Rött ris, kolesterolsänkande läkemedel från naturen

Kellie Rosenqvist Februari 28, 2016 Hälsa 172 21
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vi är dagligen vävda zen att vi inte kommer att kunna köra upp höga våra kolesterolnivåer. Det blir denna riskfaktor i utvecklingen av hjärt - kärlsjukdomar faktiskt för mycket uppmärksamhet till andra riskfaktorer såsom ohälsosam kost, brist på motion, fetma, rökning, högt blodtryck och förhöjt blodsocker. Men vi har en hög kolesterolnivå, då kan vi också med kost och örter göra något. Med jäst rött ris, till exempel.
Många människor idag få snabb kolesterolsänkande medi-Cines föreskrivna. Och det trots en hel del obehagliga biverkningar, en färsk studie av mer än 2 miljoner statin användare Storbritannien visade en signifikant ökad risk för muskelinflammation, nedsatt leverfunktion, njursvikt och grå starr. Därför skulle vi dessa läkemedel reserveras egen lik för personer med en genetisk predisposition för långt förhöjda kolesterolnivåer och för patienter med hög risk för hjärt-kärlsjukdom. Vanligtvis är det fullt möjligt att styra choleste-rolspiegel genom att öka motion och kostförändringar. Även örter som vitlök och livsmedelsprodukter såsom gefer-förs rött ris också kolesterol under kontroll.

Ang poop, en traditionell mat

För många århundraden de används i traditionell kinesisk mat "Red Jäst Rice" eller "Ang poop" eller jäst rött ris. Detta smaakma-ker och naturligt färgämne som bildas genom att släppa ris fermenteras av jästen Monascus purpureus, med rödfärgade risgryn bildas. I många asiatiska länder jäst rött ris som används för fisk och skaldjur, sojapreparat, såser, inlagda grönsaker, etc. för att krydda upp saker och ting och göra risvin. Intaget av jäst rött ris i den asiatiska kosten också lätt nås 14-55 g / dag. Eftersom jäst ris i traditionell kinesisk medicin hade länge varit känt som ett medel som främjar blodcirkulationen, stärker hjärtat och skapar "friskt blod", har drogen studerats i kliniska prövningar.

Kolesterolsänkande och rött ris

Flera kliniska prövningar med personer med högt kolesterol intag jästa rött ris, kunde få en tydlig kolesterol och tri-glyceridenverlagend effekt toner. I en klinisk studie sågs efter 8 veckor en markant minskning av den totala kolesterol med 16 till 23% av det "onda" LDL-kolesterol med 21 till 31% och triglycerider med 24,5 till 34%.
Den "goda" HDL-kolesterol ökade till 14,6%. Utan biverkningar! De människor som tog jästa rött ris, hade inga fler klagomål än människor som tog placebo.
I en annan studie av personer med högt kolesterol som var tvungen att sluta på grund av kraftiga biverkningar med statiner, ansågs det att jäst rött ris kolesterolnivån minskat och samtidigt tolereras väl. Och det är faktiskt logiskt, om du vet att de kvantiteter som används är mycket lägre än vad som finns i traditionell asiatisk kost av jäst rött ris.

Nutrition och kolesterol

När det gäller kost kan också gjort mycket för att minska kolesterolhalten. För det första, mer grönsaker, frukt och hela korn mat, eftersom fibrerna däri minska upptaget av choles-Terol i tarmen. Ytterligare säkerställa mer nötter, frön, lök, vitlök och kål på menyn. Undvik att alla vita mjölprodukter och socker sent som möjligt, eftersom de senare har nyligen visat sig minska det "onda" LDL-kolesterol och långt-ökar det "goda" HDL-kolesterol.

För ytterligare utredning

  • Carmelo Venero V; Jose V. Venero; Dale C Wortham; Paul D Thompson. Lipidsänkande effekten av röd jäst ris i en population intoleranta mot statiner. American Journal of Cardiology, mars 2010.
  • Heber D, Yip I, Ashley JM, Elashoff DA, Elashoff RM, Go VLW. Kolesterolsänkande effekten av en kinesisk röd-jäst-ris kosttillskott. Am J Clin Nutr 1999; 69: 231 ?? 6.
  • Red jäst ris: en ny hypolipidemiskt drug.Life Sci. 2004 16 April, 74: 2675-83
  • Rött och svart ris Minska Aterosklerotisk plackbildning och öka Antioxidant status i Rabbits1Journal of Nutrition. 2001; 131: 1421-1426).
S i fermenterad rött ris statin? Kapslarna kan orsaka blodtrycket att stiga? Min viktigaste fråga är. Var kan du köpa den? Var är det på rea? OK. Lycka till. Företrädesvis avsmalnande Är inte det. Har inte hört det. Så vitt jag vet, nej. Tack för ED-gruppen I hälsokostbutiker. Hälsa
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (21)
Hogge Gyllenhaal
  Like 1   Dislike 1

Jag börjar i dag till den röda jäst ris Arkocaps när jag Jare simvastatin Accord har geslikt.en vid en punkt till dremataloog haft sedan jag kom under fruktansvärda klåda banka ner söka och söka efter vad effektorn var när jag fick veta att jag Efter 7 år plötsligt allergichs denna werd.Toen beslöts att jag skulle sluta i en månad och platser som snö zon.Dus jag sväljer dem nu är jag inte meer.toen 2mnd. gått till havrekli, men nu är nere på röd jäst rijst.Nu jag så ett tag simvastatin, jag plötsligt drabbats av högt blodtryck kan orsakas eftersom jag slutade ta simvastatin? Vem har `s erfarenhet också?

Siffer Backstrom
  Like 5   Dislike 0

Statiner och andra droger cholo sterol're mycket farligt! google ut vad dina doet.Als du ändrar din kost, mindre kolhydrater ris, potatis och mer hälsosamma fetter och proteiner lägga såsom nötter och avokado och mer kommer att flytta du kommit långt!

Ambjörn Bolander
  Like 1   Dislike 1

God eftermiddag, jag kommer att använda i samråd med GP jästa rött ris för att sänka LDL. Nu har produkten i pulverform. Kan du berätta för mig om jag kan lösa det här exemplet också i vatten att dricka. Och en halv tesked eller något?

Kämpe Björk
  Like 3   Dislike 1

Efter två hjärtinfarkter har jag många fyra år Simvastatin geslikt.Dit hade allvarliga biverkningar för mig inkluderar: klåda, håravfall, spierpijnen.Ik slutade i oktober 2014 med Simvastatin, läkare informerade om det, som inte kunde se så allt sitter. Har precis innan mitt kolesterol mätas och värdena var: -3.6-3.0 totala cholesterol2.1 LDL1,2 HDL0,8 triglyceriden.Uitstekende värden helt från oktober !. 2014 bytte till rött ris tabletter Bio Balance. På Jan 2, 2015 återigen mätte my cholesterol. Jag väntade en liten ökning samt vad tycktes data.- 4,9-3,9 totalkolesterol 3.3. LDL-1,3-HDL 1,0 triglycerider alla värden betraktas som bra, så det ökade jämfört med förra undersökningen men ändå well.i jag inte har några märkbara biverkningar av rött ris tabletter ens har en känsla av att jag ser allt tydligare efter avslutad med Simvastatine.Ik kommer inte försvara för röda ris tabletter eftersom ett måste, i samråd med sin läkare / allmänläkare, besluta om rött ris tabletter är ett bra alternativ. Jag vill bara dela mina erfarenheter.

Conni Lagerfeld
  Like 5   Dislike 1

Har haft två hjärtattacker. Jag använder sedan början av november 2014 röd ris tabletter. Detta efter att jag tidigare använt simvastatin, vilket inkluderar håravfall och trötthet som biverkningar. Jag har dessa symtom inte eftersom jag Bio-Balance rött ris användning. Jag noterade att nyligen några kramperig känsla i buken får efter att ha druckit chokladmjölk, eller vad det nu med rött ris för att göra ris intaget är att jag inte vet. Kanske det fungerar som en katalysator. Men det kan också bara vara choklad som orsakar detta. förmiddag inte bakom. Mina kolesterolnivåer var utmärkta en vecka innan jag bytte till Bio-Balance rött ris. Låt veckan jabbing igen, efter tre månaders användning Red ris kapslar, ser fram emot att de värden som nu. Jag ska låta dig veta.

Arnfinn Lagerkvist
  Like 1   Dislike 1

För närvarande tar jag ezetimib tabletter i.v.m. höga kolesterolnivåer. Jag skulle här vilja sluta och gå vidare svälja en tablett rött ris. Fråga: levererar inga problem, eller kan jag ta kapslarna tillsammans?

Eine Hagerstrom
  Like 2   Dislike 0

Jag vill också gå till rött ris. Nu svälja fortfarande statiner ivmbijwerkingen vill sluta. Jag kan omedelbart ändra eller måste jag minska statiner?

Gotthold Ohlsson
  Like 1   Dislike 0

Jag tar ett par månader nu röd jäst ris och Q10. Kan detta påverka njurfunktioner?

Maximilliam Göransson
  Like 3   Dislike 0

Jag skulle ha velat denna röd jäst ris för att försöka men min apotekspersonalen som bara får i kapslar som du inte bör öppna för att lösa upp innehållet i vatten. Men jag uthärda är materialet kapslarna gjorde inte. Vet du om det även i tablett- eller pulverform finns?

Ingelög Simonsson
  Like 2   Dislike 1

Jag Fluvastatin genom hjärt förtäring med fruktansvärda bijwerkingen.Zoals: fruktansvärda smärtor i bröstet, har även tagits med eftersom läkaren trodde att det var i mitt hjärta, skarp magsmärtor med strålning på baksidan, illamående, kräkningar, och nu vill duizelingen.Ik den Roderijstgistpil / Red jäst ris försök. Vem har erfarenhet? Och var / hur butiken kan jag köpa dem? Vi tackar er för ert reactie.margy

Henfrid Lindbergh
  Like 5   Dislike 2

Finns det verkligen inga biverkningar? Till exempel kan du Utslag få det?

Benjamin Edlund
  Like 2   Dislike 0

För sex månader slutade jag simvastatin och bytte till användningen av rött ris jäst tabletter. I samråd med min läkare. Dessutom ändrade jag radikalt min kost, t ex. 3 x per vecka av fet fisk, massor av frukt och grönsaker, gröt till frukost som innehåller sesam och lecitin. Nästan dagligen efter måltid jag har efter en mindre än en fjärdedel lider av magsmärtor i övre delen av buken. Det finns eko av den övre delen av buken och allt var bra. Stanna hos mig ännu om rött ris har något att göra med det. Dessutom, leverproblem känd, men även där jag anpassa mitt ätavana aan.Ben fram emot ditt svar

Christell Ekbom
  Like 3   Dislike 1

Kan någon berätta för mig om det är antioxidanter i den här produkten? Detta eftersom cancer typ där en inga antioxidanter kan ha när det gäller läkemedel.

Sigismund Kroon
  Like 5   Dislike 0

Jag har använt ett par månader, det rött ris kapseln från sin rena. Detta gör min totalkolesterol minskade från 7,3 till 5,7. Gör samma sak med att äta rött ris som en måltid pd försökte, men steg sedan igen till ovanstående värden. Jag äter hälsosamt, eller smör, massor av grönsaker, frukt, nötter och så lite kött, regelbunden fisk, olivolja och jag gå regelbundet.

Dorella Enquist
  Like 1   Dislike 2

Kära, jag ville veta mer om rött ris, och hur och var det är till salu? Tack Maria.

Guy Holgersson
  Like 5   Dislike 1

Har ett halvt år av röd jäst ris kapslar används, finns det ingen sänkt mitt kolesterol finner detta ytterst beklagligt, hade förväntat mig mer!

Almann Qvist
  Like 3   Dislike 2

Inget svar, men en efterfrågan, är det säkert att sänka kolesterol? och du får en hjärtattack från högt kolesterol, enligt många forskare tycker att det är struntprat att minska.

Cecilio Malmstrom
  Like 4   Dislike 2

I växtbaserade företag, ibland på apotek i kompositionsform

Vidar Hedlund
  Like 1   Dislike 1

Ibland i mataffären. Eller i fallet kost, ekologisk ...

Sannfried Holmgren
  Like 1   Dislike 0

Ja, inte alltid fungerar. Vitlök försökte förut? Maurice

Jedvard Brodd
  Like 5   Dislike 1

Jag tror också att kolesterol problem är överdrivna, men hälsosam mat kan aldrig skada.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha