Örtmedicin: gurkört

Ide Uggla Februari 28, 2016 Hälsa 425 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Gurkört, av vissa kallad gurkört, en ört känd i örtmedicin som en idealisk hudrengöringsmedel. Gurkört används i hudproblem ofta tillgängliga under namnet gurkörtsolja. Gurkört är också en ört som ger energi och ger dig in i optimalt tillstånd av vakenhet. Du kan bearbeta gurkört på olika sätt, till exempel i form av gurkört te och gurkört olja. Du kan också använda saften av gurkört.

Gurkört

Gurkört är en ört som beskrevs 1597 av herbalist John Gerard som en ört som alltid ger glädje. Vi vet nu att gurkört stimulerar binjurarna att producera adrenalin. Adrenalin är ett hormon som kroppen till optimal tillstånd av vakenhet och energigivande. Gurkört är en ettårig växt som är mycket lätt att växa. Gurkört växer eftersom även i mager jord än. Både blommor, frön och bladen kan användas. Gurkört är också känd som bee molester.
Gurkört kallas också gurkört av vissa. Gurkört har nämligen en smak som är något liknande smak av gurka. Även sting näsa, näsa piercing och nattlampa är termer som ibland används för att beskriva gurkört.
OBS!
Användningen av läkemedel och naturläkemedel läkemedel bör alltid ske i samråd med en läkare. Vissa örter kan nämligen interagera med läkemedel som förskrivs, så att effekten av läkemedlet minskas eller förbättras. Också kan orsaka vissa örter eller delar av allergiska reaktioner. Detta kan leda till farliga situationer.

Helande effekter av gurkört


Gurkört känns igen på sina felpaarse blommor De olika delarna av växten har flera fördelaktiga effekter. Blommor och blad stimulerar aktiviteten av binjurarna, stimulera mjölkproduktionen och har en urindrivande effekt. Fröna lindra eksem, lindra menstruella problem och hjälpa till med reumatism. Tidigare var blommorna används också i hostmedicin. Gurkört är mycket lämplig för personer som har att följa en låg salthalt kost. Gurkört kropp ingår att göra extra mineraler.

Tillämpningar av gurkört

Gurkört är en mycket mångsidig växt. Så gott som alla delar av anläggningen kan användas för bearbetning till livsmedels- och läkemedel. Var försiktig när du förbereder rätter gurkört i att se till att du inte koka bladen. Detta gör att friska vitaminer som försvinner från bladen.
Gurkört te
Gurkört te främjar mjölkproduktionen hos digivande mödrar, särskilt i kombination med fänkål. Du kan också dricka gott i de tidiga stadierna av lungsjukdom, förkylningar och feber. För en kopp örtte gurkört du behöver 500 ml varmt vatten och tillsätt 30 gram torkad eller 75 gram färska gurkört blad. Låt ta ca tio minuter och häll vätskan genom en sikt för avlägsnande av bladen från te vatten.
Praktiskt taget varje del av gurkört kan användas Gurkört saft
Om du inte är bekväm med dig själv, du är ledsen eller om du känner dig spänd, kan du dricka gurkört juice. Du gör gurkört juice med färska blad att pressa ut och ungefär tre gånger dagligen för att dricka 10 milliliter. Du kan också göra denna saft en lugnande lotion för klåda och torr hud. Blanda över 40 milliliter rosenvatten med 20 ml bernagiesap destillerat trollhassel och muurtinctuur. Du kan göra saften kan också blandas med samma mängd vatten, och detta med bomullstussar på huden. Huden är utvilad, avslappnad och mindre rött eftersom kapillärerna i huden ihop sig.
Gurkörtsolja
Från frön av gurkört gurkört olja kan göras. I butiken denna olja är vanligtvis tillgänglig under namnet gurkörtsolja, det latinska namnet på ört. Gurkörtsolja kan användas vid reumatiska sjukdomar och menstruationsrubbningar. Vissa människor använder gurkörtsolja som ett alternativ till jättenattljusolja. Gurkörtsolja har också en läkande effekt på hudsjukdomar. Gurkört är i själva verket en idealisk hudrengöringsmedel. Gurkörtsolja finns också i kapslar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha