Röst förändring: Testa dina kunskaper

Alef Gunnarsson Februari 27, 2016 Familj 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Röst förändring: Testa dina kunskaper

Inte alltid lätt att ha puberteten ... rösten som flyttas eller flyttas inte! Låt dig inte överväldigas hån, ruggning är ett måste som alla vet en dag.

Flickorna samt pojkar har rösten som förflyttas genom tonåren. Sant eller falskt?

Sant. Ruggning gäller både pojkar och flickor, men det är mycket mindre uttalad bland flickor. Rösten börjar vanligtvis att molt till 12 år gammal vid tiden för puberteten. Men detta är bara ett genomsnitt, eftersom puberteten schemat är väldigt individuellt. I vissa ruggning sker cirka 12 år, i andra fall visas bara till 15 år tillsammans med den övergripande utvecklingen av hår, storlek och testiklar.

Ömsat är relaterad till utsöndringen av manliga hormoner. Sant eller falskt?

Sant. Under påverkan av manliga hormoner, inklusive testosteron, växer struphuvudet, stämbanden förlänga och förtjockas. Om stämbanden är bra, vibrerar de snabbt, och rösten är akut. Om stämbanden är tjocka, vibrerar de långsammare och rösten är allvarlig. Under ömsat, rösten ner en oktav i allmänhet.

Det tar bara ett par dagar att få sin barns röst som vuxna. Sant eller falskt?

Falskt. Medan kasta motsvarar passagen av hans barns röst som vuxna. Men för att finna sin slutgiltiga röst tar det cirka ett år. Under denna period är rösten i allmänhet instabil och plötsliga viktiga förändringar observeras. Detta är relaterat till rösten av omställnings tester för att lära sig att kontrollera dessa förtjockade stämband.

Den totala avsaknaden av ömsat hos pojkar är inte viktigt. Sant eller falskt?

Falskt. Fram till 16 eller 17 år, bör avsaknaden av ömsat inte vara ett problem, särskilt eftersom detta drivs mer eller mindre radikal från en person till en annan.

Men om det efter 17 eller 18 år, hålla dig ett litet barn röst, kan det vara bra att konsultera en läkare för att bedöma den goda övergripande utvecklingen av puberteten. I mycket sällsynta fall kan avsaknaden av ömsat relateras till en hormonell problem.

När ingen kostnad är tydligt identifierat kan man ifrågasätta en psykologisk orsak. Sessioner med logoped kan då vara mycket effektiva.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha