RSI: De olika faserna

Lizetta Fronberg Februari 27, 2016 Hälsa 33 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det är viktigt att RSI för att detektera i ett tidigt skede, eftersom speciellt i detta sjukdomsproblem att det är bättre att förebygga än att bota. Det är därför mycket viktigt att när du upptäcker att du lider, du justera din livsstil höger. Det finns olika stadier av RSI där du kan hitta.

Fas I: Början

Början av RSI kännetecknas av milda symptom av kroppen, som snabbt försvinner igen. Här är att tänka på smärta och trötthet, särskilt i slutet av en arbetsdag eller en period med en hel del stress. Du känner dig trött och delar av din kropp kan känna en viss döv, stickningar eller kramper. Det är ofta förknippas med klumpighet. Dock är den viktigaste funktionen att du lider, men fortfarande inte känner behov av att anpassa sig. Du lider av armen med hjälp av datorn, men inte tillräckligt för att faktiskt sluta. Lyckligtvis nog, symptomen är relativt lätt att skjuta tillbaka.
Funktioner Fas I:
 • Lätt smärta och trötthet att avsluta dag eller tid
 • Uppenbar orsak smärta
 • Du utför enkelt dagliga sysslor
 • Klagomål är lätt att minska

Vad kan du göra för att åtgärda problemen?
Om du har dessa symtom, inte förvandla ditt arbete produceras under samma betingelser men annars försöker att gå till jobbet. Till exempel, titta på din hållning och ändra ditt arbete lite mer av. Ta några täta pauser under dagen. Gå till jobbet ?? kväll inte vid datorn, till exempel, men gå mer fysisk träning som bara gå. Detta skall snart för mindre stress på kroppen.

Fas II: Klagomål stiga

I denna fas, symptomen inte snabbt efter att ha sovit till exempel, eller en helg. Klagomålen förekommer också oftare och orsaken är nu också uppenbar. Jag märkte det särskilt själv genom att skriva en hel del texter med en belastning av stress, men det var mest min vänstra där jag lidit av, kan det uppenbarligen mindre bra och jag snart led av domningar och för tidigt en tung känsla. Även min ring på min hand kände även tung. Du kommer att märka att du får mer smärta, men att alltför ?? natten kan förekomma och du har ?? morgonstelhet. Särskilt i ditt dagliga arbete kommer klagomålen att vara mycket mer att spela ut.
Funktioner Fas II:
 • Klagomål är vanligare och mindre benägna att försvinna
 • Orsaka smärta mindre tydlig
 • Smärta kan också förekomma på natten ??
 • Lider av tyngd
 • Klagomål ska minskas med disciplin

Vad kan du göra för att rätta till klagomålet i denna fas II?
Om du hamnar i denna fas, det är lite mer ansträngning för att minska symtomen. I detta skede kan ha varit nödvändig i vissa mindre arbete för att ta mer vila, men det är viktigt att hålla i rörelse. Bakom TV inte hjälper musklerna att slappna av. Försök att arbeta mindre med musen och vid behov gå till jobbet med en penna mus. Prova att göra övningar med kroppsdelar där du lider av och utnyttja de möjligheter därmed för liten för att göra detta. Tänk på när du startar datorn. I detta skede är det viktigt att du ser bortom och framför allt för orsaken till dina symptom. Också tänka press, stress och din omgivning. Har du stora kollegor ?? s och arbete i en trevlig företag? Eller vill du bara stress och huvudet motvilligt att arbeta? Dessa är alla faktorer som kan spela. Låt din chef och kollegor ?? s vet också att du lider eftersom du ofta inte den enda.

Fas III: RSI

I denna fas är smärtan nästan ständigt närvarande, och inte heller gå snabbare. Orsaken till smärtan inte är uppenbar, och symptom är ofta spridda över området av halsen, arm och övre delen av ryggen. Smärtan är så närvarande att du kan utföra det dagliga arbetet knappast och du lider av förlust av koordination och styrka och känsla trött. Detta är också möjligt på grund av klagomålen sömn.
Funktioner Fas III:
 • Smärta nästan alltid närvarande
 • Orsaka smärta oklar
 • Sömnproblem
 • Klagomål spridda över överkroppen
 • Dagliga aktiviteter nästan omöjligt
 • Klagomål envist

Vad ska du göra om du är i denna fas III?
Problemet med RSI är väldigt individuellt vilka orsakerna är. Det är därför det är så viktigt att i ett tidigt skede för att identifiera problemet. När du har RSI det finns gott om alternativ för att råda bot på detta. Det kan vara din blodcirkulation, hållning, stress, flykt, muskeltonus och mycket mer. Det är ofta inte lätt att räkna ut var problemet ligger. För behandling finns det många behandlingar som kan hjälpa, men för att du behöver bara först gå till doktorn för att erkänna problemet. Annars är risken att det kan ta mycket lång tid innan symptomen blir mindre.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha