin torkning indrogende CQ CQ CQ mummificerende torkning effekt, men jag kan hitta något konkret om det. Till en början tänkte jag att det skulle vara ett slags kol, men jag kan i ingrediensförteckningar av möss, råttgifter och gifter inga beståndsdelar, övriga insatsvaror, processmaterial och agens tillhandahåller en uttorkande effekt på rodenticider. Mycket märkligt, eftersom nästan alla tillverkare och säljare annonsera denna förmodade effekten av sitt gift. Samtidigt undrar jag vad som är här där. Kanske att möss så lite fukt i sig att de ofta är uttorkad innan deras kadaver partiklar kan ruttna / förstöra, men kan inte ansöka om alla möss och råttor. Dessutom kan det inte garantera att möss och råttor FULL dehydratisering / torkning genom den dehydratiserande effekten. Så jag tror att du riskerar en muizenkadavertje eller råtta stommen rot / stink kan aldrig utesluta helt. Nästan alla moderna råttgifter och möss gifter avser så kallad multi-dos läkemedel omfattas av mycket lite motstånd byggs. Vissa gifter möss snabbt sätta förhållandet mellan drag och direktverkande förgiftning, vilket möss tenderar att undvika det snart; kanske en individ dör, men då måste du använda en annan gifsoort. De återstående mössen kommer i själva verket inte längre äta pesticiden. Överlägset mest moderna möss och råtta gifter, toxiner orsakar "aasschuwheid" dock; Råttor och möss kommer att fortsätta att äta tills de alla dog. Alla multidossprutor medel som används mot möss och råttor, kallas antikoagulantia: läkemedel som förhindrar koagulering / blodets koagulering. Detta anticoagulentia dvs antikoagulantia säkerställa att råtta eller mus dör av inre blödningar eftersom blodet inte koagulera. Det antas att det också finns det minskat blodflöde till hjärnan, vilket gör att möss / råttor upplevt lite stress eller smärta, men här åsikter isär. Möss ska vara minst ett par dagar av giftiga beten mat för att störa koagulering blodets förmåga; råttor, ibland i en vecka. Det måste kontinuerligt presentera tillräcklig gift, medan om det är en no gift finns, kommer blodlevringsförmåga återhämta sig. Exempel på antikoagulanter mot mus och råtta är följande: brodifacoum; Bromadiolon; Difenakum; Difetialon; Flokumafen. Sammantaget hävdar många producenter av rått gift och råttgift att deras produkt orsakar döda möss och råttor inte ruttnar, så att du inte lider av obehagliga lukter / dofter ... Men hur detta sker och med vilka medel förblir ett mysterium. Och även om en död mus eller råtta från insidan till fullo torka och MUMIFIERA, då detta skulle vara helt beroende på mängden gift som "har t odjuret intas innan 't dog. Tja, i alla fall, lycka till med det! Hälsningar, Paul

Dag, har Min katt i veckan ett par gånger en råtta gjort det, om än död. Jag bor på en husbåt. Min katt är en bra jägare eftersom det verkligen fångar allt här. Men råttor i mitt hus har jag verkligen gå för långt. Jag älskar kattluckan är nu också stängd. Vad kan jag göra för att förhindra min katt så ofta tar råttor? Och detta indikerar ett bo nära min husbåt?

Det enda du kan göra för att förhindra din katt råttor pulsar tillsammans hemma, hålla din katt inomhus. Jag vet inte vad du menar med "ett par", men om din katt inom en vecka flera råttor har gett honom, indikerar detta faktum närvaron av en råtta koloni.

Tack. De var två råttor på en dag och veckan innan en råtta. Kommunen kan göra något åt ​​det du tror?

Om du vet var råttorna handlar om, skulle kommunen kan faktiskt ringa för att göra något åt ​​det begära råtta angrepp. Närvaron av råttor på ett bostadsområde är verkligen hade bättre begränsas så tidigt som möjligt. Så förr kyrkan är där, billigare och de åtgärder som bör vidtas.

Hej, Vissa nätter jag har lidit av prasslande och gnaga på vinden. Eftersom jag skulle läsa olika reaktioner, jag undrar om jag sitter med en pest av möss eller råttor angrepp. Problemet är att jag inte kan gå ute efter spillning eftersom vindsvåningen är isolerad och täckt med träpaneler, samt på sidorna. De är speciellt sent på kvällen kör, sedan gå runt och de gör ett sådant oväsen att jag är vaken. Någon har någon aning om jag har med det jag gör gnagare och bekämpningsmedel som jag kan bäst användas för svåråtkomliga områden? Tack. Hälsningar, Hilde

Hej, För en stund hör vi in ​​'t taket buller, enligt vår mening tyngre än en mus, kanske en råtta eller ekorre. Gnagande, kör en hel del av buller, därför jag inte kan sova. Det finns bara en nivå av en hand vad som finns mellan taket och översta våningen är. Jag själv har borrat hål i taket och det sätter en påse med rått gift insmorda med jordnötssmör på den lätt. Två dagar senare gjort igen. När jag tog bort plattan kom ut skiten, träbit, en del gift och isolering. Tydligen giftet ätas, men fortfarande varje kväll buller och gnagde. Det fanns också ett ollon ätit ut ur hålet. Hur vet jag vad som gnager där? Vad kan jag göra för att få vår sömn igen, härifrån förtvivlade. Tack, Ellen.

Förmodligen du måste ta itu med möss; förmodligen med en råtta; de avslöjar vanligtvis sin identitet genom storleken på deras spillning. Det är råtta-ätit, är ett gott tecken, så småningom mus eller råtta dö. Personligen skulle jag fortsätta att använda rått gift tills det tar stopp gnagande. Vill du ha snabbare resultat, då tror jag att det finns inte mycket annat att göra än att ta bort hela taket och hål genom vilket möss / råttor kan täta ordentligt inne. Lycka till! Hälsningar, Paul

Hej, Vad sägs om rätt att kontrollera vid ett hyrt hus? I mitt fall är det märkligt, kontroll kackerlackor betalas av hyresvärden, men allt är ute för egen räkning. Var skulle du behöva räkna om i händelse av kostnaderna när det gäller att bekämpa råttor? Jag tror att råttor, i går kväll hörde jag kör, gnisslande och skrapljud mellan tak och vindsvåningen. Jag har upptäckt cirka sex månader tidigare från vinden så att du kan se utanför om man tittar på den punkt där sluttande taket möter väggen. Huset där jag bor är mycket dåligt isolerade, och i ett sådant fall är det inte svårt att komma in ohyra enligt min mening. Dessutom finns också flyga varje säsong på insidan av vinden fönstret, som vill gå utanför. Själv är jag nästan aldrig på vinden, det finns ingen mat, och åtkomst från insidan till vinden nära att flyga. Så jag tror att flugorna kan också gå in genom gapen mellan vägg och tak. På så sätt, jag har lite känsla för att slå på sig själv för kostnaden om det inte är på grund av sanitära frågor eller något.

Den exakta regler vwb underhåll av en hyra är helt annorlunda per bostäder. Detta visas efter din hyra. Om du hyr från en privat ägare eller mellanhand, dessa saker är inte alltid på kontrakt. Hur som helst skulle du kunna lita på nederländska lagstiftningen och rättspraxis, åtminstone om du bor i Nederländerna. Vanligtvis gäller följande: A. Hyresvärden körs på bekostnad av konstruktiva och förfallna UNDERHÅLL defekter som gör det möjligt för skadedjur att ange din lägenhet eller hus. B. Hyresgästen betalar för alla former av skadedjursbekämpning, om det inte finns FORCE. Så vitt jag vet är det att bevisa för hyresgästen att det är force majeure, så att förekomsten av råttor i ditt hem inte kan tillskrivas själv, men vissa felsteg av hyresvärden. Ingå en diskussion med hyresvärden verkar i sådana fall det bästa sättet att nå en lösning. Lycka till! Hälsningar, Paul

€ 400 än för professionella rått fighters, men själv kan du också göra något för att bekämpa sådana bollar, Mus Stop Kit, det är inte så dyra bollar 0,69 för 10 svampar i Wibra, Mus Stop hål Stop Resource Mouse & tjalla "kitspuit eller liknande är cirka 8,95 per 500 milliliter rör, till försäljning i järnhandeln, är också jobbar på det, gjorde ungefär samma situation som du och ett trätak.

Hej, Nu här men ett meddelande från mig. Min tidigare inlägg jag hade placerat i farten. Jag hade gjort en allvarlig plåga som kom från leden mitt badrum väggen. Bah saknade! Genom taket sökte orsaken och fann en stor svart råtta. Var inte mycket kvar av den beck svart ... och en mycket lång, ganska tjock svans ... full av fluglarver! Jak! Medan jag verkligen hade lagt tung gift, så att de skulle vara tvungna att torka ut. Alla möjliga sprickor och hål tätas. Nu efter 1,5 vecka väntar alla saneras och är borta de senaste fluglarver. Läckra frisk luft igen! Fram till i morse ... En annan riktig råtta lukt / luktar! Jag är verkligen galen! Igen i toaletten. De har mitt tak vid kontroll och ingenting mer se är ... tre burkar med larver bort och rengöras så bra som möjligt. Hur då jag luktar det igen? Hjälp!

Ta det från mig att svartråttor förekommer även på andra ställen i Nederländerna. Vi lever i Limburg och även som den svarta råttan är närvarande. Vi har bett den kommunala kontrolltjänsten för att bekämpa råttorna. Vi har funnit en död råtta. Råttor är aktiva i skymningen.

God morgon, jag har två i trädgården herrelösa kaniner. Och i morse hon inte krama mig. Hon satt och stirrade oändligt på något. När jag tittar jag såg var en brun råtta snabbt över planket att klättra tillbaka till grannarna. Jag vet att de förmodligen lockas till kanin mat. Jag märker också att mina två kaniner inte längre på sina gemakje lossa på trädgården. Finns det någon som har några, men någon aning om hur jag kan hantera detta problem tack? Mina kaniner gå utanför på natten och deras monter är öppen, om de återvänder till vill dricka, äta, eller i regn ... Jag skulle verkligen uppskatta om någon kunde hjälpa mig. Tack, N.

Kära N, det är verkligen viktigt att hålla sig borta från råtta i dina kaniner. Nämligen råttor kan infektera kanin mat via urin och avföring. Dessutom kommer råttorna fortfarande ibland bita om de inte gillar. Jag tror att det finns egentligen bara ett par saker du kan göra: A. köras på kapsyler med mesh, orsakar råttor omöjligen komma in i loppet. B. Köp en matare eller matare för kaniner, dvs en automatisk kaniner krubban som vid förinställda tider foder erbjuder en uppmätt del. Det finns således av en anledning för att avlägsna råttan. Kanske andra har tips för att hålla råttor bort från dina kaniner ??? Styrka det! Hälsningar, Paul

Kära, jag lider av råttor i min trädgård som var delvis därför att jag sätter bröd i trädgården för fåglarna. Gjorde min trädgård nu noggrant rengöras och placeras råttgift. Idag, en vecka senare, ser jag sju råttor. Tycker det är skrämmande, vågar inte ens i min trädgård. Vad gör jag nu?

Jag fick nog en råtta i grundandet av hålrummet på grund av luften och skit som jag ser utanför är under uteplats dörrkarmen. Luften jag luktar även inuti, vad kan jag göra? Finns det saker på marknaden jag kan injicera, eftersom jag kan inte under huset och från utsidan jag kan inte i det här krypgrund ... Vem vet råd? Gr. Ruud

Jag läste din artikel, Paul, tack för detaljerad info. Kan ni hjälpa mig: Jag hör varje kväll mellan 20:00 och 21:30 djur gå och springa mellan taket och taket på en förlängning av vårt hus i en gammal stad. Det finns ingen normal öppning genom vilken jag kan undersöka de berörda djuren. De låter mycket och ganska tung - Jag tror råttor. Men hur vet jag vilka och hur kan jag bli av med dem? Vad är de även där - det finns ingen mat där, bara ett skydd, så vitt jag kan se, är isolerad från resten av huset. Jag hör dem någon annanstans i huset, så några tips på hygien är praktiskt och bra, men gäller inte här. Den yttre väggen av förlängningen har en hålighet; hur min vägg och tak fångas av grannarna, vet jag inte. Jag fastnat på ett hål i ytterväggen och sedan ... så vad? Den Råttfångaren i Hameln telefon? Jag hoppas att ni kan ge mig råd.

Kära Alexandra, längst ned i artikeln om kontroll av möss i huset finns en hel del liknande erfarenheter. Jag hade en gång en mus på toppen av ett undertak. Enligt mig var "dvs det främst för torr och varm tak över huvudet, men vid ett tillfälle hörde jag något rullande, som i efterhand jag tror att det måste ha varit en hasselnöt av hassel bredvid mitt hus. För jag är fortfarande ibland högar opengeknaagde hasselnötter på ventilationsschakt i mitt garage på. Gerolsberg och gnagande utbytte varandra vid en given tidpunkt kontinuerligt minskar på taket. Kanske att möss inte bara slå upp värme och torka, men också samla in mat eller "hamstra" i undertak ... Vad jag gjorde på den tiden: ett hål borras i undertaket och råtta-gift drivit igenom. Jag är inte positiv till gift, men eftersom jag älskar rabbla, gnagande och rulle kunde inte sova, jag såg ingen annan lösning. Efter tre dagar var det tyst. Lycka till! Hälsningar, Paul

Hej, jag läste artikeln eftersom jag hör också ett prasslande i vinden. Dessa är mest sannolika råttor. Det kommer att finnas prasslande, tickande eller gnager under takfoten. Vanligtvis 8:00 till 09:30, kan du höra det tydligt. Vet någon vad jag kan göra? Hur kan jag wegkrijgen? Jag vet. Tack på förhand! Hälsning, Berend

Hej, Jag har en situation. på min balkong fyra högt har haft tidigare ombordvarande skräp lögn, jag vågar dem inte att ta bort. Jo jag vågar mer än en vecka, inte i mitt kök eftersom jag hör prasslande. Jag är livrädd för råttorna ... Jag vågar de väskor så inte komma undan. Kan dessa råttor eller tvivel du det här? De får det att låta för hårt, verkligen prasslande. Kan detta bli av med en mus?

Jag uppenbarligen inte kan avgöra med säkerhet om du måste brottas med råttor eller möss, men lita på att möss kan göra en hemsk buller. När de gnagande, kan du knappt sova. Kanske en idé att lägga ner en bit av bete: lite jordnötssmör eller något?

Jag hör alltid: om du har möss, kan du inte en råtta. En råtta äter möss nämligen. Så så illa. Jag ändå skulle ha något att göra, eftersom möss förökar sig snabbt. Lycka till!

 Paul: Tack för info. Visst det är en brun råtta. I går kväll hörde jag igen vad på vinden och jag är rädd att det finns en igen. Vi lever i ett block så med åtta hus sammanlänkade och så det kan vara så att "han kommer från avloppet i en av grannarna och genom väggen håligheter eller möjligen. rännor kommer till oss. Mycket irriterande naturligtvis! Stäng inte ett öga. Nu i morgon måste vi verkligen städa upp på vinden och ta bort alla grejer relaterade placera CV. Hur kan jag göra det? Först bara göra buller med musik eller något? Så jag ger råttan en chans att komma undan? Och detta ett par gånger? Jag vill undvika till varje pris som jag möter en personligen. Fördelen är att om vinden har varit tomt, det finns inget mer att uppnå mycket för råtta: ingen gömställe, ingen mat ...

Kära Anne, kan du inte be någon om personen du vill utforska på vinden? Uppriktigt sagt förefaller det mig chansen att mössen i detta fall, förutom betydligt större än att en annan råtta sitter. Bruna råttor inte är ivrig klättrare, så att de inte kommer att spridas så snabbt genom rännor. Genom kaviteter kanske; och om det verkligen finns hål i väggarna från hem till hem, kan det även vara en koloni, men det skulle vara fler människor runt där måste lida av den ... I så fall är det lämpligt att den kommunala skadedjursbekämpning tjänsten att slå på! Hur som helst, jag tror snarare att du är rädd för möss, och möss bygger bon överallt: i takpannor, i isolering, i soffan kuddar etc. Egentligen inalles vad som är hett och isolerande. Eftersom du vet aldrig om du har en mus faktiskt drivs bort, förefaller det mig viss effektiv för att experimentera med buller, musik, mal, knackar, skrika etc. Håll utkik efter säkerhets person som lagt hela röran saker: flytta stora objekt kontrollera isoleringsmaterial etc. Chansen finns beror på en eller flera möss bon finns, och om du är också rädd för möss, kan farliga situationer uppstå på en hög vinden. Igen lycka till dig! Hälsningar, Paul

Jag undrar, hur vet jag säkert att det inte finns några råttor längre? För två veckor sedan hörde vi vinden gnagande och dunkande. Vi först inte visste vad det var, men har sedan stänkte gift, fällor och sätta hålen på vinden med pur målade stängs. Efter tre dagar hittade vi en död råtta och sedan tillbringade den kommunala kontrolltjänster slående. Denne man antagligen märkt att vi har ett hål i en grop i en utveckling där avloppsvattnet kommer in. Detta gör det möjligt för dem att komma in kavitetsväggarna. Detta innebär att golvet ska se ut betalades fem år sedan, bland annat kylskåp, diskmaskin, etc. Eftersom vi inte kan uppnå på kort sikt, nu har vi installerat en backventil i avloppet. Och ja, du vet den första natten var otrolig. Ventilen har attackerats av en och en halv timme en råtta. Det var ett helvete av ett ljud, såg ut som en inbrottstjuv. Nu har vi den här veckan, rensa vinden och jag är rädd för att se den överlevande råttor. Det är nu tio dagar fortfarande, och backventilen är nu tre dagar. När kan jag andas med tillförsikt? Vem har råd?

Kära Anne, jag tror inte att någon kan ge denna garanti. Men om du inte har hört under den tiden, jag tror att chanserna för att det finns råttor eller är mycket små. Tyckte du om den döda råttan i en fälla eller på annat sätt lösa i ett hörn, dog av gift? I det första fallet kan du vända åter falla för extra säkerhet; i det andra fallet släppa extra gift. Hur som helst, lycka och styrka det! Hälsningar, Paul

Tack för svaret. Jag undrar om det finns ett bo kan sitta, eftersom jag kan höra små ljud under kakel och plast som vi har tagit bort det råttan drog dit. Lämna en mors bo? Med andra ord måste de återvända varje dag till avloppet? Jag tror att hon också vatten och mat i brunnen nämligen. I varje fall en gång tillbaka till avloppssystemet är att stanna kvar i avloppet! Åtminstone i vårt fall.

Den svarta råtta, enligt Public Health Service för närvarande endast tillgänglig i hamnen i Amsterdam; men det finns också rapporter om svartråttor på gårdar och boskap, och särskilt runt höbalar. Den svarta råttan, arter råtta som föredrar att leva på vindar och resor längs balkar och avsatser. Om du inte bor i Amsterdam, skulle alltså måste verkligen fråga om en brun råtta. Inomhus Living bruna råttor tenderar att bilda små grupper bestående av en dominant hane, en harem av flera honor och underordnade män. De har ett litet område och ett aktivitetsområde på cirka 100 löpmeter runt boet. Den bruna råttan vaggar ett bo i en håla, så risken för ett bo med brun råtta finns i din vinden är minimal. Inomhus Living bruna råttor göra sina bon ganska på eller under golv eller mellan väggar och andra håligheter runt boplatser, men företrädesvis låg på marken. Det finns därför ett relativt stort att det var en enda råtta som var på jakt efter mat. För vissa säkerhet är det bäst att titta på mängden utfodring linjer, motionsspår och spillning. Det finns inte mycket att se, då risken för en NEST minimala. Hälsningar, Paul

Jag har en fråga: vi är på en gård plats, och vi lider av möss eller woelratjes. Hur vet du vad det är? Vi har rått gift och sätta skålen på nolltid var tomt, men det konstiga är ... Om vi ​​är tillbaka, har vi inga problem. Kan du berätta vad det är? M.v.g. Folkert

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också