Rätt sak när barnet har feber

Annele Åhlund Februari 27, 2016 Hälsa 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Rätt sak när barnet har feber

Ditt barn är vimsig, han gnäller, inte äta någonting ... Första reflex: Ta dess temperatur. Han har mer än 38,5 ° C Ingen panik! Feber är ett vanligt symptom som inte är farligt, förutsatt att du följer vissa regler.

Feber är inte en sjukdom i sig. Detta är faktiskt en naturlig reaktion och användbar i kroppen som gör det möjligt att försvara sig mot infektion eller inflammation. Beroende på graden anta goda vanor.

36,5 ° C till 40 ° C

36,5 ° C till 37,5 ° C: ditt barn har ingen feber. Fortsätt att observera och återta sin temperatur inom några timmar om det verkar bra.

37,5 ° C till 38,5 ° C feber sägs vara måttlig. Om ditt barn inte är begränsad i sin verksamhet och att han inte känner obehag, ingen anledning att ge paracetamol. Vänta.

38,5 ° C till 40 ° C: febern är hög. Ge ditt barn paracetamol, med åtskilda doser var sjätte timme. Om ditt barn är under 3 månader, kontakta din läkare.

Bortom tre månader, om febern kvarstår i mer än 48 timmar eller åtföljs av andra symptom, är det bäst att rådgöra.

Bortom 40 ° C: ge paracetamol och se en läkare snabbt.

Ingen acetylsalicylsyra och ibuprofen utan läkares inrådan

Administreringen av paracetamol bör inte överstiga 60 mg / kg / dag, 15 mg / kg fyra gånger per dag. Betona sin sirapsform redan examen i dos-kilo.

Ge ibuprofen och aspirin för att ett litet barn är inte tillrådligt utan läkares inrådan, eftersom de är emot Indikationer vissa fall av virusinfektioner, särskilt vattkoppor.

Läs också: Droger, som smärtstillande medel välja?

Andra reflexer antifièvre

  • Förutom administrering av paracetamol, inte täcker ditt barn i alla fall, även om han ryser. Det är även det motsatta: att upptäcka det, oavsett årstid, och klä upp det med lätta kläder och bomull. För att undvika risk för kramper, kan det vara bra att ta bort den tjocka sovsäck när de sover, och bara täcka den med en lätt duk. Temperaturen i vardagsrummet och rummet bör inte överstiga 19 ° C. Tänk föreslår regelbundet för att dricka. I ett litet barn, är det viktigt att undvika risken för uttorkning.
  • Under lång tid var han uppmanas att bada en febrig barn i vatten med en temperatur under 2 ° C till barnets. Denna metod är inte längre rekommenderas eftersom dess effekt inte verkar övertygande.

Ångest anfall

Detta är en av de viktigaste frågorna för unga föräldrar att deras barn när han skakar feber. Detta är logiskt eftersom anfallen är imponerande: barnet växlar några minuter faserna agitation och styvhet i samband med muskelspasmer.

Konvulsioner kräver medicinsk behandling snarast ta barnet utom fara. Men få inte panik ... Alla barn är lika inför de konvulsioner: denna risk avser endast 2-5% av dem, som snarare tillhör predisponerade familjer. Denna risk försvinner helt efter 5 år.

Ta gärna en bra termometer

Ha en bra termometer verkar vara självklart och ändå ... Visste du att elektriska termometrar med digital display är den mest tillförlitliga och praktiska. De kan användas för rektal, armarna eller mun. Du måste hitta den metod som träffar mindre ditt barn. Det är bättre att ändra regelbundet, var och en till två år.

Om IR-termometrar som används i örat på tempel eller pannan, de verkar vara mer exakt än tidigare, men de är inte föredras av barnläkare.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha