Rotorua har kiwi, Maori, gejsrar och lerinpackningar

Ingabrita Sohlman Februari 22, 2016 Underhållning 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Som besöker Nya Zeeland kommer säkert att besöka Rotorua. Det finns så mycket att se att det kommer att bli tidigare gjort ett val. Mycket intressant är ett besök på gejsrar, ångande lera pooler och en Maori byn där Whakarewarewa parken ger ett gott intryck av livet för de ursprungliga invånarna i detta land.

 Tauranga

De som seglar på ett kryssningsfartyg längs Nya Zeeland kommer att gå i land i Tauranga. Så här är minibussar till kajen och förarna försöker locka folk att gå med dem till Rotorua. Förhandla om priset är nödvändig och även om den tid som kan användas. Efter kryssningen avgår vid en bestämd tidpunkt och avstånden är ganska stora. Det börjar med en bussresa genom Tauranga. En trevlig badort där många äldre kommer att tillbringa sin pensionering. Miljön här är frisk och klimatet är gynnsamt. På en turné ges en hel del information från föraren, vilket gör resan mångsidig. I detta fall får man också en inblick i livet på maorierna är ursprungsbefolkningen i Nya Zeeland.

 Kiwi


En trevlig skillnad som görs är att en kiwi någon som föddes i Nya Zeeland. Emellertid är en nyzeeländaren en person som har invandrat till detta land. I en utflykt ingår ett besök på en kiwi plantage. Det är väldigt intressant. Vacker att se vilka produkter är alla tillverkade med kiwi. Kiwi te, kiwi kräm, kiwi vin, kiwi juice kiwi sylt etc. Det är gula och gröna kiwifrukt. Under hösten, många människor kommer hit från Indonesien och Filippinerna för att arbeta. De får bra löner och är väl inrymt. Dessa människor skörda alla typer av frukt, citroner, jordgubbar, äpplen och päron, och slutligen kiwi. Då de är skyldiga att lämna landet. Om de inte då återkallade arbetstillstånd för tre år och får böter.

 Rotorua

Rotorua är en stad som har cirka 52.000 invånare. Det är en av de mest besökta städerna på Nordön. Namnet kommer från svavelluften som hänger penetrerande i området; en lukt av ruttna ägg. Namnet var också ursprungligen Rottenrua. Här kan du besöka gejsrar, bubblande lera pooler och ångande stenar. Det finns en hel del varma källor och kokande sjöar. Det varma vattnet sprutning med stor kraft och du ser överallt ångan stiger från jorden. I centrum av Rotorua kan se hur människor använder varmt vatten för att värma upp poolen men även vattenförsörjningen i huset och även om det är nödvändigt för uppvärmning. Förutom att se hur de arbetar med system från rörledningar och cisterner och den utströmmande ånga. Rotorua kan förhindra frost på vintern men i allmänhet råder här ett gynnsamt klimat. Det är faktiskt här är det farligt att leva eftersom du bor på en vulkan. Leran är naturligtvis används för skönhetssyfte. Rotorua är också möjligt att bada. Hela området är oerhört vackert med blå sjöar och vackra skogar. Egentligen är det lämpligt att fortsätta att njuta av flera dagar här i en termisk område med en stor naturlig skönhet.

 Vulkanen Tarawera

Under åren till 1880, sluttningarna av vulkanen Tarawera var kalksten terrasser. Dessa kallades den åttonde underverk i världen eftersom de var vita och turkos färg. De bildades av salt vatten från en gejser .. Maorierna hade förutspått ett utbrott av vulkanen och detta hände i 1886.Hierdoor skapade de första lerkratrar. Så vi kan på detta område Lady Knox gejser hitta varje morgon till en höjd av 21 meter det kokande vattensprej. Även champagne pool här. Detta är vad mer och varmvatten bubblar som champagne droppar.

 Whakarewarewa park


Ett besök i Whakarewarewa parken är definitivt höjdpunkten. Denna park ligger strax utanför Rotorua och är en känd turistcentrum. Här är ett träningscenter där ungdomar lär sig traditionella Maori träsnideri. Vi ser också här hur de brukade gå med kanot upp floden och även hur de höll maten. Det är det område av det Maori. De bor här i Rotorua område som redan sedan det fjortonde århundradet. Maori tillagas deras varm måltid i marken och detta kallas en "hangi". I allaktivitetshuset de kommer att få officiella sättet. Du kan inte bara gå in men hälsade genom hostess och först då du får tillstånd att komma tillsammans med värdinnan. En gång om dagen, kommer en konsert ges i samhället. Här kan du se traditionella danser från maorierna. Det finns flera kommunala hus i omedelbar närhet av Maori som ofta besöks av turister.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha