Rörelsen system våra husdjur

Man skiljer djur av växter genom det faktum kan röra sig oberoende och kunna undvika sådana förändringar i sin innefatta en passiv del: skelett ben, en aktiv del: skelettmuskulaturen. En rulle när den rör sig på samma gång spela cirkulationssystemet, andningssystemet och nervsystemet.

Benen eller skelett

Skelettet är bildad av flera delar av ben som är anslutna till varandra. Hela sålunda skapat vad vi kallar skelettet.
Skelettet har flera funktioner:
  • Support och form; Skelettet är språngbräda för kroppen; resten av kroppen är upphängd från skelettet, och hålls på plats av den. Benvävnad är väl vaskulariserad och har en hög ämnesomsättning. Det finns en ständig ersätta gamla benceller med nya. Detta tillåter beenwefsel kan anpassa sig till de krav som ställs på den.
  • Skydda; Viktiga organ i kroppen beshermd av ben i skelettet. Hjärta och lungor skyddas av bröstet, hjärnan från skallen och ryggmärgen från ryggradskanalen.
  • Skapa förmågan att röra sig; Skelettet bildar aanhechingsplaats för muskelsystemet, och förser kroppen med hjälp av lederna, möjligheten att flytta benen i förhållande till varandra.
  • Typer av blodceller; flera ben innehåller röd benmärg, som äger rum bildningen av blodkroppar.

Typer av ben

Skelettet är uppbyggt av olika typer av ben. Alla bitar av ben består av ben / benvävnad, som är sammansatt av fibrer med däremellan kalkalter. Vi skiljer kompakt benvävnad eller Compacta och porösa benvävnaden eller spongiosa. denna sistnämnda består av trabekulae, så att det är lättare och ändå stark.
De flesta av ben i skelettet är långa ben. Långa ben har en karakterstieke konstruktion. De består av en lång axel. Detta bildas av en typ av rör, vilket existerar på utsidan av kompakt benvävnad och innefattar en hålighet på insidan, som är fylld med benmärg. I unga djur, är detta den röd benmärg i vilken blodkroppar produceras. hos vuxna djur, ser vi den röda benmärgen, särskilt i de platta ben och korta ben. De andra ben innehåller gul benmärg som huvudsakligen består av fettvävnad. I slutet av axeln är långa ben förtjockade. Denna förtjockning är sammansatt av spongiösa benvävnad. Spetsen på dessa förtjockade former ledytorna.
Benet är omgiven av periosteum eller periosteum. Detta spelar en viktig roll i tillväxten av bendelarna och strömförsörjningen. för matning av benet har speciella närings hål, som från benhinnan blodkärl invaderar benet. I benet, dessa blodkärl kanaler i längdled och sidled av benet. I periostet finns många sensoriska nerver. Skador eller irritation i periostet är också mycket smärtsam. Detta varumärke dig väl om du får ett slag mot smalbenen. Detta är mycket smärtsamt eftersom du shin i fronten nästan omedelbart under huden, oskyddade av muskler. Periostet därefter omedelbart hit och du känner det.

Bentillväxt

Tjockleken eller bredden tillväxt av ben sker från periostet, är belägna. Dessa former på utsidan av benvävnaden ett nytt lager av benceller, så att benet ökar i tjocklek. Bredden bentillväxt kan ske under hela livet. Tillväxt längd drivs av den så kallade tillväxtplatta. Detta är en broskskiva som är belägen vid övergången mellan skaftet och de förtjockade ändarna. Av benceller deponeras därifrån, så att benet är fullvuxen.
Ben kan vara förbundna med varandra på olika sätt.
  • Benen kan vara sammansvetsade. Ett exempel på detta är de skallben.
  • Benen kan vara associerade med bindväv eller brosk. Exempelvis är de bäckenbenen kommer samman i människor i blygdbenet. Denna förening kan vara instabil i gravida kvinnor under påverkan av hormoner. Av dessa bäcken instabilitet, människor lider en hel del.
  • Benen tillsammans bildar en fog. Detta är på många ställen i kroppen. Hos djur, är detta ofta precis som folk tänker på axeln, knä eller armbågsleden.

Lederna är alltid mobil, men graden av rörlighet varierar gemensamt. En gemensam består av två eller flera ändar av bendelar, mellan vilka det finns ett tunt gap. Denna gemensamma utrymme är fylld med en speciell, fet smörjmedel; ledvätskan eller synovia. För att ge stabilitet till det gemensamma, är benen hålls samman av ledkapseln med häri, ligamenten. Dessa består av starka, dragbindvävsfibrer.
Ändarna av benen bildar ledytorna, vilka är belagda med en stark, slätt skikt bäck ben. När dessa ledytor inte passar väl med varandra, kan vi se reliefstrukturer av brosk för att få dem att passa. De kan också spela en roll i stötdämpningen i fogen. Vi finner dessa stödstrukturer i knäleden; menisken, och mellan kotorna; mellankotskivan. När tung börda på dessa strukturer, får du alla typer av problem.
(0)
(0)
Tidigare artikel Tidig pubertet
Nästa artikel Vilken mixer behöver du?

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha