Årstider: menande, data och halvrunda

Fyra gånger om året vi utbyter i Nederländerna säsongen. Under våren världen kommer till liv på sommaren är det varmt i höst löven faller från träden och på vintern snö. Dock är datum för årstiderna inte är lika, eller vädret. När är vilken årstid och vad är skillnaden med den södra halvklotet? Där namnen kom faktiskt från?

Fyra säsonger

Var tredje månad vi ändrar säsong. Under ett år finns fyra årstider: vår, sommar, höst och vinter. Seasons är relaterade till positionen för solen. När jorden är nära solen, det är sommar. När jorden är längst bort från solen, är det vinter. Närmare polerna, kallare och närmare ekvatorn är varmare. Eftersom det är alltid varm vid ekvatorn, det finns egentligen ingen skillnad mellan årstiderna. Det finns ingen höst, vinter eller våren; tidigare alltid sommar.
Att det finns fyra olika årstider orsakas av variationer i solljus som orsakats av positionen för axeln. Under våren och sommaren är därför halvklotet mer solljus och dagarna är längre under hösten och vintern är det precis tvärtom. Löven faller sedan från träden eftersom träd för att lagra energi för kalla tiden.
Startdatum för årstid
  • I meteorologi: den första dagen i mars, juni, september och december
  • Inom astronomin: varierar per år, beroende på när solen går upp vid ekvatorn och tropikerna
I princip börjar våren den 21 mars, 21 juni till sommaren, hösten den 21 september, vinter den 21 december med avseende på den astronomiska räkningen, men det kan förändras något så.
Innebörden av säsonger
  • Våren innebär lång
  • Sommarsäsongen innebär i hälften / mitten av året
  • Höst betyder skörd
  • Vintern innebär storm eller iskallt

Södra kontra norra halvklotet

Starttiderna som nämnts ovan, inte gälla för hela världen. Det finns en skillnad i säsonger mellan norra och södra halvklotet. Medan sommaren på norra halvklotet sträcker sig från 21 juni till september 20, som är på södra halvklotet från 21 december-20 mars.
Enligt astronomi
Enligt meteorologi
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha