Rörelser inom buddhismen

Inom ramen för buddhismen finns olika strömningar. Efter döden av den historiska Buddha, hans läror fortsätter versprijd och därmed blandas med användning av den lokala kulturen. I kloster på olika platser i Asien, buddhismen utvecklats på olika sätt. Detta avsnitt kommer att titta på de olika strömningar uppstår och försöker ge en ram inom vilken de kan ses; egenskaperna därav. Det finns många olika klassificeringar gjorda av olika personer och institutioner. Nedan är bara ett av de många sätt som de buddhistiska strömmarna kan beskrivas sekretessbelagda.

Två huvudsakliga inriktningar: Hīnayāna och Mahayana

Grovt kan man säga att buddhismen härstammar från gemenskapen av munkar som grundade den historiska Buddha. Efter hans död, för att sprida läran uppstod arton olika riktningar. Dessa är numera ?? tidiga buddhistiska skolor ?? namngivna och kallas Hinayana, vilket betyder mindre fordon. Denna doktrin kännetecknas av uppfattningen att den ursprungliga läror av Buddha måste praktiseras i sin mest rena. Håll detta utgör den så kallade Pali Canon, som innehåller den mest tillförlitliga samling tal av Buddha. Den enda skolan i detta lämnas är Theravada. Theravada betyder "läran om de gamle." De andra har försvunnit på grund av religiösa eller kulturella skäl. I Asien, denna doktrin utövas av människor i Bangladesh, Burma, Sri Lanka och Thailand. Theravada är främst inriktat på att utveckla förståelse och acceptans för sig själva och att avstå från vad som kan skada andra. Ritualer och tecken på hängivenhet är inte viktiga. Jämfört med andra skolor detta ses som den mest strama, nästan mindre använder sig av bilder.
Mahayana senare uppstod. Som läror sprids längre från Indien kom i kontakt med fler och fler olika kulturer och seder. Buddhismen utvecklats av influenser från dessa kulturer och användas på olika sätt. De mest kända Mahayana strömmar är: tibetanska, rena landet och Ch ?? ett eller Zen.
Tibetansk buddhism
Gemensamt för dessa rörelser är att en stark betoning förutom att uppnå individuell nirvana till medkänsla och hjälp till stipendiaterna. Ett inslag i detta flöde är användningen av många bilder, och ritualer till stöd för praxis. Utövare är främst i Tibet och Himalaya regioner, inklusive Nepal, Bhutan, delar av Indien, Mongoliet, South Russia och nordöstra Kina.
Vajrayana buddism
Några sätt att klassificera detta är en unik flöde, som en tredje vid sidan av Theravada och Mahayana. Vajrayana står för ?? ?? diamant fordonet. Det är också känt som tantriska eller esoteriska buddhismen. Det är ett ytterligare läder bildad från Mahayana läror. Särskilt i den tibetanska buddhismen tar en viktig plats.
Pure Land Buddhism
Denna rörelse grundar sin doktrin om den så kallade ?? rena landet ?? sutra ?? s vilka berättelser om Amitabha. En avancerad munk vid namn Dharmakara gjorde många av de löften och skapade därmed rena landet ?? ??. Efter denna handling kallades hans utseende Amitabha Buddha. Ett viktigt begrepp är att genom hängivenhet till Amitabha Buddha en återföds i det rena landet, där belysningen är garanterad. Det erbjuder ett lättillgängligt sätt att få ut så buddhistiska religion tryck. Delar av Pure Land Buddhism finns i kinesiska och japanska skolor. I Japan, är detta också en fristående skola.

Ch ?? ett eller Zen

Zen är det japanska ordet för den kinesiska Ch ?? ett. Det betyder meditation. Zen betonar praxis och idén att visdom bara kan uppstå av egen erfarenhet. Det ställer också mindre betoning på teoretiska kunskaper och studiet av religiösa texter. Sittande meditation är därför kärnan i Zen. Zen kallas za-zen. Detta praktiseras i Kina och Japan.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha